Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. března 2019 19:55

999 mas to krasne ja,dnes taky, ale klasiku. Taky se mi povedla hodne barevna. Mam anginu, tak soucast terapie. 

mam jeste v lednici 1.2kg hovezich ocasku 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:00

999 Pekny, ma ta tvoje kureci polevka nejala dalsi specifika nez tu ,,netradicni zeleninu"' Ja delam vyvary tak dvakrat tydne pro pritele, sama o to moc nestojim, on by to jedl denne. Tak trocha inovace by se hodila;-).

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:04

Ja jsem dnes delala veprovej gulas s hlivou. Za me nic extra, ale doma mi to furt chvalili. Posledni dobou neumim vymyslet jednoducha, masova jidla. A hlavne ja mam hrozne rada mlete maso -karbanatky, lasagne, bolonslou, zapecene mlete v zelenine....no a doma, jak se rika, by to ani pes nezral:-D, tak smula. A uz fakt nevim, co varit noveho, nejale nove recepty,jak nechodim uz na obedy co vecere, tak nemam sajnu! 

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:06

continuity Díky, pro mě je kuřecí nebo slepičí polévka taky všelék :-). Ať je ti brzo dobře.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:08

Karja ja chodim na pho ga do jedne vetnamske restaurace a tam krome klasiky: maso, nudle, cibule, koriandr nosi jeste nakladany cesnek. Chci to zkusit udelat podle te cibule, co tady byla. A me to strasne chutna. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:10

Karja zrovna dneska sem si navařila králíka na houbách..de ale i jakýkoli jiný maso. Nebo vepřový na kmíně. Vepřový v mrkvi. Všechny možný guláše a tak asi ani nezmiňuju. Na paprice, na smeteně..To na těch houbách je taková moje nejmilejší úprava, když potřebuju něco spolehlivýho a s masem..co ptáčky? 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:12

999 diky,  je to uz lepsi. Tada mne nebylo uplne strasne ani predtim, ale byla,jsem nemocna/ nastydla uz strasne dlouho a ted se k tomu pridala zimnice a celkove vycerpani. Proste jsem to pretapla.  Mam jeden cep na mandlich, takze to nastesti nijak zvast neboli. . Tak si doma odpocinu a snad se z toho konecne vzpamatuji. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:13

Ounz Jo, je fakt, ze na houbach s ryzi je jednoduche. Ptacky delam, to je moje oblibene, uz nepozitam do jednoducheho ale;-)

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:16

continuity Jo, je fakt,ze k pho ten cesnek se ji. To me vlastne vubec nenapadlo, ze ta polivka od 999 je spis takova kureci pho:-D. Ja uz jsem tak mimo asi doma. Minuly tyden jsem byla s kamaradkami na veceri a rikam jim, ze si nejsem jista, jestli drzim spravne pribor:-D

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:16

Karja Tak moje vývary mají ta specifika, že v nich není kořenová zelenina :-). Každému ale chutnají, tak to jde asi i bez ní. Dávám hodně masa, celou cibuli i se slupkou, stroužek česneku, různé natě, kus kedlubny...Do talíře si dávám vždycky chilli papričku, buď to jím jako klasiku, nebo třeba tam dám květák opečený na másle, nebo jako dneska spoustu syrové zeleniny. Pokud se to servíruje takhle, není špatné tam dát třeba kuřecí prso v minutkové úpravě nakrájené na nudličky. A taky mi chutná řecká citronová kuřecí polévka, napíšu sem recept :-).

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:18

Karja no to je klasicky problem, kdyz clovek vari denne. Taky varim hodne z mleteho masa, liboveho, melu si to sama doma

Treba kruti na fenyklu, ty seminka. Rizota nebo paellu by ti jedli? Ja to delam z takovych zbytku, proste kousek i liboveho masa, ktere z necehk zbylo.

Kdysi jsem tu davala lososa na spenatu, zalit kysanou smetanou a posypak parmazanem.

Na slovensku se dela kotlikovy gulas, ale lze i v hrnci, jenom je toho na vic dni. Nejdriv normalne hovezi na cibuli, paprice, pak se prida veprove a nakonec brambory a sklenice leca - nebo i syrovou zeleninu. Zhoustne to i bez mouky.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:19

Karja no to na těch houbách člověk jen nastaví a ono se to pak vaří samo. Detto to na tom kmínu, překvapivě dobrý, to sem si vypučila od vaňka, akorát teda nedam zdaleka tolik kmínu a narozdíl od něj, já mouku, pokud dávám, tak až nakonci..

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:23

Karja A třeba hovězí po Burgundsku v troubě by nebylo jednoduchý? Hovězí maso na kostky, červená cibule na větší kusy, zalít červeným vínem, přidat třeba tymián, a pak si toho tři hodiny nevšímat... Nakonec přidat žampiony na čtvrtky a třeba nakládané cibulky.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:33

continuity Jo, partner je vybiravej takovym zvlastnim zpusobem, divne se dle toho vari:-D. Treba neji testoviny jinak nez allio oilo, neji skoro zadne minutkove upravy, zapecene brambory, ta mleta masa, dalsi. Zaroven ale sni pulku syrove repy a pulku celeru na svacinu....Vecere ji dve (ale varene!!!!), zadnej chleba s maslem. Desny, on jako po mne nechce abych varila, ale jak jsem doma, tak mam ten pocit zajistit stravu, jesteze mam maminku a ta mi tak dvakrat do tydne uvari:-D.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:34

999 Jo, taky delavam, diky za pripomenuti. Ten recept na vyvary je dobry, ten kureci bez korenive zeleniny vyuziju urcite;-).

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:35
Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. března 2019 20:54

999 diky to vyzkousim, me vetsinou zbyte cisty vyvar, sice to mrazim, ale toto vypada dobre.

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. března 2019 21:11

Karja Ještě jsem si vzpomněla na jeden recept, je to takové trochu jiné rizoto, spíš severní Itálie, ale dobré. Do základu na italské rizoto se přidá uzený bůček nebo pancetta, případně nějaké kvalitní klobásky a čerstvý rozmarýn. A když už je to skoro hotové, zamíchají se do toho ještě bílé fazole, uvařené, nebo z konzervy. Je to takové zemité jídlo . Samozřejmě nesmí na závěr chybět kus másla a parmazán.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. března 2019 21:18

Karja taky mam rada mlety a taky sem s tim trochu osamocena.

Co kureci stehna s ryzi?to je rychlovka,samozrejme pect spolecne.

Nebo krkovici na kostky a pect s cibuli

Mne zacina oblibene obdobi ziveni se mrazenym protlakem z jahod s reckym jogurtem....

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 29. března 2019 23:08

Zarinya a jakou přílohu k te krkovici? 

Ja budu zitra pect kruti stehna se stouchanyma bramborama a orestovane fazolove lusky