Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:13

Lama_z_Lana Já si to furt asi nedovedu reálně představit, tak mě prosím připiš na seznam zájezdu

Offline Kokoska
35189 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:16

Taky jsem si musela ten zázračný stroj vygůglit. No nevím, já většinou naházím něco do hrnců nebo do trouby a za nějakou dobu si pro to přijdu. A přísady asi nedávám vždycky úplně přesně stejně, navíc třeba mouka někdy nasává víc, jindy míň, tvaroh bývá nestejně hustý apod. Rozmixovat zeleninu do omáčky nebo na polívku už není taková práce. Ale chápu, že to pro někoho může být velice dobrý pomocník. Blbý pak je, když si na to člověk zvykne a pak musí najednou vařit jinde

Online Lama_z_Lana
6735 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:19

Potrefenáhusa jako ja si myslim, ze pro nekoho, kdo je v kuchyni pricetnej, to tu pridanou hodnotu nema. Ja jsem fakt nestastnice a jidlo je dlouhodobe muj problem a vareni je jedina cesta, jak se prestat stravovat jako prase. Ja to mam v ty svoji hlave celkove trosku pomateny a mi tenhle roboticko-prikazovej system vyhovuje. Ja se samosebou ucila varit i klasicky  na kurzy jsem chodila....ale proste jsem nemehlo, no

Prirovnani ke stani u klasickyho hrnce - jo a ne. Jako u klasickyho hrnce se mi tak 75% jidla prevari, pretece, prepali atd, protoze u toho fakt musim stat  nebo na to zapomenu. 

Ja jsem proste pro toto cilovka

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:31

Lama_z_Lana no hele, já taky nejsem nějaká kuchařka, vařim podle receptů (fakt miluju kuchařku pro dceru ), ale asi se teda nepouštím do žádných extra složitostí? Já právě vůbec nechápu, proč maj lidi z vaření takovou hrůzu, třeba moje spolužačka na vysoký škole žila na instantních polívkách, protože nebyla schopná ani uvařit v hrnci těstoviny a polejt je kečupem, když jsem jí na jednom studijním pobytu řekla, ať sleje vodu z brambor, tak mi, ve svejch asi 22 letech řekla, že to ještě nikdy nedělala a neví, jak se to dělá!

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:40

Lama_z_Lana Sím, já bych na předváděčku taky přišla.

Offline viktorka_od splavu
49471 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:46

Potrefenáhusa ze? navic ja tak varim uz ted (nejak to tam postupne hazu a moc si s tim nedelam hlavu), takze instrukce by me spis s..tvaly. ale asi pro nekoho kdo nevari vubec a potrebuje s tim zacit idealni

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:48

Potrefenáhusa Pro tu hruzu z vareni pochopeni mam.Nas mamka hodne poustela k vareni a pozdeji jsme ji musely v kuchyni dost pomahat (coz jsem v puberte nesnasela, ale ona mela svoji na hlavu postavenou teorii o zle tchyni ), takze ja vsechny tyhle ukony znala. Kamaradky maminka nevarila, nemela se to kde naucit. Taky neumela dat varit brambory. Z vareni ma hruzu doted, ale vari kvuli detem. Vari jen podle receptu, neumi takova ta rychla improvizovana jidla z toho, co zbylo v lednicce.

Offline viktorka_od splavu
49471 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:51

Lamicka ja jsem treba mamince ty prace v kuchyni proste odmitla(byla jsem strasny pubertak:-) ze se na tom jeste nadru az az. a v pohode

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:53

viktorka_od splavu nase mamka byla fakt prisna, my si netroufaly

Offline Kokoska
35189 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:07

Pamatuju se, když mi bylo asi 15, jak mamka s babičkou odjely společně na týden někam na dovolenou a vaření zbylo na mně. Něco jsem uměla, ale dodneška mám v paměti, jak omáčka k masu byla prostě divná, tak jsem odebrala trochu do hrníčku a přisolovala a kořenila, až to bylo ono. Myslím, že mi ten týden dal dost poznat, jak co funguje.

Offline 999
19904 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:18

Já jsem už na základce vařila, protože mě to bavilo :-). A s mým otcem jsme často soutěžili, vařili jsme stejné jídlo zároveň, a pak se hodnotilo :-). Pamatuju si, jak vyhrál v disciplíně rajská omáčka, když už nevěděl, čím by ji vytunil, tak tam nasypal rozinky v rumu .

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:33

999 ale docela si to dovedu představit :-)

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:35

Kokoska Ja mam jednu znamou a ta ma dve holky, holkam bylo asi 14 a 12, nechali je samy doma pres vikend,, ale sli tam treba v noci prespat, to zas jo. A ja rikam, tak jsou holky rady, ze maj volno co? A ona, ze ne, ze by radsi byly s nimi, ale ze se musej osamostatnit a pochopit, ze I rodice se musi odpocinout, necham jim tam penize, poradim, co si maj nakoupit k vareni a my jdeme ven. Mne jich bylo trochu lito, ale byly to fakt sikovne holky.

Offline 999
19904 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:56

andulka01 Až později jsem zjistila, že existuje něco jako Polská omáčka, podává se k vařenému jazyku a tam ty rozinky jsou :-). 

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 30. května 2019 22:31

Nepekl jste nekdo vyssi nahy dort? Chci pect, projela jsem uz spoustu receptu na netu (jen v cestine), ale nenasla jsem zadny vyssi, abych mela jistotu, ze ty spodni vrstvy pod tou vahou nevytecou. Tak nevim, jaky zvolit korpus a hlavne krem. Kucharka pro dceru ma treba lakavy recept, ale ta vylozene pise, ze nedoporucuje, pokud to chce nekdo delat vyssi. Tak kdyby mel nekdo zkusenost, dejte vedet, at to neni pokus omyl;-)

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 30. května 2019 22:43

Karja Kolik je vyssi? Ja pekla dneska ze ctyr platu, napln slehacka prolozena prolozena platky ovoce, jeste spousta veci nahore a netvarilo se to, ze by chtela slehacka utikat...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. května 2019 23:03

Solathis je moc hezkya urcite dobry.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 30. května 2019 23:32

Zarinya Manzel si ho moc chvalil. Cokoladova srdce a bonbon jsou plnene kavovou ganazi, prvni pokus s pripadnym novym sortimentem

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 31. května 2019 01:06
Reakce na Solathis:

Zarinya Manzel si ho moc chvalil. Cokoladova srdce a bonbon jsou plnene kavovou ganazi, prvni pokus s pripadnym novym sortimentem

Solathis Jééé, pustily jste se do pralinek :-) Moc pozdravuj!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. května 2019 07:00

Karja byla jsem na kurzu na Unicorn cake, ktery byl fakt vysoky a peklo se to jako chocolate mud cake, coz je hodne hutny korpus, uvnitr bych ochucovaci krem a na okrajich, aby nevytekal, byl butter swiss meringue.Muzu ti poslat recept na oboji. 

Moje doporuceni na vyssi nahy dort je-prumer formy spis tak 20,maximalne 24 cm. Vic dortovych forem a korpusy upect zvlast, nizke. Tim se vyhnes prorezavani a hlavne nekonecne dlouhemu peceni. No a pak klasika, nedavat krem az k okrajum, protoze vyleze sam. A zvolit krem, ktery nepotece, zvlast pokud dort chces skladovat co nejdele. Pokud by ti stacilo sestavit a trn den podavat, klidne dam nejaky mascarpone krem. Ale pokud to chces mit pripraveny driv, minimalne bych to nakombinovala s nejakym mastnejsim tuzsim kremem, aby se dort nepromacel a neposkodil...