999 ha, presne to jsem si delala vcera vecer. Bez vajicka, to jsem si dala rano.
A po mnoha letech jsem upekla spaldovy chleba s konopnyma seminkama, ktery mi vsechny napadaly do te praskliny
.

999 ha, presne to jsem si delala vcera vecer. Bez vajicka, to jsem si dala rano.
A po mnoha letech jsem upekla spaldovy chleba s konopnyma seminkama, ktery mi vsechny napadaly do te praskliny
.

999 hezký jídlo. A avokádo z markse ti nevyhovuje? Já s nim vždy byla spokojená
Ounz quiche i studenej
Ounz Poslední dobou právě moc ne. Dneska Delmart a taky nic moc. Řekla bych, že jim nesvědčí, jak se všichni snaží zjistit, jestli je ok a mačkají na ně.
Potrefenáhusa díky :)
999 aha, no já už si ho delší dobu nekoupila, mohlo se to změnit. Avokáda nikdy nemačkam, jen zkoumam pohledem povrch a velikost (je možno mě občas zahlídnout s avokádem vytrčeným těsně před oko
) ale je to mrzutá zpráva teda, ms bylo pro mě sázka na jistotu, co se týče avokád
Prosimvas, chlebove expertky Ounz a Potrefenáhusa . Mam otazki - uz dvakrat jsem vytahla Vinohradsky podle Maskrtnice z trouby uplne krasny, s tvrdou kurkou, ale po vychladnuti je kurka tenka a mekka. Pecu v Simax hrnci a chladne na mrizce...nenapada vas cim to muze byt? Myslela jsem ze je to malo nahratym sklem, ale dneska jsem nahrivala hodinu a stejne se to zas stalo.
711990 hele, já dosud nejlepších výsledků s kůrkou dosahuju teď na litinový pánvi (a taky jednou na litinovým tálu u babi) lepší i než kámen, ale teda taky záleží na troubě, myslim že s tema domácíma morama se nám nikdy nepodaří kůra jako od pekaře. Taky je dobrý po deseti minutách pd zapaření fakt tu troubu vyvětrat, stáhnout teplotu a dopíct (když je hodně hydratovanej tak i dýl) no a kůrka je samozřejmě nejlepší ještě ten den, no..
711990 a tu troubu nazačátek fakt rozfajruju na max, ale to uřcitě děláš
Karja ok, dík
Karja Já si šla koupit ten jejich strojek asi za 700,- a prodavačka mi nenápadně podala škrabku za 80,- a nad strojkem zašeptala, další krám do domácnosti :-).
Ounz hmm tak to fakt vsechno delam, no. I jsem zkusila pect na viku a priklapet hlubokou casti, aby to prave nezustavalo zapareny pri dopikani. Tu litinovou panev mam vyhlidlou, jen se rozhoduju jestli panev, tal nebo pizza kamen...diky:)
711990 tak dobře vyber :)
711990 Tak se chystam na ten dort, testo vypada vyborne, budu delat 2x a uvidim, kolik platu z toho vyjde. Ale ten krem se slanym karamelem....nevim nevim, je to detska oslava, tak aby jim to chutnalo. Spis bych udelala jinou napln, prolozila ji treba I drobnym ovocem, ale jakou aby mi to pod tou tihou nevyteklo, kdyz to bude treba tech 5-6 platu....asi nejaky tuzsi krem?
Ze jsem to nezaplatila nejake cukrarce, ale ty dorty jsou desne drahe, nic pro skrty jako ja!:-D
Karja hele ony jsou drahy i doma peceny, kdyz koupis tu hromadu surovin. Ted slano-karamelovej krem chutna jako vetrniky, ale urcite se neda pouzit do celyho dortu. Proto se kolem dava pevnejsi, maslovy krem. Ja bych mozna udelala krem maslovo-tvarohovej nebo maslo a cream cheese. Nebo Mascarpone-cream cheese. Ovoce super, ale vyhnula bych se jahodam, ty hned zplesnivi. Boruvky ti zas obarvi krem na zeleno...
tv No jakože nemám sklep ani jiné chladné místo a zabrat půlku lednice nechci. Potrefenáhusa Ale jo, zítra snad uškubnu aspoň na tu kosmatici na bubenečském browfieldu.
Vsak kdyz to zavaris, muzes to dat normalne do spajzu, jako jakoukoli jinou zavareninu. Ja tak zavaruju i most. A mam to v komore, kde je susicka, takze teplo je tam docela dost. A vydrzi to.
Edit-mam to ve sklepe i ve spajzu.
999 Skrabka z tescomy je super, mne osobne nejvic chutnaji asi "nudle" z bile redkve.![]()
999 A co to je?
Potrefenáhusa Chrestovy quiche je super napad, ja uz nevedela co z nej delat, hrnec polevky vetsinou ve dvou nesnime a z kremovych rizot se mi ted zveda kufr. Tohle je super.
tv To zni zajimave! Das vic informaci? I kdyz ja kdyz delam tyhle prirodni vyrobky, tak to pak stejne nejim, desny, bavi me to delat, ale ta konzumace uz me moc nelaka.
KOPŘIVOVÝ SIRUP
Lahodný a zdravý
Velký koš kopřiv přebereme, očistíme od broučků a housenek, osprchujeme ve vaně a dáme do velkého hrnce, měl by být alespoň 6litrový. Kopřivy zalijeme 3 l vody, přidáme 5 pokrájených citronů a 60 g (3 sáčky) kyseliny citrónové a svaříme. Odstavíme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme 24 hodiny vyluhovat.
Druhý den přecedíme a vrátíme do velkého hrnce, přisypeme 5 kg cukru a svaříme. Sebereme pěnu a plníme do čistých lahví.
Pokud budes zkouset, tak jak se ty korpivy zacnou varit, tak zmensi svuj objem. Takze tam muzes jeste sazet dalsi a dalsi, at to ma grady.
Jinak se bavim o bezove(koprivove) stave/sirupu, co se redi vodou.
A jinak mi nemluv. Minuly rok jsem zavarovala vaclavky. Takze pakarna, nez to nasbiras, pakarna, nez to ocistis. Vari se to snad pul hodiny a pak se to dvakrat! zavaruje. Z kose mas pet sklenicek. A ja to vsechno rozdala.
Taky hrozne rada neco vyrabim a pak to rozdam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.