andulka01
Dobre jsi si poradila! Ja jsem valela s detma testo na pernicky lahvi zelene.
Jídlo a vaření
Muslik Já umeocet beru spíš jako dochucovadlo ve stylu sojové omáčky, na zálivku na salát, jak ho občas někde doporučují, ho nepoužívám. Většinou s ním dochucuju jídla, kde se nějaká kyselost očekává, třeba kulajdu, čočku atd. Akorát je třeba počítat i s tou slaostí.
andulka01 marie kondo by z tebe měla radost :-))
Muslik Ja se s ume octem seznámila teprve nedávno a zatím ho dávám jen do salátů. Hrozně mi chutná tím, ze je i slany, s tím je třeba počítat.
Mě by zajímaly ty švestičky, umeboši nebo jak se jmenují, jedl je někdo?
nonemy Já je jím, ale na zažívání :-). Max půlku, nebo spíš čtvtku, víc ne.
999 takže nejsou dobré? Já tu zdravou stravu reším právě protože dcera ma zažívací potíže, a nechce nic kvašeného, což jí bylo doporučeno,. Prý jsou hrozně zdravé a doplní probiotika.
nonemy Mně chutnají, mají hodně podobnou (lepší) chuť jako ten ocet. Ale já je mám fakt na ty trávící potíže, tak mám pocit, že ten mini kousek je akorát. Taky mám ume pastu, to je v podstatě pyré z těch švestek.
999 děkuji, zkusím je sehnat
nonemy Švestky umeboši jsou super. Muž si je dává po obědě, já když si vzpomenu. Jíme je celé, máme z Country life, ty jsou takové větší a pak dovezené z Japonska a to je hlavně pecka. Moc si nedovedu představit, je půlit nebo tak.
999 děkuji, zkusím je sehnat
Mne pomahaji i uplne obycejne susene svestky, takze ty japonske nevyzaduju (akorat je obcas stejne koupim, protoze je mam rada).
Muslik Já ho používám, když nakládám maso. Ale i do salátů, já mám kyselé ráda.
Hned zejtra si jdu pro umeboši! Co se tady člověk všechno nedozví... ![]()
barbucha Sou pěkně hnusny, kdyby sis pak chtěla stěžovat, ze te nikdo nevaroval
Kyselý a hodně slaný? To zní jako přesně moje gusto!
barbucha vubec nejsou hnusny! :)
barbucha Hodně slaný
To vypadá slibně! Slaný (hodně slaný) miluju.
Když sme u toho slanýho, já milovala tenhle sýr a oni už ho nikde nemají. Myslim tenhle konkretní v krabičce, ten v igelitu není stejnej ![]()

nonemy Ani kimchi by si nedala? Nebo by to pálivý vadilo?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY