Garfie až odjedete, asi to oslavím :) držím pěsti!
chci sem přispět jedním y/t kanálem (v angličtině) o japonsku, má i podcast. je to taková všehochuť, ale jídla a cestování je tam spousta. je to i velmi vtipný.
mirajo Maso je v Japonsku extrémně dobré! Ono i běžné hovězí ze supermarketu má to mramorování dost vysoké, podle té jejich stupnice kolem 8/9, nevím jak to dělají. :-) Být masožravec v Japonsku je myslím dost požitek. Bohužel my požírači ovoce tam naopak trpíme. ![]()
mitford sister Taky to oslavím!! Ten blog je super! Ono je toho o Japonsku hrozně moc, pro spoustu lidí je to fascinující země.
Garfie Sakury se neomrzí, tohle bych chtěla někdy vidět osobně.
Ignis Moje neteř se tam za námi chystá právě na sakury! :-) A to už tam byla jednou v zimě...
Ignis Moje neteř se tam za námi chystá právě na sakury! :-) A to už tam byla jednou v zimě...
Ja byla v japonsku na podzim (to zase byly krasne cervene javory
) ale priste bych vyrazila prave na Sakury ![]()
A666 Jj, jaro a podzim jsou nej!
Já teda musím říct, že ten podzim je možná skoro lepší...
My tam bohuzel byli v dobe, kdy se javory teprv zacinaly slabounce barvit, zadny velky efekt.
Pro našince zcela srozumitelné :D Mimochodem, Garfie , existuje jistě i pro WC nějaký japonský znak? To by teprv byla výzva!

Tohle je supervlákno
,já nijak zcestovalá nejsem a o to víc hltám to čtení zde a hlavně obrazovou dokumentaci. Jen víc a houšť
Kokoska
Ale tak Kinkakudži jste našli, ne? Znak existuje, ale vlastně se moc nepoužívá, píše se to v hiraganě "toire". Asi se takové výzvy bojí!!!
Těch javorů je škoda, je to opravdu nádherné! Já bych asi vlastně pro cestu do Japonska asi nejvíc doporučila první polovinu listopadu. To je listí nádherné a je tam v tu dobu shichigosan, svátek dětí, kdy chodí v kimonech do chrámů, takže spousta příležitostí k lovení fotek.
Kokoska
A stáli jste frontu na focení? Z toho byla moje kamarádka úplně vyřízená. ![]()
Garfie ne, jednak nebyl čas a jednak se mi to protiví. Kdysi v Číně ty fronty byly strašný, Číňani se fotili všude a dělali u toho ty pózy s "véčkem", nutili do toho i batolata, br.
Tady (Icukušima) by čas byl, ale nic pro mě.

Kokoska
To je moje oblíbené místo a mám z tama krásnou fotku, zkusím ji večer dohledat. Byla jsem tam víckrát, ale stojí za to, přijít v neobvyklé hodiny, nebo na ostrově přespat...
Garfie mě mrzí, že jsme ten program měli fakt nabitej a vlastně jsme moc nikde nepobyli. Takže jsem ráda, když se od tebe můžu dovědět i něco o normálním životě, o tom, jak to je v Japonsku mimo turistické trasy.
Kokoska To je pravda, když se někdy dívám na plány těch cestovek, tak si říkám, že to mají super nabité! Ale zase je to na úkor něčeho jiného, takový ten běžný život vůbec nevidíš, ani nemáš šanci nasát pořádně atmosféru, třeba na těch chrámových místech....
Garfie sakury
já chci do Japonska, achjo
A ještě když máme ten první jarní den, tak hanami, svátek kvetoucích sakur. Už je to profláklé, protože jsem tady podobné fotky dávala mockrát, ale to se neomrzí.
![]()
Rozkvetlé sakury se neomrzí nikdy.
Před pár lety jsem byla pozvaná do průhonického parku na oslavu hanami - bylo to samozřejmě v mnohem komornějším provedení než na fotce (spíš něco jako piknik pod sakurami pro cca 40 osob). Byl to jeden z mých nejhezčích zážitků - pod rozkvetlými sakurami jsem si připadala až nadpozemsky....takhle nějak bych si představovala ráj![]()
A fotky a informace jen houšť....tohle jsou končiny, kam já se se svojí fóbií z létání nikdy nepodívám![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.