to zvládnem!!!
Postřehy z Japonska
Otevřeli nám u nádraží nový obchod, nonstop prodej chlazených rámen! Je naprosto úžasný, chuť výborná (vyzkoušeno za vás) a hlavně je samoobslužný a to dost primitivním způsobem, prostě si vyberete z chlaďáku a hodíte peníze do kasičky. Zatím jsem se s podobným typem prodeje setkala jen na vsi a nejsem si úplně jistá, jestli by fungoval u nás.

Výbuch sopky Aso v minulosti zapříčinil vznik rokliny Takachiho. Krásný přírodní úkaz vznikl díky tekoucí lávě a zdejší vodopád se řadí k nejkrásnějším v Japonsku. Můžete si tady půjčit loďku a projet se pod ním...

A mají tu moc hezkou restauraci! :-)

Garfie ta souteska je nadherna.
Garfie uzasna roklina. Projeli jste se na lodicce?
To je vyslovene potecha oka i ducha.
moora Neprojeli,loďka byla jen pro tři a dlouhá čekací doba. :-(
Garfie krása to je... ![]()
Garfie je to vsechno krasne a moc se mi libi ty dva mosty, takove "vcera a dnes".
Tak návštěva mi odletěla, navíc mi dnes odpadl nějaký kurz, mám zase víc času na vás!
S neteří jsme si moc užili, její přítel se do Japonska zamiloval a dokonce jí včera cestou na letiště vyčítal, proč neletí na svatební cestu znovu za námi! ![]()
Minulý týden jsem s nimi chodila po Tokyu, ale moc jsem nefotila, už to všechno mám tak stokrát zdokumentované, však víte, nestalo se nic mimořádného, kromě toho, že si vytáhli v nejstarším tokyjském chrámu věštbu omikudži a zvláštní shodou okolností se obě věštby týkaly svatby! (berou se za tři měsíce) A zatímco on měl vykreslenou zářnou budoucnost a nekonečné štěstí, neteř věštba před svatbou i zasnoubením dost naléhavě varovala. No byli jsme z toho všichni zdrblí, ona obzvlášť a stálo mě to veškerý můj diplomatický talent z toho vybruslit se ctí! ![]()
Tak nějak fotkami dotáhnu první týden, u Aso jsme bydleli v krásném typicky japonském domku.

A když sem dávám fotky z toho super domu, vzpomněla jsem si, že jsem vám sem nedala náš soukromý onsen z chatky v kempu, to by byla škoda! Byl super a bydlení nám pozvedl asi tak o 100%! :-)

Garfie Chudák neteř, já bych byla taky sakra nesvá.
Kan No dyť! Málem plakala, prý nejhůř utracených sto jenů! Nakonec jsem jí ale vysvětlila, že je to přesně naopak-nejlíp utracených sto jenů, protože ten osud si nevytáhla, ten má bez ohledu na věštbu, ale teď ho může změnit a může mu naopak zabránit! Nevhodná omikudži totiž můžeš uvázat na speciální místo a nechat ho "odvát ve větru" a změnit tak svůj osud....Ale jako dalo mi to zabrat, uff! ![]()
A jinak teda musím říct, že ten její přítel mi tu bude hodně chybět, je úplně skvělý, kromě toho, že syn z něj prakticky neslezl, tak se ujal vaření a téměř denně si tady večer nacvičoval rámen. A uklízel a doplňoval zásoby a ještě je milej!

Garfie no ale s takovym chlapikem snad neter zadny spatny osud neceka, zvlast kdyz si ho nechala od tebe proklepnout :)
Kokoska No já doufám, je super, zvlášť po tom ňoumovi, co s ním chodila před tím! ![]()
Garfie To bude dobrý a u jejich stříbrné svatby se té věštbě zasmějete. Snoubenec je teda borec.
Garfie bezva jsi z toho vybruslila!
moora Děkuju, taky myslím! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje