Dadoo Teď se moc nepohybuju, ani v noci teplota neklesne pod 28 stupňů
Jako vyjdeme na chvíli do parku, ale vrátíme se úplně zplavení, strašný.
Jinak dům má parkovací místo, takže jsme koupili nějakou ojetinu (tady musíš prokázat, že máš auto kde parkovat, abys ho mohla koupit) a musím teda přiznat, že jak jsem byla proti, je to dost pohodlné, i na větší nákupy i třeba na ty výlety. Jen musíš počítat s tím, že je tady velký provoz a vychytat doby, třeba vracet se z výletu v neděli odpoledne směrem na Tokyo je za trest. Já se zatím řídit neodvážila, jezdí se vlevo, skoro nikde se nesmí parkovat, navíc máme takové složité najíždění na naše parkovací místo...ale snad se odhodlám.
Jinak bydlíme asi 8 minut od stanice, tady ale vlaky fungují spíš jako metro, jezdí opravdu co pět minut, takže úplně na pohodu, jsme sice jen malá stanice, taková vesnická, ale jede od nás přímá linka do centrálního Tokya. Muž jezdí do práce vlakem, protože autem to trvá zhruba stejně dlouho a dálnice je drahá. Teď co jsme se přestěhovali, děti to mají cca dva kilometry do školy, budou jezdit na kole, nebo chodit pěšky.
Kola máme, ale moc nejezdím, vlastně zatím vůbec (s výjimkou nějakého výletu), protože Johohama, aspoň ta naše část, je samý kopec, dost lidí tady má elektrokolo. Třeba nejbližší obchod mám po schodech, takže na kole stejně nemůžu. Po parku se jezdit nesmí.
Jezdí tady i autobusy, ale to já vůbec nepotřebuju. Děti by mohly třeba v zimě teoreticky autobusem, ale s přestupem, takže je to vcelku zbytečné.
Nápisy jsou většinou už všude v angličtině, když jsme tady bydleli poprvé, tak v Tokyu byla jediná linka metra s anglickými nápisy, to byla teprve výzva!
Občas se stane, že někde není, ale většinou si nějak poradíš, mluvím tedy o dopravě, jinak pochopitelně na latinku narazíš jen výjimečně.