Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 01:21

A potom byla zajímavá práce japonského umělce Kyjoji Takuba, který spolupracoval na desetileté obnově kaple de Saint Vigor de Mieux v Normandii. V Hakone pak vytvořil sesterskou verzi (jak to sám nazval), při zachování stejného rozměru a stejných podlahových materiálů, jako současná verze kaple v Normandii. 

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 07:00

Garfie daydream je jak do ty fotky nakreslenej. A kaple super. I vsechno ostatni

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 07:26

moora On tak vypadal i ve skutečnosti! Jak ilustrace od Stanislava Holého, přitom to bylo nějaký železo nebo něco podobného! :-)

Online viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 08:57

Garfie to je tak nadherny, diky moc!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 09:15

Garfie Ty druhé květinové vlasy vypadají trochu realističtěji, ale myslím, ze proste střídají povedené a méně povedené fejky

Ony ty živě by se minimálně u hladiny chovaly a vypadaly jinak.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 09:27

MP Meri No mě teď úplně štve, že jsem si na ně nesáhla, to by v pohodě šlo!  

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 09:46
Reakce na Garfie:

Jak ilustrace od Stanislava Holého 

​A já pořád, že mi to připomíná něco, co znám...a přitom stačilo mrknout na další stránku

Ta kaple je zajímavá, neotřelý nápad.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 11:46

jerry Mně to trklo hned, taková zasutá vzpomínka na Studio kamarád , ale jméno jsem si vybavila až další den. :-) 

viktorka_od splavu

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 13:14

krásné! Kdysi jsem byla výstavě obrazů S. Holého, moc pěkná byla.

Offline Torrah
3243 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 17:23

Garfie skvělé fotky, všechny. Moc zajímavé.

Offline Ounz
20414 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 19:39
Reakce na Garfie:

A do třetice, včerejší večeře v supermarketu, teploty jsou neuvěřitelné, nejníž klesnou kolem čtvrté ráno, na 28 stupňů. Přes den naštěstí není o moc víc, tak 34, ale prostě trvalé neustupující teplo. Muž už si odmítá dávat i ranní kávu na terase před šestou ráno, kdy ještě nesvítí slunce. Trochu začínám litovat, že jsem naplánovala dovolenou z části v Kanazawě, což je město, bojím se, že to nepřežijem. :-/ No nic, zpátky k obědu. :-) Studené nudle udon s polosyrovým vajíčkem, lehce podlité sojovkou, ideál na japonské léto! 

​můžu mít k tomu dotaz? To vejce se do toho má zamíchat? Nebo jak se to jí? 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 23:41

Ounz Záleží na tobě, obecně se má zamíchat, oni hodně přidávají polosyrové nebo syrové vejce i třeba na rýži s nějakým masem. Tohle je spíš takové to "onsen tamago", jak jsme ho tu probíraly, to pak můžeš promíchat, nebo sníst jen tak, což dělám já, ale většinou se to stejně úplně nepodaří. :-)

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 04:49

Potkala jsem v Tokyu zajímavou stavbu, dalo mi dost práce vypátrat, že jde o budhistický chrám...tipla bych si spíš Star Trek muzeum, nebo něco na ten způsob.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 04:50

Pro srovnání tradiční budhistický chrám z naší oblíbené Kamakury. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 06:23

Garfie to se mi líbí. Bylas i uvnitř? 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 06:54

Malvin Nebyla, bohužel tam nebyl volný vstup, jen v době obřadů. :-(

Offline Ounz
20414 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 07:40

Garfie díky za odpověď :) já to právě dostala s udon nudlema, ale teplýma, tak sem to po chvilce zaváhání rozmíchala, tak jestli to nebyl přešlap

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 07:44

Garfie jak se tam pohybuješ?

Předpokládám, že bez kol jezdíš nějakou městskou dopravou. A s kola a tedy máte svoje auto? Vím, že jsi psala, že s autem je to velmi komplikované. 

Už jsi mluvila o vlacích do školy. Všechno jen vlaky? Jak to tam funguje?

Nápisy jsou i v aj? 

Offline Malenge
4803 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 08:12

Garfie star trek muzeum

jinak celkově fotky parádní, spoustu míst bych rada viděla.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 08:35

Dadoo Teď se moc nepohybuju, ani v noci teplota neklesne pod 28 stupňů  Jako vyjdeme na chvíli do parku, ale vrátíme se úplně zplavení, strašný.  Jinak dům má parkovací místo, takže jsme koupili nějakou ojetinu (tady musíš prokázat, že máš auto kde parkovat, abys ho mohla koupit) a musím teda přiznat, že jak jsem byla proti, je to dost pohodlné, i na větší nákupy i třeba na ty výlety. Jen musíš počítat s tím, že je tady velký provoz a vychytat doby, třeba vracet se z výletu v neděli odpoledne směrem na Tokyo je za trest. Já se zatím řídit neodvážila, jezdí se vlevo, skoro nikde se nesmí parkovat, navíc máme takové složité najíždění na naše parkovací místo...ale snad se odhodlám. 

Jinak bydlíme asi 8 minut od stanice, tady ale vlaky fungují spíš jako metro, jezdí opravdu co pět minut, takže úplně na pohodu, jsme sice jen malá stanice, taková vesnická, ale jede od nás přímá linka do centrálního Tokya. Muž jezdí do práce vlakem, protože autem to trvá zhruba stejně dlouho a dálnice je drahá. Teď co jsme se přestěhovali, děti to mají cca dva kilometry do školy, budou jezdit na kole, nebo chodit pěšky.

Kola máme, ale moc nejezdím, vlastně zatím vůbec (s výjimkou nějakého výletu), protože Johohama, aspoň ta naše část, je samý kopec, dost lidí tady má elektrokolo. Třeba nejbližší obchod mám po schodech, takže na kole stejně nemůžu. Po parku se jezdit nesmí. 

Jezdí tady i autobusy, ale to já vůbec nepotřebuju. Děti by mohly třeba v zimě teoreticky autobusem, ale s přestupem, takže je to vcelku zbytečné. 

Nápisy jsou většinou už všude v angličtině, když jsme tady bydleli poprvé, tak v Tokyu byla jediná linka metra s anglickými nápisy, to byla teprve výzva!  Občas se stane, že někde není, ale většinou si nějak poradíš, mluvím tedy o dopravě, jinak pochopitelně na latinku narazíš jen výjimečně.