Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 09:00

Garfie díky za odpověď, je to strašně všechno zajímavé.

Dcery manžel žil v jp asi 6 let, ale s ním si až takhle o vsem nepokecam a taky je to už nějakou dobu.

A stejně si myslím, že by sis měla založit nějaký blog.

Tvé zkušenosti jsou strašně zajímavé a moc hezky umíš vyprávět.

Offline rasaNori
8795 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 09:42

To star trek muzeum:D

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 09:51

Dadoo Zase možná by měl jako chlap jiné poznatky. Možná jsme se tu potkali, já tady poprvé žila 2007/8. 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 11:19

Garfie To je jak přistání mimozemšťanů

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 11:49

Garfie startrek muzeum nema chybu

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 11:58

MP Meri Vnesla jsem odborný dotaz na květinové vlasy na fb fórum expatů v Tokyu a nedovedeš si představit, co se tam strhlo!  První přistála odpověď "umělé", hned vzápětí "pravé, byla jsem tam před měsícem a jsem si jistá..." a už to jelo....dík za podnět, dost se bavím! 

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 12:09

Garfie budes tam proste muset zajit znova osobne a rozlustit to!

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 12:10

moora No toho jsem se bála, že to někoho napadne!!!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 22:09
Reakce na Garfie:

MP Meri Vnesla jsem odborný dotaz na květinové vlasy na fb fórum expatů v Tokyu a nedovedeš si představit, co se tam strhlo!  První přistála odpověď "umělé", hned vzápětí "pravé, byla jsem tam před měsícem a jsem si jistá..." a už to jelo....dík za podnět, dost se bavím! 

Ale tak to mi neříkej, rozhodne tam je určitě někdo poblíž a půjde tam kus unípnout. Já jsem si teda skoro jistá, za prve tedy ta barva, pokud si tu fotku neprotahla nějakýma filtrama, tak fakt takové barevné spektrum tyhle druhy moc nemají. Za druhé - nevím, ze kdy je ta zimní fotka, ale dost pochybuju, ze by v Japonsku přežily venku parožnatky. Navíc ty kusy, které se fyzicky válí ve vodě, tak ta by buďto plavaly na hladině, nebo by tak minimálně 5-10 Cm nad vodou uhnívaly ... no proste suma sumárum ... já mám jasno

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 22:43

MP Meri Tak pozor, to zase neznáš Japonce, oni jsou schopní to každý den čistit a obnovovat!  Co se zimy týká, je to dost na jihu, ale v horách, spíš se přikláním k umělé verzi.  

Offline Sweet Potato
39915 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 22:48

Garfie Vypadá to hodně uměle, ale u Japonců je asi všechno možné.

Offline Karja
44173 příspěvků moje polička 05. srpna 2022 22:49

Garfie To bude další story jako kufry! Jdu to sledovat do první řady! 

To startrek muzeum mi připadá jak nejaky ten blijici smajlík, ty schody. Vůbec ta architektura a umění je strašně moc zajímavý a líbivý. 

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 02:54

Karja  Blijící smajlík, to je přesný, z fotky teda určitě! Když jsem to viděla v reálu, tak by mě to nenapadlo, ono je to hrozně impozantní a veliké, ani to právě nešlo dobře vyfotit. Fakt bych to tipla na nějaké muzeum, chárm mě překvapil. 

Offline Kokoska
34399 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 06:21

Garfie Bala bych se tam vlezt, ze se to za mnou zaklapne a odletime!

Offline SunEclipse
3446 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 08:53

Garfie ohledně květin..co když mají pravdu obě strany a je to mix živých a umělých?

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 09:18

SunEclipse To mě taky napadlo, našla jsem o fotku, kde jsou ty rostliny u hladiny zahnědlé, zdálo se mi to dost reálné...kytky jsou tady navíc strašně levné, všechno tu hrozně bují, v zahradnictví jsem jak šílená!

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 11:07

Garfie mohla bys nam vyfotit jak to vypada v japonskem zahradnictvi? Predstavuji si sekci bonsaji, oddeleni kokedam, ty jejich spesl jily a mechy a vsechno vzorne usporadane ...

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 13:13

Garfie chcem videt japonske zahradnictvi!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 06. srpna 2022 14:42

To star trek muzeum je jasné blízké setkání.

Offline Garfie
28229 příspěvků moje polička 07. srpna 2022 06:47

Ginger moora Jasně, i když nejčastěji chodím do takového velkého zahradního centra, něco jako OBI u nás, tak to je hodně podobné...jen je tam víc těch pro nás exotičtějších rostlin. Ale cvaknu vám i nějaké menší poblíž, až bude příležitost. Teď odjíždíme na dovolenou, tak později. :-)

Bledule  No to by mě tam vůbec nepřekvapilo! 

Ale dám vám sem obento z vlaku, co mi dovezl muž ze služebky. :-) Krásné a dobré! Je to úhoř na rýži, vedle je nakládaný zázvor a vajíčková omeleta. Teď je sezóna úhoře, Japonci věří, že obsahuje přesný obsah minerálů a vitamínů vhodných pro letní období. Kromě úhořů se jí i další potraviny, které začínají na U-udon nudle, umeboši, nebo Uri, což je souhrnné jméno pro zeleninu jako je meloun, okurky nebo dýně. Bohužel nadměrná spotřeba úhoře v tomto období je spojená i s negativními jevy, japonský úhoř patří k ohroženému druhu a Japonsko úhoře dováží, teď jsem četla, že podle některých průzkumů víc než polovina mladých úhořů , které se dostanou do japonských farem jsou z nelegálních zdrojů :-(