Garfie ty jo, sami ve dvou a jeste se zasobujou vlastnima surovinama. Neskutecny. A vypada to moc dobre. Co je na tom kulatym prkynku?
Postřehy z Japonska
999 No já tam na tebe vzpomínala, co bys tomu řekla, u mě totiž vlastně nad nadšením převládal úžas. Že je vůbec něco takového možné, oni prostě vypadali jakoby spadli z nebe. Myslím, že fakt netuší jaký mají talent. Něco takového jsem viděla jen ve filmu. :-)
moora To je ryba (ráno ulovená), nevím jaký druh, syrová, jen lehce zauzená na ohni, přímo v tu chvíli, no mazec jako. Strašně dobrá.
Garfie To je fantastické!
Můžeš jim někam napsat nějaké hodnocení?
Garfie Já jednou v úplně obyčejné asijské restauraci zůstala v úžasu, jak dokonalé to jídlo je, ale tam to mělo prozaické vysvětlení. Pán před tím vařil v luxusní restauraci, manželka ho přesvědčila, že si otevřou svoji a on tam všechno propojil. Jednoduchou kuchyni svého dětství a fine dining :-).
Garfie to jsou neskutečné zážitky... máš velké nadání na popisy i fotky, fakt bys mohla dát dohromady knihu z pobytu v Japonsku. Šla by na dračku.
Ha! Na ČT1 v Objektivu teď budou japonské Alpy a pěstování wasabi!
Garfie jak najdu tvůj ig?
Torrah Děkuju moc ![]()
999 Já zažila něco podobného, v malém městě, kde jsme bydleli minule. Majitel kdysi vlastníl luxusní restauraci v Tokyu, ale na důchod podnik prodal a přesunul se k nám na sever, prý je tam větší klid a lepší sushi. :-) To byl taky nečekaný zážitek.
Sweet Potato Víš co, to byla moje první reakce, ale není to vůbec jednoduché, oni nikde nejsou, i jejich instagram jsem hledala asi půl hodiny! A pak o tom pořád přemýšlím, jestli to vůbec je to, co by chtěli. Napřed jsem byla až taková šokovaná nebo jak to říct, že jsou v malé díře, že je to tak "zbytečné", ale třeba jim tenhle malý přirozený život vyhovuje, víš jak to myslím? Mají tam tak deset míst, pořád je plno. My tam přišli ten druhý večer, měli pro nás přesně dvě místa, ale říkali, že nestíhají vařit, tak jestli se nechceme jít ještě chvíli projít...izakaya je o tom, že se zákazníkům pořád věnuješ, fakt takový bar s jídlem a pitím, povídáš si s nimi, pořád něco servíruješ....vypadali spokojeně, mluvili tak nadšeně o tom chytání ryb, houbaření, jsou hned naproti nádraží, vlastně mají pořád plno. Já jsem pořád v úžasu, ale vlastně nevím, jestli hodnocení přinese něco pozitivního.
Jo a zapomněla jsem vám říct, že když jsme přišli druhý večer (a odcházeli poslední), paní nám na cestu dala čtyři minibábovky, co ten den upekla, jako abychom vzali dětem.
Sweet Potato Tak to tam možná bude i ta farma, kde jsme byli! :-) Bylo to v japonských Alpách.
mitford sister Instagram. Ale já tam nejsem zase tak moc aktivní, měla bych se polepšit! :-)
Garfie A děti s váma do těch "hospod" nechodí? Teď nevím, jestli si náhodou nepsala, že to v Japonsku není úplně nezvyklé. Teda chápu, že v Jokohamě zůstanou doma a vy si někam vyrazíte, ale na těch vašich výletech mě to už párkrát zaujalo, že s váma nebyly.
Nemám instagram, ale mrkla jsem přes ten tvůj odkaz a ta fotka, kdy malí Garfici stojí u moře a ty je fotíš z otevřených dveří/okna je super.
brrr
Ta se povedla! Je to vchod do chrámu.
Víš co, bereme je, já už tady kdysi psala, že si nás v jedné hospodě dokonce pamatují i po čtyřech letech, jen proto, že jsme tam byli s dětma.
Ale třeba sem, mít je s sebou, bychom nešli. Oni by většinu věcí nejedli a vlastně by tam jen zabírali místo. Obecně je to tak, že s nimi chodíme a dokonce je k tomu spíš nutíme, ale oni nejí ryby, dokonce i odmítají chodit do restaurací, kde to smrdí rybami, takže čím lepší restaurace pro nás, tím horší pro ně. Občas najdeme kompromis a třeba teď na té dovolené to bylo tak, že po dvou náročných dnech na horách jsme se chtěli jít večer najíst, ale oni chtěli zůstat doma a číst si, tak jsme jim koupili nějaké hotové jídlo a sami jsme šli do hospody. Nebydleli jsme v hotelu, ale v pronajali si chatu, takže to není o tom, že zůstali zavření v malém pokoji. Prostě je to tak půl napůl (mluvím o večerech, obědváme pochopitelně vždycky společně někde, kde se jim líbí) a podle jejich přání.
A když tady teda zmiňuju tu "chatičku" tak vám sem dám večerní fotku ze zahrádky, byla super, malinká, ale skvěle vyřešená, díky posuvným stěnám. Romantika!

Garfie Jo, to chápu. A je mi jasné, že u nás by to dopadlo asi stejně.
Garfie díky, už tě mám :)
Garfie chatička vypadá moc hezky, oni Japonci to bydlení prostě umí
Dneska v objektivu ba ČT reportáž o pěstování wasabi - cca od 11:50 https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096911352-objektiv/222411030401023/
Tak jsem vlákno dočetla a vidím, že upoutávka už byla![]()
Garfie krome toho, ze to urcite bylo vyborne, maji taky zajimave nadobi!
jerry Jsem zvědavá, jestli se mi to podaří spustit, mám pocit, že ČT nepovoluje sledování v Japonsku, určitě ne všech pořadů. :-(
Kokoska
To byla taky jedna z věcí, co se mi moc líbila, hlavně jak nosili ty hrnky na vybrání. :-) Ale jinak nádobí je velkou součástí japonského stolování, na rozdíl od naší kultury, kdy si potrpíme na servis, oni naopak upřednostňují každý kus jiný, takže kromě jídla obdivuješ i každou jednotlivou misku.
A když už jsme začali Kumánem, tak ním budu pokračovat, ačkoli samotné město je úplně nedůležité a v podstatě ospalá díra, celá oblast, je hodně známá svými poutními stezkami starými tisíc let, pokud vím, tak jsou kromě poutní cesty do Santiaga de Compostela jedinými, které jsou zapsané na seznam světového dědictví. Záměrně procházely náročným až nebezpečným horským terénem, překonat ho bylo (a je) součástí poutě. Dnes už je velká část kvůli průmyslovému rozvoji zaniklá, přesto některé části zůstávají a jednu jsme si prošli. Není dlouhá, ale je na ní velké převýšení a byl to docela výkon.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje