Garfie No, tak kdyby to v kadeřnictví dopadlo jó katastrofálně, tak ještě pořád můžeš nosit tu fialovou paruku ;o)
![]()
Garfie No, tak kdyby to v kadeřnictví dopadlo jó katastrofálně, tak ještě pořád můžeš nosit tu fialovou paruku ;o)
![]()
DruI ty zlá! ![]()
DruI Nikdy to nemůže dopadnout TAK katastrofálně! ![]()
Dnes ve zprávách opět o Japonsku, a sice o tom, jak hodně vymírá, že zmizí mnohé komunity na různých místech. Úplně mi není jasné, co se tam děje, když dokázali za 100 let vyrůst ze 30 milionů na 130 milionů - tedy plus mínus, a najednou vymírají. A pak, není to lepší mít méně obyvatel než více? Je pak potřeba všeho méně, a Japonci by se lépe vlezli třeba do Tokia a tak :-)
Lenka22 nekde jsem uz driv cetla, ze mladi Japonci ztraceji zajem o sex. Neco jsem k tomu jeste nasla, je to starsiho data, ale asi se situace moc nemeni.
Kokoska to jsou věci, je to dost složitá situace...Tak snad nevymřou úplně do té doby, než se to nějak změní k lepšímu.
Lenka22 oni ani nevymrou hned, ale ta stárnoucí populace je problém z více stránek - ekonomický, sociálne a v tom generačním stromě vzniká díra, která bude dělat problém za 20 let dalších třeba 60. To vidíš i v Evropě, a to na tom nejsme zdaleka tak, jako Japonci.
Lenka22 continuity Má pravdu, má to spíš vedlejší důsledky. Jednak je ta hustota obyvatel hodně nevyvážená, celkově je až na 37. místě na světě, což myslím není zase tak strašné. Všichni jsou nacpaní kolem velkých měst, ale vesnice se potýkají s vylidněností, jako všude. Japonsko se už dlouho potýká se stárnoucí generací, i proto, že historicky nebyl v Japonsku žádný sociální systém na podporu starých lidí, tradičně to byl úkol rodiny a fungovalo to. Bohužel to se pochopitelně dramaticky mění, už teda delší dobu, poté co se rodiny začaly stěhovat do měst, kde typicky obývají miniaturní byt a není tam místo pro staříčky. A i když se vláda pomalu snaží to měnit a budovat třeba domovy důchodců, pořád je to obrovský problém.
Další problém je třeba Yutori genaration, už jsem tady o ní kdysi mluvila, generace vychovaná po západním vzoru s menším tlakem na výkon. Ta dorostla a najednou nechce pracovat za stejných podmínek jako předešlé generace, což je pro japonskou ekonomiku a celou společnost dost problém.
Garfie k té Yutori Generation jsem se chtěla zeptat, jestli ,jak vidi ty problemy s tim, se to zase mění zpátky, větší tlak na výkon, nebo ne.
Garfie Od té doby, co jsi v Japonsku, snad denně ve zprávách něco o Japonsku - nemáš v tom prsty? :-) Dnes o vztahu Japonců k Mendelovi - reportáž.
V pátek na sushi v krásné restauraci!

A v sobotu procházka v jokohamských parcích, fotky jsou v Zelených ručičkách a tady jen tři malé růžičky, jako doklad toho, že Japonci jsou fakt praštění. Byly na procházce z poměrně mladým pánem, žádná holčičí záležitost!

Jo a taky jsem se konečně byla ostříhat! Úplně v extázi nejsem, ale na fialovou hlavu to není! DruI ![]()
Podařilo se mi přes online objednávku protlačit do kadeřnictví, které se velmi lehce prezentuje jako "přátelské cizincům" (když říkám "velmi lehce", myslím tím, že stránky jsou jen v japonštině). Vlastní to starý pán, který pracoval v UK a v Singapuru a má tam jednoho kluka, který pracoval v Ginze a Omotesando (luxusní čtvrti v Tokyu) a má nějaké zkoušky z angličtiny a oba dva si účtují vstupní poplatek cca 500 korun, tak jsem se objednala k jejich kolegyni.
Termín byl jediný na celý měsíc dopředu a tři dny jsem čekala na potvrzení. O tom, jak mě jiné salony vyšachovaly, už jsem psala.
Nakonec se ukázalo, že slečna nemluví anglicky vůbec, ale jako vůbec. Starý majitel, který byl naštěstí přítomný, tak ano, ale se strašným přízvukem. Ale byl fajn, pokecali jsme hodně, hlavě o jídle a o Sendai, kde jsem kdysi bydlela a on taky. Dokonce byl i na Food fairu ve škole! No a hlavně se mě zeptal, jestli jsem v Yokohamě kvůli studiu, takže si mě totálně získal, že jo! ![]()
Byla jsem tam sama, ale když jsem přicházela, shodou okolností tam byl nějaký Němec, prý chodí pravidelně a kromě něj k nim chodí ještě jeden Filipínec a včera tam byl někdo z Hawaje, takže wau, totálně cizinecká enkláva! ![]()
No a jinak ke stříhání, pochopitelně žádná vlastní iniciativa, naopak, slečna vypadala spíš totálně vyděšeně. Ale namasírovala mi krk a ramena (super!) a při umývání hlavy mi přes oči položila papírový ubrousek, nevím, jestli to u nás někdo dělá, ale bylo to dost příjemné.
No a pak mi umyla vlasy, tak jak byla zvyklá a u zrcadla jsem se bavila jejím zoufalým výrazem, protože takovou hromadu prachového peří, co z mých jemných vlasů udělal její šampon, asi ještě nikdy nestříhala!
Takže celkově to hodnotím pozitivně, s přínosnými zkušenostmi na obou stranách!
Garfie Tak to je super a budeš tam teda chodit dál? Ubrousek na oči jsem nezažila, ale vonný olejíček na ručník mi dávala kadeřnice nedávno.
Kan Tak mám to každopádně jako možnost. Stejně nejdřív půjdu někdy na podzim, tak uvidím.
A zapomněla jsem dodat, že barvy bych se asi pořád bála, i po této zkušenosti, nebo možná právě po ní. Škoda, že nejsem tmavovlasá...:-(
Garfie Tak třeba do té doby objevíš ještě nějaký jiný salon na stříhání.
GarfieTo teda, na barvu bych určitě nešla, navíc to se nezachrání jen tak. No a co jsi teda vymyslela za střih? Ty jsi měla to přerostlé mikado vid a to "hladké zaranya mikádo" do kterého jsme tě lanařili jsi nechtěla že....Takže jsem zvědavá
Garfie prezilas a to ze hlavni. Uz si bookuj v lete terminek u sve ceske kadernice
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.