Garfie ta zahrada ![]()
Postřehy z Japonska
Kokoska No viď, to je něco! Už mám v plánu se na ni jít podívat, i kdybychom bydleli jinde!
Garfie jsem napnutá jak kšandy, co nakonec vyberete ![]()
Kokoska Asi něco, co tu vůbec není ![]()
Garfie To jsou parádní prostory a ta zahrada
aaach
Malenge Já taky!
Tady ten poslední byt je 250 metrů od školy a kilometr od stanice, to je úplně super.
Garfie a taky je krasny s nadhernou zahradou,
Candance No právě
Podle googlu ta zahrada vypadá, že je soukromá a patří domu. Jen ta terasa vypadá, že je úplně v přízemí a je na ni možný vstup z venku. Už se fakt těším, až ta místa uvidím osobně. Tenhle je určitě v užším výběru!
Garfie já jsem tak napjatá a tak zvědavá, co nakonec vyberete.. Jako bych se tam měla stěhovat sama![]()
Fakirka
To je super, jsem ráda, že to se mnou všichni tak prožíváte! ![]()
Garfie at se to všechno už povede!
Jak jste to vymysleli s tím gymplem?
continuity Půjde na přijímačky a potom asi napíšu normální lidskej e-mail řediteli anglického gymplu, přiznám jak to je a zeptám se ho, co si o tom myslí. Ředitel druhýho gymplu je dokonce kamarád mojí ségry, ale ještě neví, že se tam dcera hlásí, navíc je to francouzská sekce a tam bych ji za těchto okolností stejně nedala. No a pak ji asi na 90% nechám na základce. ![]()
Garfie nechci plevelit ve vedlejsim vlakne, kde ses zminovala o pismu. Ty dve, katakana a hiragana, se pouzivaji obe? Treba moje jmeno by se slozilo ze dvou slabik, ktere jsou mnohem jednodussi v katakane, v tom druhem to vypada uplne jinak.
Kokoska Já se ještě vrátím k tomu Tokyu a Kjótu, mně se to právě taky moc líbí. :-) Ale trochu jsem to zjednodušila, neznamená to úplně to samé, jen se to tak píše právě v přepisu do hiragany. Ale v kandži je tam nějaká odlišnost, nevím už přesně jaká.
No a jinak k tomu písmu, používají se obě úplně rovnoceně (a kandži taky), hrozně je lituju! Hiragana se používá na přepis japonských slov, v podstatě pokud ho neznáš v kandži, napíšeš ho po slabikách v hiraganě. Proto se vlastně v hiraganě píšou i dětské knihy.
Katakana se naopak používá pro přepis cizích slov, například z angličtiny. Nebo pro psaní třeba různých vědeckých názvů. A taky tam, kde potřebuješ něco zdůraznit, nebo na něco upozornit, třeba místo naší kurzivy nebo třeba tam, kde bys to napsala tučně něbo tiskace.
Garfie docela zmatek. To se deti ve skole uci vsechny 3 moznosti?
Kokoska Jo, hrozny!! Vubec se nedivim, ze nemaji kapacitu na cizi jazyk, latinku s anglictinou zacinaji az v pate tride...zacinaji ve skole s hiraganou, proto se v ni pisou i detske knihy, kandzi je pak vlastne celozivotni proces.
Garfie nojo, jeste latinka! Chudaci. Mne stacila azbuka od 4.tridy, strasne se mi to pletlo.

Garfie tak už nám to krátí, než začnu "živé" reportáže, doufám ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje