Garfie viktorka_od splavu já ale píšu o naší zastaralé evropské představě - chladní, pracovití, puntičkářští, uzavření, až za hranu zdvořilí. Do toho prostě festival penisů moc nezapadá, no ![]()
Postřehy z Japonska
andulka01 Jo, je to vtipný. Ten kontrast je zvláštní...![]()
andulka01 aha, no ja nikdy takovou predstavu nemela, ale samozrejme za evropany mluvit nemuzu:-))
Garfie jezismarja ![]()
Tak zpátky do roboty, dnešní ikebana. :-) Tu ve váze jsem naštěstí nemusela dělat, ale dám vám ji sem, je to stejná "horizontální" forma jako ta klasická a stejná jako minule, hiraku katachi. :-)

Garfie tyhle horizontální se mi libi moc.
Garfie mně se ty ve vázách líbí, ale absolutně si neumím představit, jak se to, sakra, dělá ![]()
Evaeva Mně to strašně nejde, minule jsem to i říkala učitelce, že to nesnáším.
Ale princip je, že to propíchneš (nebo napíchneš) na párátko nebo špejli a zašprajcuješ to o zdi vázy.
Garfie jo, ten princip si zmiňovala, ale trvám si na svém ![]()
Evaeva Já ti rozumím, já to viděla, dělala a stejně to nechápu!! ![]()
Garfie Ale je strašně super, že máš plnou vázu a nemusíš mít tolik kytek:-D není nějaký online kurz? Stačí mi, jak propíchnout párátkem stonky, ty šílený geometrické nákresy nechci:-D
Karja No hele, zrovna jsem si dneska říkala, že je to fakt z ničeho wau efekt! Sensei nám právě ukazovala tu vazbu do vázy s tím, že takovou má doma každý, nepotřebuješ žádné speciální pomůcky a že vždycky když přijde k někomu na návštěvu, tak koupí levné kytky, požádá o vázu a něco takového jim vytvoří...
Garfie mne se stejne vic libi ty varianty v miskach, nejak mi to prijde takove "japonstejsi", ani nevim, proc.
To je zase taková krása![]()
Garfie Opravdu špejle nebo párátko? Já teda žila v dojmu, že se podélně nedořízne stonek, nebo bambus, napruží se o stěnu vázy, aby udržel květinu. Je to hodně na přesnost a taky trochu fyzika a geometrie.
Karja určitě jsem viděla nějaká videa na FCB, pán to šponoval tuším bambusem nebo větvičkama. Ale jaká je to věda, tyjo...
andulka01Tak v mém případě max vyplnit modelovací hmotou a zapichat
Kan Já řekla párátko nebo špejli, protože to je pro každého dostupné, jinak v podstatě můžeš použít cokoli. Sensei používala i kus větvičky, pokud byla mezi materiálem, přesně jak říká andulka01 Úplně nevím, jak s tím naříznutím a vzpříčením (jako jasně stonek musíš mít nějak správně seříznutí i když tam dáváš nějakou podporu), ale jen tak samo o sobě se to asi neudrží a převáží. Vlastně ano, i tak to jde, ale pak měla sensei zapříčenou větev uprostřed (jako průměr v kružnici) a ta to držela pod hladinou.
Jinak aby to nevypadalo, že jsme věnovali víkend penisům
tak jsme tu svatyni nahradili nedalekým budhistickým chrámem a přilehlou nákupní uličkou....

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje