Garfie vsechno zajimavy a umne usporadany, ale mne se nejvic libi ty jednodussi. Tady z tech druhych ten kdoulovec (druha fotka) a táky ty, co delate v kurzu.
Postřehy z Japonska
Garfie to je nádhera ![]()
GarfiePro mě nej je ta borovice i s miskou.♥ Ta Tillandsie na Mopani kořenu je taky pěkná, ale potkávám to všude, stejně jako mechové obrazy, už jsou za zenitem.
Garfie No, možná jsem čekala nějakou další japonskou specialitu ![]()
mitford sister A nemáš u toho text v romanji? Jestli ne, aktualizuj si duolingo! ![]()
Kokoska Taky se mi víc líbí ty jednoduché a myslím, že se i víc používají, ale víš jak, tohle je spíš takové umělecké dílo. Některé byly tak obrovské, že by se nevlezly ani do bytu! ![]()
Kan Ten rozsah tam byl obrovský, já to ani nedocením, ale vzpomínala jsem tam na tebe!
Myrtila
Tak třeba se taky injekčně napouští vodou, ale to asi běžně doma neděláš.
A další pětka

Garfie Krása.
A jednu mimo kytky, potkala jsem byt s vlastní svatyní na terase!
Fotka mizerná, ale líp to nešlo.

Garfie Díky, jsi hodná.
Garfieukazuje mi to samozřejmě i romanji, ale furt mě to nutí učit se písmenka. Učit se jen mluvit mi přijde nekompletní a učit se i psát nad moje síly :) respektive nejsem dost motivovaná. Rozhodla jsem se to zabalit dřív, než budu mít ještě víc času a úsilí zainvestováno.
Garfie dovedu si to představit jako dekoraci na nějakých slavnostech a tak, v každém případě je to krásné umění.
mitford sister Já se začala učit bez písma, ale nakonec mě to vrátilo a začínám v podstatě od začátku.
A mám tu další várku ikebany, hned ta první je moc vtipná, dělaly jsme si srandu, že až oschne, můžeme ji povečeřet! ![]()

Tato už působila spíš jako miniaturní zahrádka....

Garfie co je to velke na prvnim dnesnim obrazku? Kus nejake palmy nebo co?
Kokoska Bambus, to je část, která se tady jí, proto jsem zmiňovala tu večeři.
Garfie no jo!
A další dávka :-)

Tady ty různě seskládané misky byly zajímavé...

A bambus opět na scénu! ![]()

A co tam bylo zajímavé byly niky ve zdi. Japonské domácnosti s tím asi docela počítají, taky máme na chodbě dvě niky (i když jen klasické, ne tady tak hezky tvarované).

Než sem hodím dálší várku, měly jsme poslední letošní Tea ceremony, teda budeme mít ještě jednu u sensei doma
, ale oficiálně už jsme skončily. Poprvé se mi podařilo bezchybně nachystat!
Sensei
nám donesla neuvěřitelně dobré wagashi (ty s veverkou) a zvolila vhodně výzdobu s motivem "Ichi-go, ichi-e", což se překládá jako "jen pro tu chvíli", "jednou za život" a podobně. Jsou to čtyři znaky, které popisují kulturní koncept "vážit si okamžiku". Vychází z toho, že i když vnější podmínky budou stejné (místo, lidi, událost), ve skutečnosti se nic nezopakuje stejně...a my měli poslední hodinu, takže je to prý vhodná příležitost.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje