Garfie tiež sa mi tie ikebany s kalami veľmi páčia, najmä tá kombinácia s cesnakmi a hortenziou.
Postřehy z Japonska
Garfie nemohla bys nám dát i ty, co si předtím vytridila?![]()
Tyhle poslední jsou paráda. Chci to umět.
Evaeva Čajový obřad je něco speciálního, možná si někdo vyšlehá čaj, ale celý obřad je dost komplikovaný (a to my se zatím učíme jen nejjednodušší verzi) i naše sensei říkala, že ho civilně provádí jen výjimečně, když ji někdo, třeba z rodiny, požádá. Ale jinak mě to baví moc, bohužel se zatím musíme strašně soustředit na všechny ty úkony, ale věřím, že když to děláš automaticky, tak se to hodně blíží meditaci. Kokoska A moc se mi právě líbí, jak sensei pokaždé vybírá tu výzdobu, tak nějak promyšleně, vždycky nám vysvětlí co vybrala a proč....
Ikebana si taky myslím je spíš věc, kterou úplně běžně nedělají, nebo spíš jen pokud za sebou mají nějaký kurz. Třeba včera mě překvapila kamarádka, když mi řekla, že její matka je učitelka ikebany. Ale že ona ji neumí, protože matka byla strašně přísná a ona se od ní nechtěla nechat učit.
Tady tu řeřichu nebo co to bylo, jsem si říkala, že bych asi taky zvládla umělecky ztvárnit! ![]()

Šiška z dřevěných lžiček

Okvětní plátky růží

Skulptura z mořských ježků! (slušně to smrdělo
)

Balónky

Listí

Garfie nevím, co je v tom kruhu, ale je to krásné.
A díky za odpovědi ohledně rozšíření tradičních umění
A tohle byla pecka, celé sestavené ze zavíracích špendlíků!

Evaeva Taky se mi ten kruh líbil, ale co to je, se mi bohužel nepodařilo zjistit. :-(
Taky se mi ten kruh líbil, ale co to je, se mi bohužel nepodařilo zjistit. :-(
připomíná to alobal ![]()
Garfie to je paráda. Děkuji
A ty zicherajsky jsou nejvíc. ![]()
SunEclipse Taky mi to tak přišlo...ale zase všechno až na ty balónky byly nějaké přírodniny, tak to mě zmátlo...
Garfie břidlice nebo tak něco to být nemohla? Nebo nějaká kůra?
Evaeva Vůbec netuším, sáhnout jsem se neodvážila ;-)
Garfie mne se z tech poslednich fotek ikeban libi ty zlute "knedliky", uz byly v nektere minule varce. Takove tykadylko, hezky to odlehci tu hutnost ostatnich prvku.
A ta spendlikova kompozice, nepsali tam, kolik se jich spotrebovalo?
Kokoska I kdyby psali, asi bych to nepřečetla. :-) Ale myslím, že spíš ne, byly tam jen názvy a autor.
My dnes měli neuvěřitelně silný zážitek. Objevila jsem na mapě kousek od našeho domu nějakou jeskyni...jako moc jsem o ní nevěděla, jen pár recenzí, tak jsem tam vyhanala rodinu, muž to ani neměl na mapě, ani v navigaci, čekali jsme nějaké nicotné místo. A ono tak trochu je, malá díra, pidi chrám...a za ním neuvěřitelný komplex chodeb, které začali budovat mniši v 12. století a který sloužil k meditacím, celkem je pod zemí asi 1000 metrů chodeb, momentálně je veřejně přístupných asi 300 metrů. Mniši se tam zavírali na na zhruba tři týdny a ve tmě meditovali a také vytesávali do skály neuvěřitelné obrazy. Jsou tam draci, Fénix, různé mytologické výjevy, taky tam teče podzemní řeka....Chodí se tam se svíčkami a nesmí se tam z úcty k předkům fotit. Já se bála duchů, takže jsem nefotila, ale moje drzá rodina ano. Celé to bylo absolutně wau a vůbec nechápu, že to místo nikdo nezná!

Chrám byl malinký, s pidi hřbitovem, ale moc hezký

A pak jsme jeli do "kvetoucí zahrady", kde ale nic nekvetlo!
Vistárie sotva začínaly....

Garfie to je úžasný objev. ![]()
Může se tam volně? Kolik je těch chodeb prosím tě? Máš tam překlep a dost mě to zajímá.
continuity Jj, opravím to. :-) 1000 metrů chodeb, je to takové bludiště, celé propojené, sem tam malá místnost. Může se tam volně, je to v areálu chrámu, ale je tam malé vstupné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje