Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 10. června 2024 11:33

Mulen continuity Mého Šoguna si kdysi někdo půjčil (celou trilogii) a nevrátil. Vůbec netuším kdo, nikdo z pravděpodobného okruhu se nechce přiznat. Dost mě to štve. 

milacka Ten let je nepříjemný, ale z Vídně teď obnovili přímé lety, tak by se to asi dalo? Ten let je příjemný, letí tam i zpátky v poledne, takový příjemný čas. Jen je tu teď přeturistováno, Japonsko trhá pomalu každý měsíc rekordy. A je to teda dost znát...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. června 2024 11:42

Garfie a kedy by bol najvhodnejší čas? Ten priamy let z Viedne je super, manželov starší syn je v Tokiu, ale on letel z Nemecka.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 10. června 2024 11:57

milacka Já nejvíc doporučuji podzim, záleží taky kam byste chtěli nejraději. Ale říjen, klidně listopad, je moc příjemné a stálé počasí, pořád teplo, většinou slunečno, už je po sezóně tajfunů a navíc na podzim bývá hodně slavností. A barevné listí je top! 

Jaro je taky hezké, ale dost prší a teplota se dost těžko odhaduje. Úplně nejhorší je podle mě léto, Japonsko není koupací destinace a léto je tu vlhké a horké, to už i zima mi přijde lepší. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. června 2024 14:43

Garfie Ďakujem ti za cenné rady

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 10. června 2024 15:05

milacka Není zač, zase tak cenné nebyly :-) To se ozvi, až budete plánovat! :-)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. června 2024 15:22

Garfie ak to vyjde, určite sa ozvem. V ktorej časti bývate?

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 10. června 2024 23:34

milacka Jsme v Jokohamě, takže v tokyjské oblasti. A dřív jsem bydlela v Sendai na severu, ale turisty, kteří jsou tady poprvé, bych asi poslala spíš na jih. :-) 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 11. června 2024 11:23

A úplně jsem vám zapomněla napsat, jaká super byla na chatě koupelna s vlastním onsenem!

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 11. června 2024 11:55

Garfie Ta chata je sen!

A dodatečně gratuluju k úspěšné premi/derni/éře!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 11. června 2024 22:37

Garfieno ty soukromé onseny. My tam jednou oriletime v zimě pojedeme tour de onseny a max ještě na lyže. 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 11. června 2024 23:33

continuity To se dá právě úplně parádně spojit, většinou ty onsenové oblasti bývají poblíž lyžařských. Myslím, že Japonci bez onsenu ani nelyžují!

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 11. června 2024 23:38

Včera jsme vzali návštěvu do digitálního muzea (prý "best ever" ) Je nově otevřené (zatímco ta, kde jsme byli minule jsou zavřená) a bylo super, i když ne tak interaktivní jako původní. 

Většina fotek, co mám, jsou portréty holek, tak ty sem nechci dávat, ale syna klidně.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 11. června 2024 23:45

Jo a taky tady mám svůj portrét, chtěla jsem ho dát, do "co jsme měli na sobě", ale nevím nevím....

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:06

Garfie hustýýý

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 12. června 2024 00:10

Garfietakto lyže bez sauny jsou poloviční lyže, pod to bych se podepsala i v Europe. No uvidíme, letos to neklapne určitě, ale příští rok by nemusel být tak marnej. 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 12. června 2024 14:47

Něco málo z Tokya. Holčina co tu máme na návštěvě, je nadšená, hlavně z conversek za devět stovek!

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 17. června 2024 01:30

Vůbec teď nestíhám, ale sbírám fotky a budu je sem postupně přidávat. :-) Tak v rychlosti odzadu. Původně jsme měli o víkendu namířeno do zajímavého zábavního parku, který má evokovat historické Japonsko. Dost by mě to zajímalo a myslím, že to bude super, ale je to pekelně drahé a z poloviny to vypadá jako turistický trap, no nakonec jsme se po zvážení všech okolností rozhodli, že se na to vyprdneme a po cestě z víkendového pobytu jsem našla nějakou náhradu...ze které se vyklubal super roztomilý a typicky japonský, tak trochu retro klasický zábavní park, děti si to hrozně užily, my taky a bylo to za hubičku!

Horská dráha "shinkansen" (máme video, jak v nejhorších momentech všichni křičíme "všichni tady zahyneme!!!" )

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 18. června 2024 02:09

Možná už jste pochopily, že jeden z mých největších koníčků v Japonsku jsou návštěvy starých domů a vilek...:-) Pátrání po české stopě v Japonsku mě přivedlo až k vile italské ambasády, kterou ve 30. letech navrhl český architekt Antonín Raymond. Jako letní vilka pro velvyslance sloužila až do roku 1997 a líbila se mi moc! Je velmi jednoduchá, zdobená cedrovou kůrou a má opravdu neuvěřitelně nádherné výhledy na jezero. Součástí je třístupňová dřevěná terasa, která vede postupně dolů na pláž a musím říct, že moje fantazie jela na plné obrátky a úplně živě jsem tam viděla všechny ty úžasné večírky....

Veranda je plná křesílek a pohovek pro návštěvníky, strávili jsme tam povalováním docela dlouhou dobu! :-)

A výhled na jezero z pláže

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 18. června 2024 06:31

Garfie to je nádhera! Villa, terasy, pláž, všechno

Offline dorota
1219 příspěvků moje polička 18. června 2024 07:09

Garfie nádherné