Adventné kalendáre - parfémové, kozmetické, ale aj iné dospelácke

20. října 2022 21:54
Offline slniecko admin
19395 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 03:01

No, keďže mi vypredali Cult Beauty advenťák, ktorý som si plánovala tento rok nadeliť, tak si robím prehľad:

Kozmetika a parfémy:

Guerlain (tak toto si asi nenadelím, ale len kvôli cene)

Cult Beauty - jednotlivé značky

Notino sa do toho tento rok oprelo - je ich tam spústa

Vivantis detto

Rituals ich má vždy krásne

Byredo discovery set

Byredo veľký advenťák

M.Micallef discovery set

M.A.C. Cosmetics

Jedlo a pitie:

Med - to vidím prvý krát

Športové doplnky stravy...no....Gymbeam

Big Boy - tiež niečo zdrvavé?

Korenia

Dopĺňacie:

Tchibo so svetielkami

Iné:

Vianočné ozdoby Koulier

Strieborné šperky Olivie

Bižutéria v spolupráci s Ladurée - ten je aaaach

Muppets (!!!), Starwars a Disney

Harry Potter

Dizajnové drobnosti Westwing

A tu som našla celú stránku o adventných kalendároch, aj so zľavami a kódmi, ale netuším nakoľko je to legit a navrch je britská a treba to teda ešte cliť:

Beauty advent calendar

(ale ten Harvey Nichols by stál za hriach...)

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:03

slniecko Rituals jsem si plánovala koupit letos, ale vůbec mě neokouzlily. Ten věnec mi přijde jako promo přehlídka produktů, které nikdo nechce. Když jsem do toho koukla, zjistila jsem, že jsou tam asi tak tři věci, které bych opravdu chtěla a ty si můžu za ty peníze koupit v plné velikosti tak 3x. 

kdyz nechci jídlo ani alkohol, zasadne nepalim vonné svicky, moc se nemaluji a nechci na sebe patlat deset různých krému, tak se ukáže, že to je těžké. Mě nejvíc vyhovuji cestovní balení běžných věcí - to fakt upotřebim. sprchace, šampony, krémy na ruce, odličovače. Asi bych potřebovala, aby mi ho někdo naskládal na míru, jako jsem to léta dělala pro děti.

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:14

slnieckojinak z těch dražších by se mi líbil Lancome, ale to je už prostě moc. Ten Guerlain vypadá dobře, ale je to pomalu víc peněz než jsem dala za dárky pro celou rodinu

Offline Karja
43884 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:25

continuity Jo,mně se to vždycky líbí, když nadejde toto období, prohlížím, kde co mají... a pak naštěstí se každej rok rozhodnu, že bude vhodnější si za ty peníze koupit dva tri kvalitní produkty, které skutečně plně využiji. Ale vždycky si tím procesem vybírání projdu, tak uvidíme letos, jestli vyjdu s čistým štítem:D:D

Offline Sweet Potato
39698 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 08:40

slniecko 

Já si letos po delší době koupila zase YR.

Fajn jsou taky čajové. A muži jako tradičně koupím Nespresso.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 09:08

Karja pro mě jedině Lindt čokoládový

Ale upřímně mi úplně stačí, že tu překáží tři dětské, další dva si ráda odpustím.

Offline RoSa
9992 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 10:33

čaje Leros

a Sonnentor

Offline slniecko admin
19395 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 11:05

continuity no ja som pozerala Rituals sk stranku, tam len ten veniec, tak som pozrela aj .nl a tam je este ta diorama.

Inak ja to mam zas naopak, vlani som si kupila L'Erbolario (predpokladam, ze tento rok budu mat zas) a mimo mydiel na ruky a minivonaviek este teraz rozdavam telove kremy a sprchace vzdy ked niekto cestuje. Ale uz to mnohokrat ani my nebalime, lebo te v hoteloch uz byvaju slusne, tak to doraza cela rodina aj na doma.

Rovnako som vyhodnotila, ze by som fopadla s L'Occitane.

Jo a teraz mi napadlo, ak mas nejaky "plniaci", tak v Parndorfe maju v Rituals take mnozstve cestovnych baleni z kadecoho za tak srandovne ceny, ze to by sa dalo fakt nakupit a niekoho delegovat, nech tibto do toho adventaka nastrka.

Online notna
9158 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 12:38

continuity Karja Jj, taky si ty kosmetické prohlížím a pak koupím čajový

RoSa Lerros jsem loni dostala a příjemně me překvapil. Letos si ho koupím.

Z těch čajových mi se nejvíc líbí Kusmi. Dlouho se mi nechtěla dát takové peníze za čaje, ale stojí to za to.

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 12:40

slniecko

jj, já jsem to řešila těmi kalendáři , ale teď si vždy dokoupim zásoby v Parndorfu. 

Já právě hodně cestuji, často letadlem nebo vlakem a ta kvalita těch hotelových šamponu je všelijaká a spíš se to horší. Tuhle jsem ve Varšavě musela jít poprosit o kondicioner na recepci, protože v rámci péče o ekologii ho na pokojích zrušili. V Itálii v apartmánech bylo akorát mýdlo na ruce. 

Jako když to doma zapomenu, tak se nehroutim, ale cíleně být týden z měsíce v nejakém provizoriu se mi taky nechce. 

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 12:44

notnajá jsem si kushmi koupila před dvěma lety a teda úplně odvázana jsem nebyla. Asi nejsem dost cajomil. Je konci mi už lezl krkem a dopijela jsem ho ještě v únoru, něco z toho (roibois) nepiju vůbec. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 13:32

Letos jsem chtěla koupit jako dárek kalendář od Strausse a už mají vyprodáno. Kávový měl levnější předobjednávku do konce října.. tak třeba příští rok :D

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 15:23

bublifuk Strauss je pryč vždy hodně rychle. Ale je fakt dobrý. 

Kávový  jsem kupovala za COVIDu, teď jak nejsme tolik doma, to nestíháme pit.  

Online notna
9158 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:11

continuity Chápu. To je pak škoda dat takovy prachy, když to úplně nechutná. Taky rooibos nevyhledávám, ale v kalendáři byl v míře, kterou ráda ochutnám. 

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:19

notna no je to se mnou těžké. Něco chci, když má celá rodina něco, ale nevím co. Normálně by mi stačily i pralinky od Lindt, ale když se mi povedlo zhubnout, tak to nechci zas hned nabrat zpet.

Online notna
9158 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 16:40

continuity Od Lindtu adventní je ten malý s mini čokoládami. Jeden za den s váhou nic neudělá. Si myslim

Offline continuity
41925 příspěvků moje polička 08. listopadu 2025 17:25

notna

Pro mne je bohužel jednodušší si to sladké odepřít úplně než si dát kousek a pak všelijak odolávat. 

Už tak bude průser pečení, to jsem úplně zazdila, připomněla mi to až včera máma, že prý nemám nic vozit. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 13:58

Každý rok si kupuju Sonnentor, letos jsem koupila od Alverde, protože jsou v něm malá cestovní balení, to se mi teď hodí, když mi NĚKDO pořád bere věci. Nemyslím Alzheimera, myslím tím děti na VŠ a intrech. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 09. listopadu 2025 19:49

Kupujeme adventní kalendář v Ikea, jsou tam dobré čokoládky a navíc jsou tam 2 kupóny na nákup. Minimálně je tam 2x100 Kč, loni jsme dokonce vyhráli 1000 Kč :) Za mě dobrej poměr cena x výkon :)

Offline Garfie
28068 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 03:27

Kdybych byla v ČR, asi bych zkusila Adventní od Havlíka. Já tu kosmetiku moc neznám, spíš jen podle jména a ráda bych to zkusila. continuity možná i tobě by se mohla líbit. 

Ale jako takovým Lindtem bych nepohrdla určitě!