Ordinace 24/7
Lama_z_Lana jo aha, uz chapu, diky za vysvetleni. Tohle ja preskakuju, tak jsem si toho prispevku ani nevsimla.
Nehlede na to, ze vzhled gumoveho bonbonu u takoveho produktu povazuju za velmi nebezpecne.
Lama_z_LanaTy jo, jako po shlédnutí té recenze mě ten produkt začal zajímat:D. Chci bejt máslo:D. Kupte to někdo, dáme si to na srazu každá jeden:D
Karja no..jako...jak se dycky přepočítává nadváha tuku v těle na kostky másla, tak aby v tom nebylo nějaký skrytý přibírání. Nechci, sama mám dost ![]()
Lamicka Mne depresie spustil nezhubný adenóm príštitného telieska, pravdepodobne s celoživotným užívaním AD. V letnom období, keď som ich vysadila, na jeseň udrela depresia v plnej sile. Už to nechcem zažiť, radšej ich beriem celoročne. Konečne si život vychutnávam tak, ako pred chorobou. Ak je to potrebné, vôbec sa im nebránim. Som šťastná, optimistická. Pre istotu klopem na drevo. Vážim si každý deň bez depresie.
![]()
Že se k tomu ještě vracím, ale fakt by mě to zajímalo...opravdu by si někdo koupil látku, která ovlivní jeho CNS na základě toho, že mu nějaká Miluna na instáči řekne, že po tom "bude jako máslo"?
ano....
Článek o hepatitidách, dávám to sem tak pro zajímavost, protože se tam píše i o hepatitidě C a koresponduje to se zkušenostmi, co jsme měli v laboratoři, kam nám chodily vzorky krve matek po porodu. Testovali jsme je na hepatitidu A, B a C, ty matky byly standardně testované i během těhotenství. Za ty roky si nepamatuju jediný záchyt A, pár jednotek záchytu B (tam snad jen 2 matky nevěděly, že ji mají, jinak to věděly, jen nám to v porodnici zapomněli napsat do dokumentace) a o něco víc záchytů C, a tam to bylo vždycky velké překvapení, protože se na ni rutinně netestuje.
Mě pak moje doktorka v těhotenství na C testovala na mou žádost, protože jsem s těmi krvemi pracovala.
Myrtila prosím a dá sa tomu pri tých morských plodoch predchádzať, alebo to proste v nich a je to vecou smoly? Ostatné nejem.
slniecko v takovém případě jsou endoskopie rozhodně na místě. Pokud bude vše v pořádku- a k tomu ti samozřejmě držím palce- bylo by fajn trochu pořešit tu menstruaci. Pokud by to nebylo proti mysli tělísko- dobrou službu udělá Mirena, nebo lze zkusit hormonální úpravu cyklu (gestageny- u nás např Duphaston)- Mirena by byla moje volba č.1, ale ani ten Duphaston není špatný. A nebo alespoň kyselinu tranexamovou (Exacyl) , která omezuje krvácení jakéhokoliv původu- pokud nemáš kontraindikaci.
no, tak som to dnes prebrala s lekarkou, vôbevlc to nepoznala, ale zaujalo ju to, tak to zisťovala....a je to u nás liek len na výnimku na dovoz zo zahraničia a predpísať ho môže len hematológ...![]()
Keď si predstavím, že mám takúto ťažko vybojovanú výnimku aj na blbý metformin
...
Ja sa fakt už niekam presťahujem...
slniecko aha...! U nás před lety tenhle preparát taky nebyl vůbec dostupný, ale teď třeba 10 let je a zažívá "renesanci"...
slniecko No, na potraviny nejsem úplně odborník, řekla bych dobrou tepelnou úpravou. Nevím, jestli je třeba nějaký zásadní rozdíl, odkud konkrétně (myslím region) ta potravina pochází, že by byl někde výskyt vyšší a někde nižší.
slniecko nevim kolik ta vec stoji nebo jestli je to az takovy zazrak, ale pokud je moznost dovezt tak na recept od jakehokoliv lekare, pokud si to zaplatis ze sveho (poznaci se na receptu)
viktorka_od splavu no ano, pro některé ženy, které např netolerují hormonální léčbu, nebo mají kontraindikaci k užívání hormonů a trpí na nadměrné děložní krvácení, to skutečně může být zázrak.
slniecko pravdou je, že pokud by to byla časově omezená kúra, mělo by to význam zkusit. Pokud ta léčba funguje (ne u všech je efekt dostatečný), je otázka, jestli řešit takovou administrativní zátěž a vydávat peníze.
marieu peniaze nie sú problém.Už som si dostatočne zvykla na ti, že ak chcem v zdraví orežiť slovenské bezplatné zdravitníctvo, tak to stojí kopec peňazí
...
Skôr sa poobzerám po lekárovi, ktorý pri tom na mn̈a dozrie, trochu sa nojím si také veci ordinovať úplne sama.
A veľmi pekne ďakujem, ešte aj tú gynekologičku to zaujalo, že by to pomohlo mnohým jej pacientkám.
Zatiaľ mi odporúča nejaké ryeqo .....no neviem, trochu sa toho po predošlých skúsenostiach bojím.
Myrtila jasné....no ako milovníčku sushi ma to nepotešilo, ale aj tak mám radšej rybie. A teraz sa chystáme k Baltu, tak som zvedavá na kuchyňu, no budem si dávať pozir na tú tepelnú úpravu.
slniecko já už se v tomto místě nebudu dál pouštět do nějakých dohadů- bez znalosti konkrétního nálezu na děloze (UZ), anamnézy, charakteru obtíží a přidružených onemocnění se prostě diagnóza a léčba nedělá. Zopakuju svou jedinou mantru- při abnormálním/atypickém děložním krvácení u žen nad 35let, by se mělo udělat histologické vyšetření endometria (děložní sliznice). Ještě tak lze zkusit konzervativní léčbu dočasně, zbodnotit efekt a pokud problém opakuje- vrátit se k bodu jedna (histologie) a stanovit celou strategii podle výsledku. PS: přípravek, který si jmenovala, se nasazuje ženám s myomatózní dělohou.
slniecko u baltu jsou ryby uvarene dostatečně, většinou se udí. Spíš vadí, že jsou příšerně mastné.
marieu to je jasné, to po tebe ani nechcem. Ono jeden pidimyóm mám, ale už dlho na neškodnom mieste a nezväčšuje sa.
Na tú histológiu sa popýtam. A ďakujem
! Som ti veľmi vďačná za všetky tipy, tu (na SR) sa ich ani nedozviem. A že mi ťažko môžeš niečo "ordinovať" cez net to je mi jasné, to by ani nebolo zodpovedné. Len takto aspoň viem, na čo sa pýtať.
continuity vďaka!!! no som zvedavá (a som aj zvedavá, čo budú jesť moji konzervatívni juniori
)
slniecko no až na ty uzené a smažené ryby mi Polska kuchyně přišla fakt skvělá. Opravdu se to hodně posunulo od kopru a sladkých polivek.
Jedinkrát za 19 dní jsme se nenajedli úplně perfektně (a to tam byla jediná možnost a byl to spíš průměr než katastrofa) téměř nemůžeš šlápnout vedle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje