Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Online Myrtila
5412 příspěvků moje polička 13. července 2024 15:23

Evaeva No, taky mi to v těch čtyřiceti už přijde jako celkem racionální rozhodnutí. 
Pinot Noir No, ony to taky přidružily k sekci, měly to rozmyšlené předem, že kdyby k sekci došlo, chtějí rovnou i přerušení, aby nemusely na další zákrok. Jedné bylo dokonce jenom lehce přes třicet, a už měla jasno.

Což teď možná vypadá, že to nějak propaguju, nebo tak něco, ale tak to není, spíš mě to samotnou zaujalo, jak tu plodnost některé ženy v určitém věku řeší, sama jsem nad touto možností u sebe neuvažovala, tak mě překvapilo, jak relativně časté to je. Aspoň v mé bublině. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2024 16:23

Myrtila po třiceti bych do toho nešla, pokud bych neměla třeba pět dětí, to se fakt může stát x věcí.

Online Myrtila
5412 příspěvků moje polička 13. července 2024 18:27

Evaeva No, to si člověk musí být fakt jistý, že to tak chce. Teď je jí skoro padesát a co vím, tak s tím rozhodnutím byla a je celou dobu spokojená. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2024 19:50

Myrtila to se podle mě nedá úplně spolehlivě rozhodnout. Opustí tě muž, najdeš si jiného a najednou to uvidíš jinak. Nikdo si to nepřeje, ale možné to je. Nebo se ti zblázní hormony... Ale je fajn, že to nebyl její případ. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2024 22:04

Evaeva Podle me je hlavni rozdil ten pocet deti. Uprimne u nekoho, kdo ma dve tri uz se spis do faze, ze litujes nedostane. Ale ted mam v primem prenosu dve zname/kamaradky, ktere cekaji prvni dite a ta mladsi z nich porodi ve 45. A fakt bych nerekla ani popel a desne jim to preju, obe jsou krasne, vysportovane a vypdaji realne o deset let mladsi. Kdyby si ve 40 rekly koncime, tak by asi nakonec litovaly

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2024 22:29

Jos bezdětná bych do toho nešla určitě, ale z vlastní zkušenosti vím, jak silně můžeš toužit po dítěti, i když už máš dvě. Takže si nemyslím, že ve třiceti můžeš říct, že během deseti let zcela jistě nezměníš názor. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 13. července 2024 23:06

Ja mam treba dvojcata,  dalsi dite rozhodne nechci, ale clovek nikdy nevi, novej chlap a bude chtit dalsi dite. Ja jsem hroznej old school, po asi 20 letech jedeme se sambem kondomy, neni to uplne ono, ale co jinyho? Antikoncepci nechci, telisko by byl nejspis problem, vasektomii sambo nechce...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2024 23:13

Vari záleží, jak moc ty další děti nechceš Nám dobře fungovaly plodné dny (až na prvního syna), ale není to pro každého. Kondomy používáme teď a za mně je to hrozná votrava, dlouhodobě si to neumím představit.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 14. července 2024 00:35

Vari To neexistuje prostě:-D Fakt ne, taky jsem otrávená z toho.

Btw. Kam jedete letos na dovolenou? My jsme vloni byli v té Bašce moc spokojeni, ale na ten srpen se na to asi necejtíme, to bude více lidí a hledám a hledám a prostě nevím, jestli si někde co do počtu lidí pomůžu:-D. Do restaurací nebo tak jsme moc nechodili, takže v této oblasti nám lidi nevadí, spíš ty narvané pláže...

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 14. července 2024 14:08

Evaeva Skoro ve ctyriceti dalsi minimalne dvojcata rozhodne nechci! :-D plodný dny nam pred detma taky fungovaly, jenze tenkrat by nam případny dite nevadilo, ted uz jo.

Karja V zari letime na Korfu, loni junior celej tejden odmítnul vlezt do more, takze jsem potrebovala neco s bazeny, kdyby se situace opakovala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2024 14:33

Vari no jasně, chápu. Já sama přemýšlím, jak se k tomu teď postavit.

Muž má v širším příbuzenstvu rodinu s dvakrát dvojčaty. S velkým odstupem teda.

Offline MP Marge
6894 příspěvků moje polička 14. července 2024 16:54
Reakce na Evaeva:

Jos bezdětná bych do toho nešla určitě

​Ja o tom v posledni dobe uvazuju. Deti jsem nikdy nechtela, z predstavy tehotenstvi mam panickou hruzu. Uz je mi hodne po ctyricitce, takze myslim, ze riziko neplanovaneho otehotneni je velmi nizke, ale cert tomu ver, u nas v rodine se bezne rodilo po padesatce

No a jak ted ziju v Iowe, kde jsou nelegalni potraty, tak si rikam, ze by to bylo to nejlepsi reseni!? HA ani telisko nechci, kondomy sice, vzhledem k tomu ze nemam staleho partnera, pouzivam, ale taky to neni uplne na 100% spolehlive. S timhle by byl do smrti pokoj

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2024 17:52

MP Marge jo, to je zase jiná situace, když píšeš hodně po čtyřicítce. Ale třeba ve 40 bez dětí mi přijde brzy.

Offline MP Marge
6894 příspěvků moje polička 14. července 2024 17:58

Evaeva Jasne, clovek nikdy nevi. 

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 15. července 2024 08:17

Manžel kovid 5. deň, ja dnes tiež. A to sme boli oddelení.   

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. července 2024 10:37

milacka a jaka jspu ted vubec pravidla? Chodi se nekam na test? Praktikovi se vola? Jak dlouho se ma byt doma? (Obavam se, ze to mam taky)

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:15

baltik Kúpili sme si testy a nahlásili sa lekárke ako pozitívni. Manžel bol 3 dni kaput a často spal, ja celkovo zle spím, či som zdravá alebo chorá .Pravdepodobne to manžel dostal v práci od šéfa vrátil sa z Mexika sú tam viacerí nakazení a doma lebo sa cítia dosť slabo. 4 dni som sa držala a pozri aj tak to mám aj ja. Dala som si zvýšené déčko, céčko, zinok a selén. Údajne aj lyzín je dobrý. Teraz mi volala doktorka a zistí mi aké vôbec antivirotiká ešte existujú. Dnes sa trápim snáď už bude zajtra lepšie teploty mám 38° kašel nádchu bolesti svalov celková únava a nechuť vstať z postele.Pri ko videvždy vraciam takže po malých lyžičkách som si dávala coca colu. 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:52

milacka diky, mne pres vikend trestila hlava a porad jsem byla durch zpocena, coz bych prikladala vedru, kdyby mi manzel nepripomnel, ze stejne tak to bylo pri mem minulem covidu. Ted cekam,az do lekarny dodaji test, abych si to potvrdila. Na webu jsem zadny aktualni postup, krome statistik, nemohla najit. Tak drzim palce, at je ti brzo lip.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 15. července 2024 13:59

baltik aj tebe prajem ľahký priebeh, teda ak to kovid bude.  U nás sa dajú testy kúpiť v každej lekárni. Ja som manželovi nechcela ani test kúpiť, lebo som neverila, že bude mať kovid. Nemýlil sa.

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 15. července 2024 23:10

milacka baltik uf skoré uzdravenie prajem!