Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline monis
1607 příspěvků moje polička 21. července 2024 22:44

milacka teta je celoživotně na AD,  problémy psychického rázu byly i ve starších generacích  (Melipramin do každé rodiny...)

Děkuji všem za reakce, tu návštěvu praktika a AD určitě zvážím. Před hodinou jsem se dozvěděla další jobovku, rychle postupující RS u tchána, co před pár měsíci lezl ve třech tisících po horách, takže náročné období nás  neopustí Mně se do těch AD upřímně moc nechce, protože v běžném životě 'zvládám', ale jestli do týdne nenastane zlepšení, tak si přestanu hrát na hrdinu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2024 22:47

monisvždyť je nemusíš brát bůhvíjak dlouho. Nevím, jakou máš praktičku, ale máma jí jednu dobu využívala i jako "terapeuta". Měla od ní AD, doktorka jí hlídala, zvala jí často a pokaždé si našla čas na trochu popovídání. Takže bych neváhala.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 21. července 2024 22:59

monis ja bych se těch antidepresiv tolik nebála, taky jsem zvládala, dostala jsem je na něco zcela jiného a bylo to fakt lepší. 

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 22. července 2024 07:42

monis je mi líto, čím si procházíš. Léky na úzkost nejsou jen Neurol a Lexaurin a antidepresiv je tolik tříd, existují i taková s kombinovaným nebo převažujícím protiuzkostnym účinkem. Chápu, že máš na základě té rodinné anamnézy obavu, to je rozumný přístup. Ač už dneska tyhle léčiva nejsou nikterak démonizováný (u modernějších léčiv se ten závislostní potenciál významné zredukoval), ale pořád to nejsou lentilky. Proberte to s praktikem, on zná tvoji anamnézu a věřím, že najdete, co Ti bude v Tvoji situaci pomůže, ať už to bude třeba bylinná léčba (ale tu třezalkou teď raději ne).  Je to náročné, ale zvládneš to

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 22. července 2024 08:19

monis nekdo AD potrebuje celozivotne nebo dlouhodobe (nemluvim ted o uklidnovakach typu lexaurin, neurol). Doktorka rika, ze kdyby nekomu nefungovalo dobre srdce, tak leky na srdce taky bere. Nekomu zase nefunguje dobre chemie v mozku. To zalezi na lekari, aby tohle zvazil a navrhl reseni. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 22. července 2024 08:48

monis continuity A co třeba zkusit pro začátek Sefatif PC? Nemáte s tím zkušenosti? Mně to doporučovala lékařka a zabíralo mi to kdysi. Je to volně prodejné homeopatikum a má to dobré recenze. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 22. července 2024 10:39

Lamicka Mne depresie spustil nezhubný adenóm príštitného telieska, pravdepodobne s celoživotným užívaním AD. V letnom období, keď som ich vysadila, na jeseň udrela depresia v plnej sile. Už to nechcem zažiť, radšej ich beriem celoročne. Konečne si život vychutnávam tak,  ako pred chorobou. Ak je to potrebné, vôbec sa im nebránim. Som šťastná, optimistická. Pre istotu klopem na drevo. Vážim si každý deň bez depresie.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 22. července 2024 10:46

Inak ešte sa vrátim ku kovidu. 4 dni som umierala. 40 stupňové teploty. Vracanie a hnačky. Urputný kašel a sopeľ som nepovažovala za nič strašné. Rozbili ma teploty a dehydratácia. Paradoxne antivirotiká mi spôsobovali horší stav, tak som ich po 2 dňoch vysadila. Veľmi ťažké na žalúdok a spôsobovali mi ohromne nevoľnosti. Najhoršie mám chvalabohu za sebou. Vracia sa mi chuť do života a energia. Choď mi ostala, čuch som úplne stratila, dúfam, že sa mi vráti. Stále konvičkujem. Užívam vitamín D, zinok selén. Aj Lyzín som začala. Keďže som vekovo už v ohrozenej skupine, som rada, že som sa z toho dostala. Dúfam, že bez následkov.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 22. července 2024 11:01

milacka proto jsem to i psala, nekdo AD potrebuje trvale, neni to zavislost. Ty druhy leku se casto zamenuji. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 22. července 2024 11:02

milacka snad to bude lepsi a lepsi hlavne na rekonvalescenci nespechej, pekne postupne.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 22. července 2024 11:24

Lamicka ďakujem. Vyčerpanosť a únava mi ani nedovoľuje vrátiť sa do bežného života, tak pekne postupne. 

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 23. července 2024 00:56

monis a čo takto proste pár sedení u psychológa?

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 23. července 2024 08:43

Že se k tomu ještě vracím, ale fakt by mě to zajímalo...opravdu by si někdo koupil látku, která ovlivní jeho CNS na základě toho, že mu nějaká Miluna na instáči řekne, že po tom "bude jako máslo"?

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 23. července 2024 13:10

Lama_z_Lana cože? Jaký máslo? Co to je jako za pozitivní efekt.-D

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 23. července 2024 13:52

Karja no já nevím právě, přeměnit člověka na máslo nás nějak nenaučili

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 23. července 2024 14:16

Lama_z_Lana Jako já ztratila tu pointu, takže co to je a pak máš bejt hebká nebo co? Co je to máslo.-D

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 23. července 2024 14:32
Reakce na Karja:

Lama_z_Lana Jako já ztratila tu pointu, takže co to je a pak máš bejt hebká nebo co? Co je to máslo.-D

​že si tě pak někdo namaže na chleba

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 23. července 2024 14:34

Tabea no jako...takže to mám dávat doma sambovi do jídla nebo jak? To bude něco že budeš hebká asi.-D sice poškozená ale hebkáLama_z_Lana 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:19

Lama_z_Lana ted myslis AD nebo ty homeo. Pokud jde o AD, tak kazdy psal, ze to chce konzultaci s lekarem. Jinak to nejak nechapu.

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:54

Lamicka Miru sem dávala odkaz na nejaky cbd preparát (potud OK), ale pod to dodala doporučení na nějou instablogerku, která ten účinek popisovala jako to máslo. Tak mě jen zajímalo, jestli taková "reklama" na někoho funguje.