"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:08
Reakce na 711990:

Pinot Noir pneumokoku je vic kmenu, takze v dedove vakcine mohl tenhle chybet. 

​Pak by ale zřejmě chyběl i v té synkově vakcíně, ne? Nebo ta důchodcovská obsahuje úplně jiné kmeny?

A ještě dotaz: Prevenar obsahuje totéž, co Synflorix, plus něco navíc, nebo jsou úplně jiné? Někde jsem četla, že proti meningokokům někdo nechává očkovat oběma vakcínami, ale u pneumokoků je to asi blbost, že?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:18

Simvas nemate nekdo tip na kvalitni personalni agenturu? Nejlip zamerenou na pozice ve strednim a vyssim managementu a praci v zahranici?

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:27

Pinot Noir syn má synflorix. Když jsem vybírala, rozhodlo u mě, že je údajně lépe snášený a má méně nežádoucích účinků. Prevenar má navíc myslím tři kmeny, které se ale víc vyskytují v USA, takže jsem je nepovažovala za tak zasadni. Ono je těch kmenů snad 90 celkem, neockuje se ani náhodou proti všem, tak ty tři navíc jsme oželeli :) 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:35

Pinot Noir to ja nevim, cim se ockujou duchodci, ale je to klidne mozny. Nebo naopak jsou pro ne vyhodnoceny nebezpecny jiny kmeny nez pro deti? Pro deti je nebezpecny to ucho, pro duchodce zase zapal plic, ale to je muj laickej pohled. A ano, myslim ze to tak je, ze jsou stejny a ta jedna ma asi 4 kmeny navic. 

ice mam dobrou zkusenost s Nathan Peterson, ale byla to konkretni osoba tam a nevim, jak to maji se zahranicim. Moje zkusenost je ale zakaznicka, dodavali mi kandidaty. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:36

711990 dekuju za tip, zahranici neni podminkou, spis ten management. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:40

Pinot Noir ja syna kdysi nechala na doporuceni dr.naockovat na pneumokoky, vakcinu si uz nepamatuju. Schema i vakcinu vybrala doktorka. Moje matka (taky dr.) se na to moc netvarila, razi nazor, ze u nekterych onemocneni je nechat to na prirozene imunizaci. Naopak mi kladla na srdce toho meningokoka, ktery je sice vzacny, ale konciva fatalne. Tam si pamatuju, ze jsou vakciny 2 - kazda proti jinym kmenum, kombinuji se.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 09:59

continuity Tak to neni uplne blbej napad to usit. Ale nevim, kolik dneska stojej rucniky, aby se to vubec vyplatilo. Ale tak zase kdyby se jeden strihnul na dve kapuce, tak by to nemuselo bejt marny. Ja nemam stroj, takze ja to holt za drahy prachy koupim.

Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 10:01

Gatita No, já právě o těch pneumokocích (na rozdíl od meningokoků) nejsem tak úplně přesvědčená. U nás nikdy nikdo na ty záněty uší netrpěl, navíc se teda očkuje jen proti zlomku z těch všech kmenů... No, musím to ještě promyslet.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 10:25

Pinot Noir Já neočkovala ani jedno dítě, i když maminka od jedné mojí kamarádky-dětská lékařka-mi řekla, jestli prý chci své děti zabít  tak jako do dnes jsem jí to nezapomněla....můj lékař mi řekl, že své dítě by neočkoval. Děti z nepovinných mají zatím jen žloutenku, kvůli cestě do Asie a encefalitidu, ale to až poté, co mě vystresovala dcera, když dostala neuroboreliozu, obě děti mají každý rok několik klíšťat...

No a co se týká HPV, my to ještě řešit nemusíme, ale kamarádka gynekoložka mi říkala, že je to zbytečné, pokud člověk nežije nějakým nezřízeným sexuálním životem a chodí pravidelně na prohlídky, protože ty předrakovinové stavy jsou velmi dobře léčitelné a očkování chrání jen před některými druhy virů. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 10:33

Pinot Noir tak jsem te mystifikovala, maji Synflorix. Ono to je tezke, kdyz na ockovani maji ruzne nazory i odbornici. Nase dr treba doporucila ty pneumokoky, ze kdyz uz se chyti jiny kmen, tak je prubeh mirnejsi. Nedoporucila rotaviry, ze je lepsi si udelat vlastni imunitu, zatimco kamaradky doktorka to mela opacne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 11:08

Asi taky každý lékař doporučí něco jiného a každý rodič vidí nebezpečí jinde. Rotaviry a pneumokoky nemám naočkované ani u jednoho dítěte a neměly to nikdy. Mají navíc na neštovice, meningokoka už před školkou a mladší na žloutenku, staršího už se mi tam nepodařilo dokopat. Meningokoka před školkou mi tenkrát zase řekl náš doktor, že je to po puberťácích druhá nejohroženější skupina. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 11:21

Pinot Noir ja uz bych to take nedavala. Jen ty povinne + meningokok.tenkrat jsem se nechala ukecat, nase dr. ockuje rada...

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 11:41

Mne zase na ty pneumokoky presvedcila kamaradka, ktera delala na jipce. Ona me teda nejak neukecavala, jednou na to prisla rec, ze nechala dceru ockovat jeste i na toto ( tou dobou to nebylo hrazene), protoze v praci potkava deti, kterym museli vzit kus plice kvuli zanetu plic. Ale rekla rovnou, ze statisticky toho zas tolik neni, jenom ona tam ma ty deti na ocich. 

To uz bylo starsi pres dva, tak jsem ji nechala bodnout tu jednu injekcii. Zloutenku nemam z cele rodiny jenom ja, na druhou stranu, kdyz prijde ze skoly oznam, ze zloutenka, tak jsem vysmata.  

Docela me stve, ze mladsi nema TBC a je to ted uplne nerealne, protoze ona si priserne rozrype kazdy strup

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 12:01

Garfie mne na HPV vadi, ze ockuje docela brzo a nejde to moc odlozit kvuli pojistovne. Ja si s chlapama zacla az po 18, ale zas jsem hledala az do 35.  To by mi to ockovani bylo celkem k prdu. Proto mi prijde rozumnejsi ten pristup, co razi moje teta na Slovensku, ockovat ty deti az se zacnou o druhe pohlavi vazne zajimat. ( tam to teda neni hrazene z pojisteni, takze maji vic prostoru s tim hybat).

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 12:10

continuity ty to taky muzes nechat naockovat pozdeji, jen to plne hradis, ne?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 12:14

Já si HPV vyprosila sama ještě když to hrazený nebylo vůbec, rodiče to i kvůli té ceně tenkrát dost konzultovali s různejma kamarádama lékařema, jestli to má smysl, nakonec se teda shodli, že to smysl má, a to i přesto, že se říkalo (a asi ještě říká?), že se to má očkovat jen před zahájením sexuálního života a pak už je pozdě. 

Ale ono teda já byla dost ovlivněná tím, že jsem měla nějakej potenciálně rizikovej nález fakt hned obratem po tzv prvním kontaktu, a přestože se s tím moje imunita porvala sama a teď už su roky úplně ok, má tehdejší gynekoložka mě tak šíleně vystresovala, že jsem byla ráda za úplně cokoli, co byť jen nepatrně sníží riziko, a nějaký konstatování, že to je jen na některý typy, noaco, perte to do mě prostě.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 12:44

Pinot Noir Hele u nás taky na záněty uší nikdo netrpěl, ani já, ani muž, ani sourozenci... Ale když ho  kolem roku najednou syn dostal, a byl to hnus, tak jsem mu to píchnout nechala a fakt to fungovalo. Ale taky by mě to nenapadlo očkovat jen tak, tenkrát to ještě ani nebylo hrazený.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 17:15

Lamicka muj gynekolog mi to hpv ockovani nabizel i ted, pry nikdy neni pozde. Jen to teda nehradi pojistovna. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 17:21

bram ono to tak asi tedy je. vim, ze mi dr. rikala, ze kdybychom neco detem nestihli neockovat v terminu (vlekle choroby), tak to lze, ale uz ne na pojistovnu

Moje kamaradka se nechala ockovat proti hpv taky az v dospelosti. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. listopadu 2019 17:22

bram ono to tak asi tedy je. vim, ze mi dr. rikala, ze kdybychom neco detem nestihli neockovat v terminu (vlekle choroby), tak to lze, ale uz ne na pojistovnu

Moje kamaradka se nechala ockovat proti hpv taky az v dospelosti.