"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 00:08

nonemyMy máme chrápače v rodině. Spíš se to zhoršuje. Náš taťka strašně chrápe celý život a mají s mamkou oddělené ložnice. Na dovolené ho vyhazovala spát na balkóna budil třeba celý hotel nebo kemp. Nepomohlo nikdy nic. Na chalupě jsem ho taky slyšela přes dvoje dveře. Má za sebou spoustu vyšetření a nějaký zákrok a stejně nic. Teď to stejné absolvuje můj bratranec (50) a taky nic nepomáhá.

Takže držím palce, protože kamarádka pracuje ve spánkové laboratoři a úspěch je prý jsou, ale zdaleka né vždy.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 00:36

Renusatko jednou na letní dovolené, jak se spalo s otevřenýma dveřma na balkon, slyším ráno z vedlejší lodžie - "tady vedle nás v noci někdo tak strašně chrápal, to by mělo být trestný!"

Celý týden jsem se bála, že ty sousedy potkáme na chodbě u dveří.

Offline Truespring
14 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 01:30
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 06:39

My chrapem oba, proc chrape sambo, netusim, ja proto, ze mam zvetseny mandle. Ale teda vyndavat si je kvuli tomu neplanuju...

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 08:29

Wanda von Dunajew vymýtání potkanů jsem absolvovala, včetně ultrazvuku a pořízení koček, zabral až jed (což byla poslední instance, který jsem se dlouho bránila, ale fakt jinak nic...)

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2020 10:31

Jiná Realita Vy jste fakt lehce zvlastni, ale prijde mi, ze to vse plyne z chronickeho stresu, ze jak toho mate hrozne moc a jeste (opravte me) jste spis zivotni pesimista, z toho ta nespavost plyne. Jasne chrapani s apnoickymi pauzami se musi resit (a to pak dostane domaci silene hlasity ventilator). Lidi me by zajimalo, jak treba usnete ve vlaku/na dovolene v rusnem prostredi...Ja teda taky driv furt prudila, ze chlap chrape...no a pak jsem zacla slouzit a ted uz usnu kdykoli a kdekoli.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 10:41

Jos ale já netrpím nespavostí, naopak. usnu kdykoli kdekoli, už jsem usnula i ve stoje opřená o skříň (a to bez alkoholu v krvi) a v noci spím jako dřevo. a usnu do deseti vteřin od okamžiku, kdy lehnu. ale nesmí mi u toho nikdo chrápat :) usnu ve vlaku, v autě, nevadí mi tramvaje, vlak, ptačí řev...ale chrápání prostě ne.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 10:46

Jos ja nemam s usinanim problem, moje dovolene fakt nejsou valeni na plazi, upadnu do postele a spim. Jen potrebuju ty spunty, pokud jedu s manzelem, no.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 10:48

Jiná Realita tak by sis pouštěla zvuky tramvají a ptačí řev:-) věř tomu, že kdybys měla někoho opravdu ráda, tak by ti to že chrápe fakt nevadilo. resp jo, ty zvuky třeba ano, ale je to hovadina proti jiným (pozitivním) věcem..

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 12:06

viktorka_od splavu a po nejakym tom ctvrtstoleti je to hovadina proti jinym (negativnim) vecem

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 12:09

viktorka_od splavu Kokoska A co je chrápání proti již výše zminenymu skripani zubama...základem je vytuhnout první, jinak je to velký špatný a na udušení polstarem 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 12:23

Potrefenáhusa to nekdy pomohlo, ale beda, kdyz se clovek v noci vzbudi. Chodila jsem spat do obyvaku cela vztekla, ze ten, kdo skodi, si spi pohodlne ve svym pelisku. Nastesti uz mam svuj pokoj, ale i tak, kdyz on usne driv nez ja, nekdy to vzdalene malicko slysim pres chodbu a dvoje dvere. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 12:51

Potrefenáhusa skřípání zubama

My jednou spali v autě v takové opuštěné stodole, která měla podlahu vysypanou štěrkem, a v noci mně probudilo, jak někdo "chodí" kolem auta v tom štěrku...skříp skříp skříp skříp...několik nervydrásajících desítek vteřin mi trvalo, než mi došlo, že manžel skřípe zubama

Offline Sweet Potato
39949 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 13:07

Potrefenáhusa Byly doby, kdy usnout první stačilo. Až na to, že já usínám fakt dlouho, vždy a všude nejdéle ze všech. Ale zase ráno jsem dokázala spát ze všech nejdéle. To byly časy.

No a po dětech mne vzbudí všechno.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 13:15

Sweet Potato taky se mi po detech zbystril sluch a myslim, ze se i rozsirilo periferni videni

Online Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 13:21

Chrápání a lednice, to jsou dvě věci, který u usínání nadávám. Kvůli tomu jsem vystěhovala lednici na chodbu, to je pro mě naprosto nejhorší zvuk. 

Na poslední služebce jsem měla neprozřetleně pokoj se dvěma kolegama, který oba chrápali strašně moc a ještě každej úplně jinak. Zkoušela jsem to řešit sluchátkama a seriálem, ale nic moc. Pomohlo mi až víno, no.  

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 14:33

Lama_z_Lana vino zabere vzdycky!

Kokoska jo tak to nemuzu posoudit, nikdy jsem tak dlouho nevydrzela

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 15:01

Kokoska Uf, to mi připomíná, že letos to bude 20 let, co jsme s mužem spolu!

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 15:42

Pinot Noir My jsme začali těma dětma, tak když nám bylo zhruba tolik jako tobě  byly děti skoro plnoletý

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. ledna 2020 15:55

Pinot Noir a my letos 30 let od prvni pusy Kde se to cislo najednou vzalo??