MermaidChlum u Třeboně - gril a bar Bouda - výborný ryby a burgery.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
EDITH4B díky za tip, píšu si! Jedeme tam letos taky, bydlíme, myslím, přímo v Chlumu
Kousek od náměstí Bistro u Kapra https://www.ukapra.cz/ (akorát v pondělí a úterý mjí zavřeno).
Lepší kapří hranolky jsem nikde nejedla.
Tabea V techmanii jsme byli dneska a strávili jsme tam asi 5 hodin, tak můžu posloužit čerstvými informacemi
Určitě bych to doporučila, od loňska to tam trochu přeskládali a doplnili a změna je k lepšímu (už předtím to tam teda bylo velice pěkné). Je tam nově asi 10 stanovišť s různými hlavolamy a hrami pro jednoho nebo dva hráče, velká sekce týkající se stravy, od výroby potravin přes trávení a tak nějak všeobecně zpracovávaní kalorií, pak zvětšili sekci s obnovitelnými zdroji energie. Je tam také velká část expozice týkající se světla (v zatemněné části haly). K tomu jsou během dne i nějaké ukázky pokusů, to vždycky vyvolávají rozhlasem, my jsme viděli ohnivé tornádo, ale bylo jich víc. Součástí vstupenky je i vstup na 3D představení do planetária (nebyli jsme).
Jídlo bylo celkem nic moc, na výběr z asi 5 jídel, my jsme dneska měli kuřecí plátek a čevabčiči. Sníst se to dalo, kulinářský zážitek to ale zrovna nebyl.
Jinak vstupenka je celodenní, dá se během dne volně chodit ven a dovnitř. Parkování je za stovku na den hned u vchodu.
Nejlepší kapří hranolky byly odjakživa v Šupině! ![]()
Nějak nevím...asi nejsem správný typ hosta pro michelinské restaurace![]()
Na můj vkus si moc hrajou na hogo fogo.
Mermaid Byla jsem tam v Řízkové restauraci Kopretina, jen jednou, projížděli jsme tudy, ale na doporučení někoho, kdo tam jezdívá častěji, a bylo to tam moc dobré ![]()
jerry my jsme v šupině tehdy byli se čtyřmi dětmi 1 až 4 roky, hogo fogo mi nepřišli, resp. necítili jsme se tam blbě. Ale podle mě potřebuješ rezervaci a tak skvělý to zase nebylo.
Myrtila diky moc za aktuální report ![]()
A existuje ještě Šupinka?
Tabea Není zač, kdyztak ještě muzu posloužit zoo
a po zítřku i Hurvínkem, ale zaznamenala jsem, že na něj se spíš nechystáte.
Jinak teda ještě náměstí v centru je hooodně rozkopaný, hlavně kolem katedrály, vyrazila jsem tam dneska s klukama s kočárkem a vůbec se to nedalo, za kousek jsem to vzdala a šli jsme jinam. I bez kočárku blbý.
Ale podle mě potřebuješ rezervaci a tak skvělý to zase nebylo.
Souhlas. Já tam byla letos na jaře, ta nutnost rerervace (při poloprázdné restauraci) mi přišla až komická a opakovaně upozorňovali, že mají nějaký extrasuperspeciální jídelní lístek. Nakonec jídlo bylo sice vzhledově načančané, ale jinak takový lepší průměr.
To hogo fogo jsem myslela spíš v interiérovém vzhledu.
Existuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.