Hele, co se mi děje? Už pár let se občas cítím tu a tam pár dní děsně unavená, bývá mi víc těžko, mám motavou hlavu a jsem celá malátná, taky mi leccos smrdí. Nikdy mě nenapadlo si to nějak hlídat podle kalendáře, ale mohlo by to být PMS? Poslední měsíce to trochu zesiluje a mám i zvláštně cyklus - jakože pravidělně, ale jinak. Je mi 37, todle se časem nějak asi mění? Gynekologicky jsem ok, teď jsem tam byla, žádný cysty, nic. Nějak mě až teď napadlo, že by to mohlo být ono.
Tu únavu jsem řešívala s obvodní, asi to přičítala tomu, že jsem trochu hypochondr, krevní obraz vždycky cajk.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Gellnerova no pokud nebereš antikoncepci, klidně to může být nějaká hormonální změna přicházející s věkem. Nemyslím přechod, ale hladina hormonů se různě mění. Řekla bych o tom gynekologovi, poradí ti. Případně bych si nechala u praktického udělat krevní obraz, pokud máš menstruaci hodně silnou a cyklus kratší, mohla by to být chudokrevnost. Ale je to jen laická rada, nedávno jsem totiž řešila něco podobného.
A já mám taky dotaz. Mám od manželovy babičky nějaké staré kabelky. Jsou to kvalitní kousky, odhadem tak 50.,60. léta, většinou italská výroba, dokonce jsou uvnitř takové ty plíšky s vyraženým číslem. Jsou nošené, je to na nich vidět. Já je ale nosit nebudu, vyhodit je nechci, ale doma mi jen zabírají místo. Nevíte, co s nimi? Dají se někam prodat? Nebo nějak užitečně využít?
bram Co třeba do fundu nějakého divadla?
bram Nejdřív bych asi zkusila najít výrobce, značku, a pak zjišťovala, jestli mají nějakou, třeba i historickou, cenu. Prostě zjistit, co vlastně doma máš. Od toho by se pak odvíjelo další.
Hele, viskozove kosile jsou ty mackave, ze? Co se blbe zehli a I blbe vypadaji?
Karja no nerekla bych, mam par viskozovejch letnich satu a moc muchlavy mi nepřijdou a zehli se teda vyborne.
Karja To, co píšeš, mi spíš sedí na len, než na viskózu, ta je na údržbu naopak v pohodě.
Karja moje viskózové věci jsou tedy mačkavé hodně, moc je kvůli tomu nemusím. Ale žehlí se dobře.
Karja Podle mě se ty viskozy hodně lisej, hlavně šaty, co mám, se musej zehlit, protože jinak jsou tak o 20 Cm kratší
Karja viskoza se pečlivě fakt zehlit nemusi anebo to jde skoro samo, a to ja fakt nejsem zehlici odbornik. Ale je fakt, ze vsechno mam vzorovany, a tam se to teda ztrati, nejakej fald a tak
No zkusila jsem to objednat...ja jsem mela tak pekne kosile, takove pevne huste tkane bavlnene, ale cas je vzal, z nekolika jsem vytloustla a nemuzu je vubec nahradit....Ty tenke ,,jakoze do kostymku,, nejsou nic pro me. Tak jsem objednala tri flanelky a dve viskozove a doufam, ze mi aspon dve zustanou!
Karja Podle mě se ty viskozy hodně lisej, hlavně šaty, co mám, se musej zehlit, protože jinak jsou tak o 20 Cm kratší
To je fakt, vzdycky když ty maxi šaty vidím vyprané, tak mám paniku, jak se zkrátily
Někdo tu před Vanoci (tuším snad 999) zmiňoval nějaké úspěšné odvykani kouření ... mohla bych požádat o kontakt/tip? Předem moc dekuju.
Nekde se tu psalo o pracich prascich bez parfemace, existuje taky nejaka avivaz bez vune?
Kokoska soda nebo ocet bych rekla....
Kokoska myslim ecover má něco neparfémovanýho.
A pak mi přišlo docela fajn alternativa aviváže máchadlo od tierra verde
(oboje maj v DM)

711990 a nenici to obleceni, zvlast ta soda?
Potrefenáhusa dik, zrovna do DM jdu, kouknu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje