Já jsem pekla strouhany koláč z tři roky prosleho kakaa a dobrý. 
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Že je kakao prošly jsem zjistila Následně
Kora asi bych zasla do mensi pekarny. Ja ted objednala rohliky na Rohliku, sice pecu chleba, ale deti uz mely chut na normalni rohliky.
Kora asi bych zasla do mensi pekarny. Ja ted objednala rohliky na Rohliku, sice pecu chleba, ale deti uz mely chut na normalni rohliky.
Tak Betty vypadá výborně, kakaové buchty jsou nejlepší:-) však kakau se nic stát nemůže ne?.-P
Kora mně se moc nelíbí, jak mají třeba v albertu nebo tescu to pečivo v otevřených koších na hromadě, takové ty uzavřené kastliky v lidlu mi připadají lepší, že do nich nikdo moc naprskat nemůže. s baleným pečivem mám problém zas já, mám pocit (jasněže není podložený ničím reálným) že prostě pod tím pytlíkem bůhvíco na tom pečivu vyrůstá, jako ve skleníku:-(
barbucha Tak vono to tělo nějakou oporu potřebuje, aby si odpocinulo, ale kazdej tu tvrdost vnímá jinak.ja třeba od urcityho veku vůbec nemuzu spát ve stanu na obyčejný karimatce, mám z toho ty kosti šílene bolavy a otlačený celej následující den, driv mi to nevadilo, teď bez nafukovací karimatky ani ránu
Rohlik jsem mela dnes rano poprve po nekolikatydennim odpirani. Bylo to stylove v ramci nakupu na rohliku. To je hygiena tady, hygiena tamhle, ani rohlik si nedam, ruce uz mam od myti rozezrane...a pak udelam nevedomky takovej prohresek, ze jsem rovnou mohla jit olizat kliky na odberove misto![]()
barbucha Proč bát lehnout? :-) To není jako kdysi u babičky na prázdninách, kdy si lehla do postele a měla hned zadek na zemi. Na vodní posteli jsem ležela a nic moc.
Daleko "nejlepsi" je cerstve nacpany slamnik. Jak si clovek lehne prvni noc, tak spi pak zbytek pobytu.
Kora Já teď hlavně peču, ale už jsem párkrát nebalené koupila. Zatím jsem všude četla, že nákaza přes pečivo snad nebyla nikdy potvrzená, neviděla bych to tak dramaticky. ![]()
Otvírací hodiny pro důchodce zřejmě nadále běží. Táta jako příslušník vyvvolené menšiny se stavoval ráno v Globusu, prý tam nebyla ani noha. Já tam nakráčela 10:05 a byla hlava na hlavě, i plno lidí nad 65. A droždí samozřejmě nebylo, naštěstí mi zbyla půlka z minulého týdne, snad bude funkční.
@Kora V Bille mají rohlíky v pytlících po 5 nebo 10, v Globusu to řeší podobně, nebo si můžeš nabrat z koše. V pekárně, kam chodím, mají paní na ruce rukavice.
Ale jestli nechytne celá obec bacila z našich dvou řeznictví, tak nevím. V jednom paní šahá na salám v rukavici, ale natahuje si ji tak, že druhou, nechráněnou rukou si ji pěkně narovná. V druhém řeznictví zase mají paní roušky na puse a níž (ale uzené mají fakt super).
Kora nekupujeme nebalené, ale také tie zabalené na dopečenie. Akože nie na každý deň, ale tak občas.
Na karimatce ve stanu bych voka nezamhouřila. Princezna na hrášku je moje druhý jméno ![]()
Bát lehnout na tvrdou matraci!
Pečivo kupujeme v bille napytlíkované předem nebo nebalené z rohlíku. Ale popravde ani té hromady v supermarketu bych se nebála, vždyť všichni nakupují v rouškách a rukavicích. Teď mi přijde potenciálně míň nebezpečný než jindy, kdy na něj sahají a dýchají všichni a kupujeme ho normálně ![]()
Jsou i lidi, co po příchodu z obchodu celej nákup umyjou doma v octový vodě. No nevím, asi ten přenos skrz kelímek od jogurtu nepovažuju za tak rizikovej, abych tohle doma dělala.
Obracím se na vás s dotazem ohledně pantoflí Birkenstock. Vím, že jsou tady docela populární a o velikostech se hodně mluví, ale přiznám se, že nemám sílu ve stovkách stránek hledat konkrétní rady ohledně velikostí.
Chtěla bych si koupit svoje první Birkenstock Sydney, chci je na doma kvůli problémům s klenbou a plantární fascitozou. Budu ráda, když mi poradíte ohledně velikosti. Chodidlo mám docela úzké, mám problém, že většinou normálních sandálů prokluzuji dopředu. Velikost většinou 38,5. Jsem přesně mezi 38 a 39, 38 mi často tlačí přes palec a 39 mi zas už jsou bývají velké.
Díky moc za radu! Normálně bych došla vyzkoušet, ale teď mám smolíka.
Kora Nebalene pečivo kupujeme. Už byl udělaný test, na vybraném vzorku nic nenašli, prý se to na suchém povrchu nedrží. Když už se nebojím já, tak se nemusí bat nikdo ![]()
žluťásek nojo, ale co ten zamorenej povrch kelimku? ![]()
Ja teda z nakupu nedesinfikuju nic, nakupuju do vlastni tasky, taky mam pocit, ze ted je to s tema nahubkama a rukavicema lepsi nez predtim. Jen me stve, jak se zacinaji leckde povalovat jednorazovy rukavice. Vcera jsem byla v Lidlu a v Bille, kolem Lidlu cisto, ve vchodu dezinfekce na ruce. Kolem Billy bordel, dezinfekce zadna, takovy cely šmucik mi to tam prislo.
nonemy Ok, tak já jim ty rohlíky povolím. ![]()
Kokoska mně přijde ta dezinfekce u vchodu super, lepší než rukavice... chodíme do tesca a do coopu a v obojím anticovid:-) jinak coop má balené rohlíky po 5 kusech
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.