"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:33
Reakce na Garfie:

domenica Nemluv a dones! Možná bych se pak vyhecovala na pražský sraz! 

​To se vyhecuj každopádně. A já se taky vyhecuju, už strašně dlouho jsem nebyla. Ale pokud jde o tu čokoládu, mám v lednici poslední kousek, ten do začátku srpna tutově nevydrží a nejsem si úplně jistá, že do tý doby zas vyjedu do Paříže. Mají ji tam normálně v obyčejný městský řetězcový sámošce Monoprix. Ráda bych ji viděla v naší letenský Bille, tolik všechn možných druhů lindtky mají, ale zrovna tuhle ne.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:33
Reakce na Biely kvet:

MP Marge Ja si tú bielohnedú s kávovou príchuťou pamätám, ale tiež si neviem spomenúť na názov. Kávové sladkosti i zákusky milujem, aj kávový jogurt...

​Ja taky prave, i veci, ktere by mi normalne nechutnaly, mi chutnaji, kdyz maji prichut kafe  

Pri sve posledni navsteve Prahy, coz byly Vanoce 2016, jsem objevila kavove makronky, to byl mor!!! Pritom jak rikam, normalne na sladke vubec nejsem...

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:33

MP Marge v Prachaticích? No já myslim, že tyhlety kávový se sem dostaly později (prvně mi ji naši koupili v německu..)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:37
Reakce na Biely kvet:

Kávové sladkosti i zákusky milujem, aj kávový jogurt...

​Tak to já taky. Jakékoli kávové zákusky, kávovou čokoládu, čokoládu s kávovou náplní, kávovou zmrzlinu, kávový jogurt... kdysi dávno kávový termix... 

Dvoubarevná čokoláda s kávou je teď v těch různých kolekcích Merci například

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:37
Reakce na Ounz:

MP Marge v Prachaticích? No já myslim, že tyhlety kávový se sem dostaly později (prvně mi ji naši koupili v německu..)

​Jo, to by tak odpovidalo, casove i geograficky 

Ja jsem ironii osudu skoncila na skole v Prachaticich, ac jsem byla z Prahy, a prave me fascinovalo, ze v "nasem" prachatickem Sparu mivali veci, ktere jsem pak v Praze nemohla vubec sehnat.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:39
Reakce na domenica:

​Tak to já taky. Jakékoli kávové zákusky, kávovou čokoládu, čokoládu s kávovou náplní, kávovou zmrzlinu, kávový jogurt... kdysi dávno kávový termix... 

Dvoubarevná čokoláda s kávou je teď v těch různých kolekcích Merci například

​Takhle presne ta moje cokolada vypadala, akorat ze ta moje byla tabulkova 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:40

Ounz U té slané čokolády mi přijde, že ta sůl jakoby vytáhne sladkou chuť i z hořké čokolády, takže chutná sladší, než ta samá bez soli. Za sebe taky doporučuju vyzkoušet 

Offline Friga
2166 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:42

Ounz Ja mam rada spis horke cokolady, ochucene i neochucene. Vyborna je s matou. Z mlecnych mam rada modrou od Fazera, nevim, jestli je k sehnani v CR, ale podle me je z mlecnych cokolad bezkonkurecne nejlepsi. Kvuli tehle diskusi jsem na ni dostala desnou chut, nastesti jsem mela jeste kousek doma, uz jsem ho sporadala 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:48

Myrtila ok zkusím :)

Friga mátová jedině hořká  fazer neznám..tady ji asi nemají?

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:49

MP Marge nj, ona ta kávovo bílá pořád je, ale už to není ono..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:51

MP Marge hlasim se do klubu milovniku kinder cokolady! :D moje jediny stesti je, ze u nas v albertu ji prodavaj i ve forme jedny tycinky, ktera je o trochu vetsi nez ty, co jsou v krabicce. Ja kdybych si totiz koupila celou krabicku, tak ji dam na posezeni

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:51

Vždycky jsem tvrdila, že hořkou, ale maximálně tak 70%. Co jsem začala pracovat s Míšou, se mi chutě změnily a nejlepší je 85% hořká. Z mléčných 60% a ze speciálek bílá jahodová (tu oficiálně nemáme, zatím, ale chutná jak jahody se smetanou, mňam)

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:53

brrr tie tu nezoženiem a ak náhodou zoženiem, tak zožeriem.

Biely kvet aha, tak to ma vôbec nenapadlo . Áno, ten program mám.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:53

Ounz v cr maji od fazera je geishu, coz je skoda, protoze fazer dela mnohem lepsi cokolady... treba se salmiakki

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:55
Reakce na Ounz:

Friga mátová jedině hořká  

​nenenene 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:55

a mám dojem že asi nějak vyšly z módy oříškový čokolády? jako dítě jsem je fakt milovala, jedla jsem jen barillu (což teda tak úplně oříšková nebyla, ale skoro:-)) a nejšťastnější jsem byla když jsem dostala takovou v tmavě zeleném obalu s celými lískovými ořechy, to bylo něco:-) a mám pocit že jsem si ji pak jednou už v dospělosti koupila a byla jsem hrozně zklamaná, už stála za prd

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:57

razorblade  (ještě mam tři bombony pořád v pytlíku - ze šesti)

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:57

Potrefenáhusa ne? Já mátu jedině s hořkou, mají ji někde i mléčnou?

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 14. července 2018 19:58

viktorka_od splavu barila byla s burákama, oblíbená mýho otce, ale já oříškový nikdy moc nemusela, ty ořechy sou tam tak nějak navíc, nebo co..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. července 2018 20:01

Ounz takova skoda ja jedu za mesic do svedska, tak doufam, ze tam objevim nejakej import z finska. Ve svedsku jsem byla jen pul dne, tak jsem nemela ani cas jit do supermarketu a ceknout, jestli v tom svedi jedou taky. Musim si nechat misto v kufru. Kdyztak rekni, jestli mam vzit i sacek pro tebe