Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:18

Malenge andulka01 OZPP se zapisuje do zápočtového listu, že jo? to asi taky pro budoucí práci zrovna dobrá věc, i jen aby se ten nový zaměstnavatel nezalekl. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:18

MarcelaN wtf tohle je prece uplne mimo co pisete. Co kdyz je ta situace nastavena opacne - clovek pracuje dobre, je spokojeny, ale nove prichozi vedouci se ho pokusi odstranit. Uspesne se soudi o misto, ten, kdo se ho pokusil neopravnene vyhodit, odchazi. Proc by v tu chvili nemohl nekdo, kdo uz treba leta pro instituci pracuje, na svem miste zustat? 

Prijde mi, ze zbytecne nastavujete obrazek zamestnance s neopravnenou vypovedi jako flakace, nekoho komu jde jen o prachy a kdo si to vlastne tak trochu zaslouzil. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:26

711990 Ale vůbec, za A nemá člověk s podobnými tendencemi a způsobem menežování podřízených ve vedení a tuplem rozpočtové! organizace co dělat, případně má právo si vybrat, v případě, že to není psychopat, s kým chce pracovat, předpokládám, že výpověď měla nějaký reálný důvod. Jako fakt vést instituci, kde neumím ani odejít zaměstnance o kterého nestojím, navíc opakovaně, s vědomím, že se to zatáhne z rozpočtu, to je tristní.

Offline Liesel
1668 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:32

711990 Tohle je vždy těžké a je na každém, aby zhodnotil, zda chce zůstat ve stávajícím zaměstnanání či nikoli.

Za mě: já osobně bych nechtěla zůstat, tam kde je možné, aby se děly, takové věci. Možná bych do toho šla, kdyby mi šlo o hodně velké peníze. Ale jestli by mělo např. jít o 2-4 výplaty.... to fakt nemám zapotřebí. A jak se to říká: dvakrát do stejné řeky nevstoupíš!

20970 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:35

Liesel Než by soud rozhodl, určitě jde o víc než 2-4 výplaty a hlavně o princip.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:38

Mutziputzi 

Jistě myslíš příspěvkovou organizaci, zlatíčko, viď? Já ani nevím, co ti mám takové hrané pohoršení, jako bys až do teď procitla do reality, říct, snad kromě toho, že kdyby nezaměstnávali mne, jistě bys na ně nebyla och tak tvrdá, že 

Offline Liesel
1668 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:42

Mutziputzi Spíš jsem to myslela tak, že bych prostě šla dál - nová práce a případný spor si můžu řesit souběžně. Nikde snad není psáno, že by mě musel zaměstnavatel vzít zpět, ale můžu po něm požadovat "určitě odškodnění". To je můj názor na věc.

20970 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:43

dzizisketa Terminologie je mi šumák, beruško, tvá interesantní osobnost rovněž, jenom se musím smát jak to tady pomalu hrdě prezentuješ, ale tak ty jsi ráda taková...no, jiná, již jsem si všimla mnohokrát.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:48

Mutziputzi v tom mas samozrejme pravdu ale stava se to bohuzel az moc casto, ze se takovy clovek ve vedeni a je to psychopat, co vyhazuje lidi bez duvodu. 

Liesel jasne, pote co clovek zazije takovou vec, asi zrovna netouzi tam pokracovat, ale myslim ze jsou pripady, kdy to smysl ma. Zvlast kdyz okolnosti, ktery ten spor vyvolaly, uz pominou.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 03. října 2018 09:54

Liesel 

Třeba u nás je ten typ práce hodně specifický, a spousta těch straších to bere i jako poslání, není to firma, ale státní organizace, takže ten aspekt "nechtěnosti" nehraje takovou roli, když třeba kolegové z oddělení jsou tzv. na tvé straně, a můžeš cítit třeba nějakou zodpovědnost na ten obor... 

Offline Liesel
1668 příspěvků moje polička 03. října 2018 10:07

dzizisketa Tomu rozumím a i chápu, ale já to mám po pár zkušenostech jinak. Pořád se ráda vídám, se šéfem, který mě po 15 letech propustil, jsem za to ráda a velmi brzo jsem přišla na to, že je třeba se posunout dál a získávat nové zkušenosti. Za dalšího šéfa, ač byl pruďas, jsem vděčna, potkala jsem člověka úplně z jihého oboru, ražení a postavení, dobrá životní zkušenost. No a jiní nejsou schopni ani na ulici pozdravit... asi tak.

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 03. října 2018 12:23

dzizisketa Mutziputzi nevím co mezi sebou máte a jestli Mutzi procitá či ne. Ale za sebe musím říct, že to potvrdilo moje nevalné mínění o podobných institucích. Celý svůj profesní život musím kooperovat se státními zaměstnanci apod. (byť jsem na druhé straně barikády) a musím říct, že je to tristní. Jako třeba 14 dní nepřečtený mail? V pátek se už nepracuje, protože víkend? O mých rodičovských zkušenostech s  pančelkami jsem psala nedávno.  Běžnou pracovní rutinu takových lidí si fakt nedovedu představit v soukromé firmě. Ale ta si na výplaty musí  vydělat a aby tam byli třeba 2 "neprávem vyhození"? No nevím...

Online Pavlena
6917 příspěvků moje polička 03. října 2018 12:25
Reakce na Mutziputzi:

... kde neumím ani odejít zaměstnance o kterého nestojím...

A toto mě zaujalo. Jak se vlastně teda správně odchází takový zaměstnanec? Pokud neudělá nic na OZPP? ​

20970 příspěvků moje polička 03. října 2018 12:31

Pavlena myslim, ze je dost zpusobu, pokud nechci fiktivne rusit pracovni misto atd., je mnoho zpusobu jak dospet k dohode, primarne predpokladam, ze malokdo ma na to byt nekde zamestnan proti vuli nadrizeneho nebo zamestnavatele, dost taky funguje odstupne

Online Pavlena
6917 příspěvků moje polička 03. října 2018 12:45

Mutziputzi Tak rozumná domluva je každopádně nejlepší, ale obávám se, že (zejména v "malých českých firmách rodinného typu") tvoří tak promile případů.. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 03. října 2018 13:41

MarcelaN Jako, jsem to nečetla, tak se do toho nebudu úplně míchat, ale naše místní soukromá lékárna zavírá v pátek 20 minut před zavíračkou - celkem pravidelně. Možná to nejde úplně generalizovat.

20970 příspěvků moje polička 03. října 2018 13:45

Pavlena Pak je na místě právě žaloba, já bych si to líbit rozhodně nenechala

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. října 2018 13:54

No, mně tedy přijde, že v soukromém ať si sef/vlastník samozřejmě vybírá zaměstnance. Ve státním zaměstnanec pracuje pro stát. Vedoucí oddělení také . Když si nesednou, tak bych řešila přesunem v rámci instituce, pokud s tím všichni souhlasí. Ale vyhodit někoho, protože mi nasedl, to mi nepřijde ok. Státní sektor není soukromý sektor. Ten rozdíl tam je.  Dle mého, Trump a Bavíš to samozřejmě vidí jinak.

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 03. října 2018 13:55
Reakce na 711990:

Mutziputzi v tom mas samozrejme pravdu ale stava se to bohuzel az moc casto, ze se takovy clovek ve vedeni a je to psychopat, co vyhazuje lidi bez duvodu. 

​Tak nejak prisel o praci muj tatinek. Ctyricet let ve firme, z toho dvacet let na vedouci pozici - oddeleni slapalo jako hodinky, vysledky vyborne, zamestnanci spokojeni - jenze pak se vymenilo vedeni a novy sef potreboval tatinkovo misto pro svou pritelkyni. Te bylo asi petadvacet a nemela ZADNE zkusenosti z oboru (jak mi ji tenkrat tatinek popisoval, tak mi dnes zpetne pripomina chovanim i zjevem Kristelovou) - taky to pak podle toho dopadlo.

V zivote by me nenapadlo, ze je neco takoveho mozne, a doted me mrzi, ze se tatinek rozhodl nezalovat. On to zvazoval, ale nakonec se rozhodl, ze na to na stara kolena nema nervy, vzal odstupne a bylo to. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. října 2018 14:02
Reakce na Mutziputzi:

Pavlena myslim, ze je dost zpusobu, pokud nechci fiktivne rusit pracovni misto atd., je mnoho zpusobu jak dospet k dohode, primarne predpokladam, ze malokdo ma na to byt nekde zamestnan proti vuli nadrizeneho nebo zamestnavatele, dost taky funguje odstupne

​Hele, tohle jsem si hrozně dlouho myslela taky. Ale třeba s novým služebním zákonem není vůbec, ale fakt vůbec jednoduchý se zbavit státního zaměstnance (mluvím teď opravdu o lidech pod služebním zákonem). A osobně jsem se bohužel setkala s několika případy, kdy těm lidem není bohužel vůbec blbý na místě setrvávat, přestože jsou jasně a jednoznačně nechtěni, kritizováni za špatně odvedenou práci, dohodu odmítají s tím, že jsou si moc dobře vědomi toho, že jsou v podstatě nevyhoditelní... Nechci generalizovat, ale ve všech případech se jednalo o starší "modely" úředníků. Holt pár let do důchodu je jim u zadku, jestli jsou v kolektivu nebo u šéfa oblíbení. Navíc za 30 odsloužených let jim tabulka příjemně naběhla, takže i když mají odměny 0, berou víc i než sebevíc se snažící člověk, kterého se šéf snaží ocenit aspoň těma odměnama. Takže tyhle lidi se obvykle prostě jen odklidí na místa, kde jejich nečinnost může nadělat nejmenší škody a nadřízenému nezbyde nic jiného, než skřípat zubama a čekat. Je to teda velmi smutná realita.  

A to ani nehovořím o tom, když se tyhle lidi rozhodnou, že do důchodu nenastoupí. To už je pak úplně v prdeli. 

(A jen pro pořádek se nenavážím do starších zaměstnanců. U některých si tajně přeju, aby jejich důchodový věk nikdy nenastal, protože co bez nich budeme dělat mi fakt není jasné ...).