Garfie ziiis baklava, potrebujem kamarata egyptana
toto, presne!
Garfie Ja tak raz za pol roka dostanem baklavu z Libanonu, z miestnej baklavárne s viac ako 150r tradíciou a je skvelá, ale viac ako jednu fakt nie. Najradšej mám tú, čo vyzerá ako zmotané rezance :D
Garfie ach baklava
.To je jina kava nez suchy kringel.![]()
bože baby, když teda nepřestáváte s tím jídlem
, tak mi aspoň dejte nějaký skvělý tajný recept na baklavu, kterou miluju.
Jiná Realita Bacha, strašně tajnej recept: Letenka do Řecka, Turecka. Tak nějak mám pocit, že bys ji dost potřebovala. Aspoň na dva týdny.
andulka01 jedu jenom do prahy
je tam aspoň vhodná turecká restaurace?
Jiná Realita baklavu maj v galaxyfoodu na evropský a taky v farahfood v Myslíkový. Nevím ale jak moc je autentická, v Turecku sem nikdy nebyla a baklavu moc neoblibuju( jako zkusila sem, ale prostě neposoudím). Nejsou to restaurace, ale obchody, nicměně oba stojí za návštěvu (jako ne že nutně musíš do obou, ale třeba do jednoho, když budeš mít čas.) maj tam docela dost dobrejch věcí, koření, kávu, čaj, sladkosti, salaty a naložený věci...minimálně v galaxyfoodu i nádobí.
Řecká kavárna Zavalinis Sweet, nejbožejší sladkosti (a já teda fakt sladký nemusim). Jenže je mimo centrum, na Cibulkách. Baklavu mají báječnou.
Jinak snad taverna Omos v Mánesově, ale za to neručím, tam jsem nebyla.
Ounz Jiná Realita Ajonojo. Na Myslíkovu bych zapomněla. To je fakt šikovný obchod a v centru. Jen si teda myslím, že baklavu nemaj domácí. Galaxyfood na Evropský v klidu vynechej, tam maj baklavu jen supermarketovou.
andulka01 vidíš to sem nevědela, že v galaxyfoodu ji maj takovou (ale já ji ochutnala asi jen z myslíkový) jinak tip na kavárnu ukládám, moje kamarádka je milovnice baklavy..
stezuju si,ze prave pecu pomerancovou babovku s orechy a cokoladou....![]()
Kataifi?
Miluju, stejně jako baklavu. Občas neodolám v řeckém obchůdku Greek Corner u nás na Letné.
Zarinya já jsem schlamstla půl plechu štrůdlu se šlehačkou a můžou za to tady ONY!
...ááách! Obžerství!, to bych mohla taky![]()
Miru mám výčitky, ale zas jsem předtím poryla kus zahrady, v dešti vybírala zanesené okapy a uklidila kolem domu, snad se to trochu kompenzuje ![]()
Ounz Galaxyfood jsou supermarket pro turky a araby, nedělaj vlastní pečivo. Baklava je díky medu v podstatě trvanlivá, takže se běžně kupuje krabicová.
Kavárně Zavalinis na Cibulkách fakt věřím, věčně tam posedává řecká komunita, majitel je Řek jak poleno :-). My chodíme v neděli navečer, všichni sedí u frappé a čučí do mobilů :-), někdy se malinko pohádaj. Milé místo. Občas mají tiramisu dort - snová záležitost.
A mám tip na francouzskou kavárnu. Cafe Perdu na Bělohorské, velmi autentické :-) Majitel je excentrický hovorný vstřícný alžírský teplouš, mají vynikající vína i malá jídla (mušle, omeletky, šneky). Chodíme tam na pernod a sýrové sušenky.
Jiná Realita tak jasne,ze zato tady muzou...![]()
andulka01
díky
domenica To miluju. Na dovolené po obědě i po večeři.
Stačí mi teda jeden kousek, ale je to úžasný. Ještě, že nevím o žádném řeckém obchůdku v Brně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.