Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 28. října 2018 09:18

domenica predne nic nerobit, len som sa presunula na gauc a vsetko to tu polihuje okolo

Offline Tak Betty
6133 příspěvků moje polička 28. října 2018 09:46

pecka Já v 5.00, taky nechapu. 

Online viktorka_od splavu
49309 příspěvků moje polička 28. října 2018 09:59
Reakce na MaeGandal:

pecka já jsem to taky nikdy nechápala, když někdo říkal, že spí o hodinu déle. Já teda ne a na nový čas se srovnávám týden.

​tak kdyz nekdo vstava na budik, opravdu muze spat dele.. ale smysl to zadny samozrejme nema. ja doufam ze uz to fakt zrusi, mne to trva spis dva nez se srovnam, hnus. vstavam tezko a nerada, spim lehce.. zmeny mi to komplikuji a to uz nemam maly deti u kterych to bylo taky vyzivny:-/

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 28. října 2018 10:24

Mám neskutečný kopr, bohužel aspoň oběd se nějak udělat musí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2018 10:42
Reakce na domenica:

Vzbudila jsem se v sedm, stejně jako včera v osm, takže hodina navíc spánku se nekoná. Ale zůstat v posteli s knížkou, venku mlhavo, sychravo, nepravidelné bubnování dešťových kapek na parapet... tak to se taky počítá.

​to miluju!!!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2018 10:43
Reakce na brrr:

Mám neskutečný kopr, bohužel aspoň oběd se nějak udělat musí.

​muhehe, my chytří jsme ho včera navařili víc, dodnes se navíc ještě pěkně rozleží, takže jdeme místo toho vyřezávat dýni :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. října 2018 11:46

A nekdo musi do prace 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 28. října 2018 12:10

ja doufam ze uz to fakt zrusi,

​To som dúfala tiež, kým nevyšlo najavo, že si to môže každá krajina v EU regulovať podľa svojho, teda či to nechá tak, alebo či nechá letný, alebo zimný ....akože ak mám pri každom prekročení hraníc rozmýšľať, koľko je hodín tam (a tu dole sme na rozhraní 3 štátov), tak sa budem radšej 2x do roka trochu spamätávať...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2018 12:16

slniecko tak ono se dalo čekat, že to každá země bude chtít jinak, zejména jižní a severní státy. najednou jsou z toho úředníci strašně udivení, že to přinese komplikace. to je to předtím nenapadlo?

já jsem poměrně aktivní amatérský hvězdář, takže pokud zůstane "špatný" čas, tak v létě mám velkou smůlu, hvězdárny budou mít dva měsíce zavřeno, protože bude světlo do jedenácti (myšleno světlo z jejich pohledu, kdy ještě není dobře vidět obloha). to bude velké ochuzení. jako svět se nezboří, ale líto by mi to bylo dost.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. října 2018 13:00

Já teda posun v čase vůbec nezaznamenám . U nás všichni vstávali o půl 9, což je i jindy. Hodinu déle jsme si v klidu pospali. Nemám s tím žádný problém a ani kluci nikdy neměli ani jako mimina. Asi tím, že jsme sovy a ráno si rádi všichni pospíme. 

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 28. října 2018 13:13
Reakce na Jiná Realita:

​muhehe, my chytří jsme ho včera navařili víc, dodnes se navíc ještě pěkně rozleží, takže jdeme místo toho vyřezávat dýni :)

​Jojo, to se někdo má :-) My jsme měli jet pryč, ale dítko se hodilo lehce marod, tak tu teď mám dva znuděné člověky, kteří za A) chtějí jíst, B) nutí mě být aktivní. A dýně máme už vyřezané.

Naštěstí jsem se dohodla, že je odpoledne šoupnu k ségře, ostatně její děti tu byly nasáčkované včera. A taky se těším, až se večer vrátí muž a užije si s nimi ty dva prázdninové dny, zatímco já budu tvrdě hákovat

Offline Janulik03
20240 příspěvků moje polička 28. října 2018 13:43

Ako ja strasne neznasam meskajucich ludi. Sami sa ohlasia, sami si urcia cas a uz pred hodinou tu mali byt. Takto si ani nemozem nic zacat a som v pohotovostnom mode. Chlap si tu v klude dlabe dynu a ja nenapadne  zurim. Opakuje sa to u nich fakticky vzdy. Nedochvilnost ma neuveritelne vytaca. 

Offline Kokoska
34889 příspěvků moje polička 28. října 2018 17:16

Já jsem se probudila v 10, to se mi hodně dlouho nestalo. Takže jsem byla hodně ráda za tu hodinu, o kterou jsem posunula čas zpátky.

49309 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:39

Jiná Realita a jak to dělali hvězdáři dřív?

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:40

Jiná Realita no, mne to napríklad nedoplo, toto. Ale tak zas o tom nerozhodujem, no.

Janulik03 dnes a ešte tak dva týždne by som to asi nikomu nezazlievala, ja mám pri každej zmene času tak rozbitú časovú orientáciu, že neviem, či je teraz, o hodinu, alebo pred hodinou, tudíž vždy chvíľu fungujem vo viacmenej 3-hodinovom vákuu...

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:44

ja tedy na tu zimni zmenu casu vzdy cekam jako na spaseni. budit deti do tmy je nad moje sily. letos to trvalo dva tydny a uz jsem pocitala dny, kdy prijde to vysvobozeni. celou zimu jsme stejne venku za tmy, za svetla se stiham jit projit uz jenom v pripade, ze to stihnu rano pred praci. 

klido bych nechala astronomicky cas cely rok, ale pokud ma byt jenom letni, tak jsem pro stridani i s vedomim toho, ze mi to zivot dost komplikuje. 

Online continuity
43030 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:47

viktorka_od splavu driv by cas zimni a to se stmiva o hodinu driv. takze to bylo v pohode. mne ani to letni svetlo pomalu do 11 dvakrat nevyhovuje (nebo spis: tma mi rozhodne nevadi tolik, jako zastancum letniho casu, kteri by podle diskuzi na idnes potrebovali svetlo az do pulnoci, aby stihly vsechny svoje aktivity).

jeste o prazdninach to jde (i kdyz udelat nocni bojovku za tmy je taky vyzva), ale pres skolni rok tlacim deti do postele za svetla a jim se to 2x nelibi. 

49309 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:50

continuity já vstávám do tmy tak jako tak. takže z tohoto pohledu je mi to jedno. akorát bych ráda vstávala pořád ve stejném čase, protože moje vnitřní hodiny jsou hodně stabilní a běžně se budím minutu před zazvoněním budíku. pak každou změnu nesu těžce, jsem z toho tak čtrnáct dní vyřízená a nemůžu ani usnout ani vstát:-(

těm komplikacím jinak moc nerozumím, slunce vychází a zapadá pořád, na tom se přece šoupáním ručiček na hodinách nemění vůbec nic...

a že by to každá země eu měla jinak to se mi nezdá moc pravděpodobný, to by samozřejmě působilo komplikace - řídí nám sakra každej prd a tohle najednou ne? bych řekla že to je snad nějakej truc

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 28. října 2018 20:52
Offline Kokoska
34889 příspěvků moje polička 28. října 2018 21:18

continuity "správný" astronomický čas je ten zimní, ne? Tak proč by měl být pořád letní?