To, co komu vyhovuje, by se teprv uvidelo, kdyby byl ten letni opravdu trvale. Zkusenosti, ze to po par letech na trvale letnim case sibovali zpet na astronomicky v Evrope mame.
Stěžovací vlákno
Když jezdíme v létě na Krétu, tak tam se stmívá už kolem 8 hodiny a musím říct, že je to děsně nepříjemné. Jsem taky zvyklá na to delší světlo a chybělo by mi to, kdyby se čas na léto neměnil.
Renusatko asi by mel kretanum nekdo rict, ze si maji posunout hodiny![]()
Mně je změna času úplně jedno, nemám s tím absolutně žádný problém, nepotřebuju ani den na adaptaci, a změna času nijak neovlivňuje moje aktivity. Prostě posunu hodinky a danou neděli jdu o něco dřív/později spát. Horší je to s těmi malými dětmi, těm člověk neporučí ani nevysvětlí...
Renusatko Blíž k rovníku je to ještě horší, v šest tma a navíc strašně rychle. Je třeba s tím počítat.
Když jezdíme v létě na Krétu, tak tam se stmívá už kolem 8 hodiny a musím říct, že je to děsně nepříjemné. Jsem taky zvyklá na to delší světlo a chybělo by mi to.
Předpokládám, že tam jezdíte na dovolenou... kdy není problém si udělat program, jakej ti časově (a jinak) vyhovuje. Co je teda na tom nepříjemnýho? Když ráno vstaneš v šest, v 8 večer už budeš mít pocit, že je půlnoc ![]()
Navíc se (překvapivě!) stmívá pořád ve stejnou dobu (tedy odpovídající ročnímu období samozřejmě) - ať už se ta konkrétní hodina jmenuje 7, 8, 9, nebo 10!
A nebo jeďte na Island ![]()
Renusatko asi by mel kretanum nekdo rict, ze si maji posunout hodiny
![]()
A hned to bude úplně jiný!!
barbucha V šest. Na dovolený. ![]()
barbucha A slovy klasika, v létě vstávat v šest, ať bylo hodin kolik chce.![]()
barbucha pokud teda neni v sest taky jeste tma
mne to na dovolene vytecne vyhovuje- kdyz je tma tak proste spim. slast. na island v lete ani omylem
teda.. ani v zime![]()
když chci po práci vzít psa nebo koně do lesa, jít si zaběhat, projít, projet na kole, vzít děti si ven hrát... a určitě spousta dalších aktivit, tak to všechno po dobu 5 měsíců prakticky nejde.A sice jsem kancelářská krysa pracující a do nedávna i žíjící ve velkém městě, ale po dobu zimního času chodím do práce na 6, abych si zvládla užit aspoň trochu toho denního světla.
Mně je jedno, jestli zůstane letní nebo normální čas, hlavně ať s tím nešíbujou sem tam. Na jaře mi ta ukradená hodina teda vadí dost. Nedokážu ze dne na den na povel usnout o hodinu dřív. Můžu si jít dřív lehnout, ale zírám do tmy, než si zvyknu.
Ale obávám se, že i kdyby zůstal letní čas, budu v zimě stejně chodit z práce za tmy. Možná teda stihnu za soumraku dojít domů, to tak maximálně
Protože v půl třetí odejít nemůžu (počítám 8h prac. dobu od 6:00 a přestávku na oběd).
barbucha Tím jsem chtěla říct, že by mi to tady opravdu celé léto nevyhovovalo. Nic jiného. Nevím na co by mi bylo v 5 slunce a po 20 už tma. Toť vše.
A bohužel...nějak nechodím do práce podle slunce, ale podle hodin.
Mluvila jsi o dovolený na Krétě.
Do práce podle hodin chodíme všichni... celej rok na stejnou dobu, ve dnech, který maj pořád jen 24 hodin, ne víc, ne míň. Jestli chceš říkat osmý hodině večerní "sedm", nebo šest... víc času tím nezískáš. Navíc ve většině civilizací už existuje vynález, elektřina a veřejný osvětlení se mu říká
nehehe...

Dneska jsem zahlídla, že zrušení toho střídání času se údajně stejně už příští rok "nestihne". Prokristapána, co je na tom tak složitýho, když tu střídačku absolvujeme každoročně dvakrát a to prosím z hodiny na hodinu?!
Pinot Noir Mám to podobně, tu hodinu v klidu zvládnu.
Ale z jednoho důvodu mi to fuk není: Miluju dlouhé letní večery a přišlo by mi líto o ně přijít. A dobře si pamatuju, jak si tady v létě některé stěžovaly na ranní vyřvávání ptactva.
A jo, jsem Pražák, do práce na devátou a z práce v šest, chci pak na kolo nebo považte, na trénink na vodu (což za tmy fakt nelze). Vidiek ať si klidně vstává na směnu a chodí spát se slepičkama, ale za mě rozhodně letní, když už by muselo bejt.
barbucha asi projednat návaznost ve všech zemích? Nebo si to posune každý podle svého? To by byl celkem chaos.
Renusatko asi by mel kretanum nekdo rict, ze si maji posunout hodiny
nebo posunout ostrov na sever?
Podle svýho, to by byla dobrá kravina...
Návaznost? Kdyby to dali všem jednotně a s pevným termínem, tak se to naváže samo
Jen se dohodnout, kterej ten čas vlastně vyhraje... Sever chce zimní a Jih letní ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články