Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:32

Karja a nelitaji tu zakazy horem dolem,z minuty na minutu.Ze se zavrou ve stredu kramy se dalo na vedomi v pondeli a zadne nalety se nekonaly.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:32
Reakce na Lamicka:

Tady je totiz totalni prusvih, ze stat nedokaze stare lidi rychle informovat, co maji delat a zajistit jim dovoz jidla a treba leku. Dneska jsem musela nakoupit, v obchodu plno opravdu starych lidi, s ruzne improvizovanymi rouskami, igelitaky pres oblicejem (az jsem se bala, ze to s nejakym panem sekne). Tady se to organizuje sousedskou dobrovolnou pomoci, ale kdyz nikdo nekoho takoveho v baraku nema, a je navic sam, tak je to proste prusvih. Tak to hasi takovymhle nesmyslem.

a z toho opovrzeni vuci "blbym duchodcum" kteri se couraji po venku atd.. se mi fakt dela zle. co jsme to za lidi

Offline stes
9257 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:38

Fakt je, že duchodci uz musi bejt z tech zprav uplne jurodivi. Situace se mění kazdym okamzikem, ale tu oteviraci dobu, ten casovej usek pro duchodce tedy nevymysleli mozkem. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:42

no my to uděláme tak, že prostě dáme na obchod ceduli "vláda nařizuje" a to bude asi vše. protože nemám koho postavit ke vchodu, aby hlídal, jak vypadají lidi, kteří jsou dovnitř, a když už člověk v prodejně je, tak co asi? prodavačka oběhne pult a bude ho vytlačovat? nebo ho neobslouží, když už stejně stojí před ní? bude se tam s ním dohadovat a zbytečně tak prodlužovat jeho setrvávání v prodejně?

sakra, to už mi ty ženský zůstanou doma všecky. a já se jim ani nebudu divit.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:50

Jiná Realita ty vidíš všechno moc černě - co třeba lidi z restaurací, hotelů...? ti snad zdravotní průkaz mají a nemusej si ho nově obstarávat... nebo je to platný jen pro konkrétního zaměstnavatele?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:55

RoSa

není to tak jednoduché, jak to vypadá. už teď platíme nebo budeme platit hodně lidem, kteří sedí doma (protože nám je třeba nepustili ze slovenska). výroba pochopitelně strmě klesá. tudíž pořád platíš všem všechno, ale zdrojů je na to stále méně. určitě si nemůžu dovolit v této situaci nabírat nové lidi, a to jen proto, abych dodržovala nějaké šílené vládní nařízení. i kdyby mi za firmou stála fronta prodavaček, já si nemůžu dovolit je přijmout. naopak, momentálně začíná boj o to, abych zachovala místa těch, které mám. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:56

Lamicka ja bych u nas v ulici tem duchodcum klidne pomohla nakoupit nebo zaridit, ale leda bych decka hodila do mrazaku:( jako i kdyby nakrasne mensi usla v kocaru, tak pred kramem tezko ted necham kocar se starsi. 

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 18. března 2020 13:59

Jiná Realita vzdyt delate potraviny, ne? my jedeme na plny vykon

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:13

baltik my ne. vyrábíme totiž mimojiné třeba zákusky a podobné věci, které teď nikdo nekupuje. hodně sladkých věcí pro slovensko, ale lidi upřednostňují základní potraviny, a těch jsme schopni vyrobit jen určité množství (právě proto, že zaučit na to někoho jiného trvá ty měsíce, někdy i roky, protože to neděláme z prášku). směny, které vyrábí "zbytné" věci, jsou nevytížené, ale jiné využití moc nemají. neděláme konzervy, těstoviny ani nic takového. 

chápu, že má někdo pocit, že tomu určitě nerozumíme a vidí ta snadná řešení (která nás z nějakého důvodu nenapadla) - teď to nemyslím nijak zle, takhle uvažuje kdekdo, nejste v tom sami. chápu, že se snažíte pomoct. ale děláme to asi 30 let a víme, co děláme. i to, že už nic neuděláme. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:24
Reakce na Karja:

Krehutka Jezismarja ty nakupy jako! Ja jezdim nakupovat dle toho, jak mi vychazi kojeni a spani deti! Takze zeovna desata ranni ideal!

​Tak to si děláš p*del, viď? 

Myslím, že ty hodiny vyhrazené k nákupu pro důchodce jsou dobrej nápad. Ty si tam můžeš skočit kdykoli jindy, nebo sambo ...

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:25
Reakce na RoSa:

Jiná Realita ty vidíš všechno moc černě - co třeba lidi z restaurací, hotelů...? ti snad zdravotní průkaz mají a nemusej si ho nově obstarávat... nebo je to platný jen pro konkrétního zaměstnavatele?

​Teď snad není potřeba zdravotní průkaz, určitě teď doktoři nedělají ani vstupní ani pravidelné preventivní prohlídky, ani výpis ze zdravotní dokumentace. Ty lidi podepíšou čestné prohlášení (formulář když tak mám).

Jo, týká se to i zdravotního průkazu, že podepíšou to prohlášení.

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:29

whiskas A proč jsou dobrej nápad? Aby se ti důchodci v krámě pěkně shlukli, jak to tady kritizujeme, že to beztak dělají venku?

(Na odlehčení: včera jsem se registrovala jako dobrovolnice na případný nákup a doručení potravin či léků... koukám, že brzo já budu shánět nějakýho čipernýho sedmdesátníka, aby mi před polednem zaskočil do sámošky )

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:32

AranelMyslím, že se snad shlukovat nebudou a vyrazí ven jen v doporučeném časovém rozpětí a navíc s rouškou (nebo jinou ochranou). Přijde mi to vůči nim bezpečnější, než když se mísí s běžným davem. Je to jen má domněnka, samozřejmě. Jde o dvě hodiny, tak to snad nikoho tak moc nerozhodí. 

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:37

Jiná Realitachapu, ze jsi alergicka na nezvane odborniky, ale tak pises v jendom prispevku, ze nemate lidi, ze mate kvuli tomu jen omezenou prodejni dobu a v druhem, ze mate hromadu lidi, kteri nemaji co delat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:40

baltik ale taky píšu, že mi je to celkem k ničemu, protože ty dva proudy se mi nijak neprotnou. protože jedno je výroba a druhé prodej. a nemůžu si dávat do prodeje nové lidi, když platím ty ve výrobě, i když nemají práci (ale těžko je pošlu prodávat).

proč mě tady v tom vláknu nakonec vždycky začnou lidi poučovat? asi na to dnes nemám náladu, promiňte, jdu vyrábět to oznámení pro důchodce.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:41
Reakce na RoSa:

a vám to připadá blbý? já si dojedu nakoupit klidně jindy, nehledě na to, že ne ke každýmu důchodci zajíždí rohlík/košík a spol. a třeba nemaj internet ani, takže je to jejich jediná možnost...

​Otázkou je, kolik důchodců vyčká tak dlouiho. Já envím, naši aktivní senioři chodí nakupovat obvykle tak kolem deváté max

Jinak v De se stále ještě jede, že roušky nemá cenu používat, včera sjem ji měla na sobě jako jediná...... Pozitivum je, že si lidé drží odstup. A musíms e přiznat, že mimo velké koncentrace lidí ji venku nenosím, stejně tak jsem si ji včera musela sundat když sjem četla smlouvu, protože brýle se mi rosily děsně.....

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:42

whiskas 

Souhlasím, taky si myslím, že minimalizace kontaktu ohrožené skupiny s obyvatelstvem, které se setkává s více lidmi třeba z důvodu práce, je dobrý nápad. Myslím, že už jsem o tomhle slyšela, buď už to zavedla jiná země, nebo o tom uvažovala.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. března 2020 14:50
Reakce na Zarinya:

Karja a nelitaji tu zakazy horem dolem,z minuty na minutu.Ze se zavrou ve stredu kramy se dalo na vedomi v pondeli a zadne nalety se nekonaly.

​No, u nás v Sasku je nedostatek toaleťáku a sehnat v pondělí čerstvou zeleninu byl nadlidský úkon

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. března 2020 15:15

Si stezuju, ze mam ted kvuli koronaviru tolik prace, ze pokazdy, kdyz se sem pripojim, tak je tady dvacet stranek novejch prispevku a ja to vubec nestiham docitat a pripadam si uplne mimo obraz! :D

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 18. března 2020 15:17

Zatím chodím do práce, je nás tu pár, v kanclu jsem sama. Kolegyni vedle v kanceláři chytil hustej záchvat kašle a ona nelenila a přišla ke mě do kanclu se tím pochlubit? Hezky až ke mému stolu...