Luna Máme 10 a 8 a loni se mi je podařilo konečně vyslat na 14 dní mimo civilizaci. Takže vydrž jestě chvíli.
Stěžovací vlákno
Kan Tak to máte dobré. U nás to není často, ale někdy to prostě sladit nejde.
Luna To ještě chtějí být o prázdninách s rodiči, ne? Aspoň u nás to tak bylo. V tomto věku dcera byla sice pár dní u babiček nebo tety, ale většinu času trávila s námi. Tak od cca 10 let je o prázdninách většinu času pryč. To pak zbyde i na individuální volno :-) Já mám teda ještě výhodu, že o prázdninách muž s kamarády vezmou děti na týden bez maminek a občas si udělají i prodloužený víkend s dětmi.
Mha ja jsem zacala jezdit s detma sama, kdyz se jejich pubertalni nazory na program zacaly stretavat s manzelovymi pozadavky a ja byla mezi tim. Proc musime zas na nejakej pitomej kopec?‐ Proc furt remcaj a nechtej se hnout? Takze jedna lina dovolena byla a detma a jedna akcni s muzem. Jenze to uz jsem pracovala v te nasi rodinne firme a bylo na me, jak si domluvim terminy a zaridim, abych vsechno stihla. Jednou uz jsem fakt myslela, ze neodjedem, nastavovala noci a pak prospala 2 dny pod slunecnikem
Uplne sama jsem teda jeste nejela, ale s kamaradkama bez manzela jo a bylo to moc fajn.
Mha Dovolenkujeme i odděleně, teda hlavně já, vždyvky jsem měla víc času. Ale vždycky jsme měli i něco společného.
Jednou jsem byla s dcerou, na Krétě, krása. Letos jsem si taky stěžovala, že manželovi se nechce a dcera hned - jedeme spolu!![]()
Mha jet na dovolenou zvlast mi divny neprijde. Pokud se nam proste nepovede sladit letni dovolenou, tak jedem zvlast. Nepovedlo se posledni 2 roky. Dite pak stravi vic casu u more a je happy. Krom toho teda, ze spolecny dovoleny byvaji o necem jinem nez o plazich a kavarnach.
Mha jo před rozvodem:-/
Ale di ty. Já mám milostpána doma každej boží den celej rok, nevím jak ty... a tak si myslím, že ten tejden beze mě přežije. Zlí jazykové by řekli, že ještě rád ![]()
Zvlášť na takový ty poznávací zájezdy jsem vždycky jezdila zásadně sama... já chci vidět něco jinýho a nemíním se dohadovat, o chození třeba po obchodech ani nemluvě
to mě prostě ruší když vím že na mě někdo někde čeká, byť v hospodě...
Navíc někdo taky musel hlídat haranty, že jo ![]()
Však děti mají i otce, ne? Jakejpak nesplnitelnej sen... Kdysi po revoluci byla teda trochu jiná situace, když se otevřely hranice (i pro mě!), rejdila jsem jak sodík na vodě a nikdo by mě nezastavil, ani to batole doma
Ty už máš děti velký...
barbucha Kdyz von chce vsude se mnou![]()
Nejvyšší čas ho vodstavit vod prsu! ![]()
barbucha To je furt stejny, ja jsem samostatna jednotka, nejradsi bych nekde furt litala on je rodinna kvocna.
Díky všem ![]()
Byla jsem z toho fakt špatná, ale začíná se rýsovat celkem 6 dní rozestrkanych během prázdnin, kdy se uvidíme a to k velké radosti pubescentu nezůstaneme doma.
A jak to řešíte vy, kteří necháváte dospívající děti doma?
My máme pravidlo, že musí být při našem příjezdu uklizeno a to je asi všechno. Voláme asi dvě hodiny před příjezdem, že už jsme na cestě.
Mha Haha. Uklidím, nacpu ledničku, upozorním sousedy a snažím se o návrat spíš později, než dřív. Já bych se synem na dovolenou klidně jela, ale on s námi už jezdit nechce. S manželem jedu ráda, během roku jsme spolu málo „jen tak„ bez povinností, kavárny, výlety v dovolené prostě chutnají jinak. Pořádná dovolená je podle mého 14 dní v celku a mimo domov. Chápu, že každý to máme jinak.
Mha Já si myslím, že vám to vyšlo právě dobře. Na ty výlety či ,,vaše,, volne dny půjdete bez dětí, kdežto na dovolené byste asi sami dva nebyli ne? Myslím, ze je to fajn kombinace a budete mít hezké léto;-). My budeme doma:-D:-D.
Karja Jak je po těle? Povolila ta bolest trochu?
Kan Jo, stopro! Už mě bolí jen hlava, ale teď večer po brufenu taky lepší;-). Já mám ty záda dlouhodobě bolavý, musím si konečně dojít pro poukaz na fyzioterapie, ale mně se tak nechce. Ty výčitky, že jsem doma necvičila a tak, já to (se) znám! Ale jsem ve stezovacim vláknu, tak si stěžuju, myslela jsem, že děti udám alespoň na půl dne, třeba 4 hodiny, nabalila jsem jim jídla, i penize do hospody a za dvě hodiny byly zpátky!!! Desny, člověk nesmí mít žádná očekávání!
Karja To je dobře, že už je ti líp.
Před nějakou dobou jsem byla v nemocnici a tam byla holka kolem 35 let a slyšela jsem, že ji tak šedesátiletá (takže zkušená) internistka říká, že jestli není v přechodu tak infarkt mít nemůže a celkem ty její potíže zlehčovala, jakože má nadváhu a vysoký tlak tak to jí je špatně z toho, ptala se jí jestli se nepřejedla atd. a potom už nevím jak to pokračovalo.
A teď jsem ji náhodou potkala v řadě na očkování, tak jsme se daly do řeči a ona skutečně měla infarkt.
Černá kočka No to je hrůza no.
Karja Já jsem to nemyslela na tebe, jakože by se z toho měl vyklubat infarkt, spíš, že je dobře, že se tady to téma vytáhlo, že se to může týkat i mladých žen.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my