Kokoska Zuzuli Ten kouř se asi vlivem tlaku vzduchu drží při zemi a prostě se povaluje krajinou - u povodní to kdysi říkali, že v určitou chvíli už nezáleží na tom, kudy tečou řeky, máš prostě masu vody a terén, v kterém se pohybuje.
Stěžovací vlákno
Jitka77 urcite k tomu prispiva i ta oblacnost dneska. U vody je to takove pochopitelnejsi, jak je to viditelne :)
Skoro jsem nespala, Mezná uz lehla popelem. A ráno probuzení do to kouře. Tak Betty Držte se tam, Janov už prý taky má evakuační pohotovost ![]()
Mulen Nemůže za to klimatizace?
Kan My ji právě nepouštíme a v autě ji ani nemám.
ještě mě napadlo, týden před tím jsem měla klíště. Může to být borelióza? Měla jsem ji před dvěma lety a to jsem teda měla skvrnu (úplně jinde než klíště), ale hlava nic![]()
Mulen mně z horka hlava bolívá, ale na prášek to není
Ten požár je teda šílený!
Evaeva mě taky, ale většinou až odpoledne a teď je to od rána a 14 dní v kuse.
Požár je strašnej, četla jsem, že hoří už i domy ![]()
Jak u nás skoro nepší a teď konečně jo, lituju, že ta fronta nešla tama.
Požár se blíží k Pravcicky bráně. Jestli lehne popelem zámeček Sokoli hnizdo, leží v těsné blízkosti. Nenahraditelný. Včera litaly nad námi helikoptéry celý den. Dnes od brzkého rána opět.

Mulen ano, spíš až odpoledne. 14 dní už je dlouho ale.
Modlím se za déšť. Tady jen pár kapek, poslala bych je hned tam.
Tak Betty Je to hrozny. Hrozny. Taky se modlim za dest. Kdyby tak do konce leta jenom porad prselo...
Mulen Tak jestli si měla klíště, na nic bych nečekala a zašla k praktické.
Kan jj, zítra si tam skočím
V Praze od Stodůlek po Holešovice to smrdí kouřem a spáleninou, myslíte, že to vítr může nést až z toho Českého Švýcarska?
U nás to včera smrdělo fest. Docela jsme přemejšleli, jestli nehoří barák (máme tady zrovna všude kopáče, něco kvůli izolaci, a podezírali jsme je, že si dělaj ohníček!) ![]()
Tak Betty Víš co je paradox? Já na Pravcicke nikdy nebyla. Máme to za domem, prochozeny tam mám kde co, ale ta Pravcicka mě nějak vždycky minula ... já už říkám, že je to nejakej blok
Teď se bojím, ze už se tam nepodivam ![]()
Tak Betty dočítam až teraz, je to hrôza. Snad by mohlo konečne zapršať a pomohlo by to trochu. Je to hrozná škoda a
Vcera vecer jsem se vratila z chalupy do Prahy. V byte bylo 29stupnu. Spat se nedalo a nekdy ve 3 hod zacal ten hrozny zapach, jako kdyz hori pneumatiky. Dokonce jsem se sla podivat do garazi, jestli tam nehori. Vubec se mi nechtelo verit, ze by to mohlo byt citit tak daleko. Jaky hrozny peklo musi byt na miste. Chudaci lidi, zvirata a vubec priroda. Snad se to podari co nejdriv uhasit.
Tak Betty přidávám se k ostatním a modlím se za déšť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.