Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:21

a že jsem hrubě negativistická, o sobě vím, ale zrovna o víkendu jsem přemýšlela, kdy mě naposled potkalo něco pozitivního a na nic jsem nepřišla. přemýšlela jsem nad tím s opuchlýma nohama s ekzémem v lavoru s dubovou kůrou, rukama s ekzémem rozprasklým do masa v obvazu, telefonovala jsem otci do nemocnice, plánovala, jak budu vozit matku na ozařování, a takové jiné běžné činnosti, které poslední asi čtyři roky naplňují mé dny. 

neříkám to, že bych chtěla politovat, ale proto, že protože mám poslední roky fakt smůlu na život, stal se ze mě sarkastický cynik.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:30
Reakce na Jiná Realita:

S vasi rodinou anamnezou byste hlavne nemela podcenovat prevenci a to nejlepe v jine nemocnici nez predpokladam ze v te jesenicke. Jako uznavam mate toho na hrbu ve stylu ze na posraneho i hajzl spadne (a to neni invektiva) ale jak se tu casto zminuje, myslete i na sebe. Tata muze na sladkosti do mesta ale maminu vozit nemuze nebo co?

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:38
Reakce na Jiná Realita:

Ja viem, že sa to ľahko povie, ale ty by si mala myslieť viac na seba. Nemôžeš sa "obetovať" kvôli iným. Musíš byť silná aj pre nich a to je strašná záťaž. Viem o čom hovorím.

Máš kamarátky?

Máš kam íst okrem nemocnice?

Máš niečo, čo ťa baví a robí ti radosť?. (PES)

Venuj sa hlavne tomu, aby ťa to nezošrotovalo. Potom bude neskoro. presne ako píše rasaNori , ked može otec šoférovať , može aj mamu zaviezť. Ty nie si ich slúžka, ale dcéra a treba ta odbremeniť a nie válať na teba všetko. Máš súrodencov? Aj tí su tu pre rodičov. Kruci!

Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:43

jsem se ted vzpomnela, jak doktor u byvaleho pritele nepoznal mrtvici, rek mu, ze ma chripku, dal mu prasek a poslal ho spat. druhej den se doplazil k obvodakovi, ten mu hned zavolal rychlou.

to me teda dost soklo mirne receno, ale beru to spis jako selhani jednotlivce nez systemu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:47
Reakce na pecka:

Ja tu vasi vypoved chapu. Ja se dnes dovedela to same. Dochazka na cip a presne odpracovane hodiny. Pritom HO a pohybliva pracovni doba (jeden den potahnu do vecera a druhy odejdu driv) bylo to posledni, co me tam drzi (drzelo). Pritom povaha prace presne nahrava tomu, jeden dva dny tahnout a pak zpracovat vysledky. Kdyby se aspon nadcasy daly pretahovat. Plus skoro hodinu dojizdim a mam male deti. Ja mam za posledni mesice x hodin prescasu a dohodla jsem se se sefem, ze si je vyberu o prazdninach (mivame min prace), ze nemam kde mit deti. No vsechny prescasy jsou zruseny a zacina se na cip a budou nam je nove proplacet. Dekuji, nechci, chci volne odpoledne pro deti. 

No zacinam si hledat praci a kdyz on neoznamil tento zamer predem, ja mu oznamim, az vypoved. A pokud me nastve jedna vec, odejdu rovnou. Nejaky cas bez prace zvladnu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 13. června 2017 10:48
Reakce na Jiná Realita:

Drzim vam palce z plnych sil.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:10
Reakce na Jiná Realita:

drzim palce, to su strasne veci. davaj na sebe pozor.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:14
Reakce na rasaNori:

no nemůže, protože jednak teď po nemocnici nebude jezdit ani do cukrárny, protože se bude ještě tak 14 dnů doléčovat (a hlavně jsem na něj fakt nachystaná v plné zbroji), druhak se tam na ni musí třeba i dvě nebo až tři hodiny čekat, a jede se hodinu tam a hodinu zpět, což on nevydrží. cukrárnu stihne za půl hodiny  máma se tedy doveze i sama, ale přes její protesty ji míním alespoň zezačátku vozit, protože si pak může rány chladit. je drsňačka, ale tohle bude i na nic moc, protože tam přestala jezdit před snad ani ne půl rokem, a už tam bude zas.

na sebe myslet nemůžu, protože bych se musela zabít, poslední dobou to pocení nějak nezvládám, hlavně kvůli možnosti (ne)nosit skoro žádné boty.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:14

a jinak se omlouvám hlavně janulikovi, že jsem to tady tak zvrhla na sebe 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:18
Reakce na Jiná Realita:

no skoro bych rekla, ze Janulik je z toho venku, ale ty jsi v tom az po krk. fakt se neomlouvej, alespon vyslechnout te je to minimum, co tady pro tebe muzeme udelat. mama se ocividne jen tak neda, to je dost dulezite.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:20
Reakce na Jiná Realita:

Zlatko, neomlúvaj sa, nemáš za čo. Ja to mám dávno za sebou, ty sa v tom plácaš. Veľa síl a dobré zdravie želám.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 13. června 2017 11:40
Reakce na Jiná Realita:

S tím pocením ( předpokládám, že zdravotní důvody, např. štítná žláza byly vyloučeny) v kombinaci s ekzemem - na tvém místě bych se na sandály vyprdla a nosila uzavřenou obuv s bavlněnými ponožkami. Ekzém zhoršuje jak ten pot, tak i prach a špína, a to v otevřených botách uhlídat nejde. Co třeba bílé tenisky, které by šly nosit i k šatům a sukním? Totéž platí o rukách. Taky jsem atopik a veškeré práce, při kterých dochází ke styku se špínou, saponáty nebo i vodou ( nemyslím umývání rukou po WC, ale běžné činnosti, při kterých člověk strká ruce do vody) provádím už jenom v bavlnenych + plastových rukavicích ( ty bavlněné vespod jsou fakt nutné, jinak si ruce máčíš ve vlastním potu).

Jinak pokud jsi je ještě neabsolvovala, zkus jít na epikutanni testy. Za příplatek testují i nesnášenlivost na složky ve vlastní kosmetice včetně parfémů. Mně takhle zjistili alergii na lanolin.

Omlouvám se za OT s nevyzadanymi radami.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 13. června 2017 12:07
Reakce na continuity:

ved to su vsetko validne dovody k odchodu, naviac tie reporty. to je strasne pokial nakoniec clovek viac riesi reporty ako vlastnu pracu. niekedy som hovorila, ze dalsi rok uz budeme reportovat, ze sme reportovali. 

Hehe, toto som raz urobila z vlastnej iniciatívy. A vieš, že to pomohlo?

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 13. června 2017 12:08
Reakce na Jiná Realita:

No a teraz si vezmi, že na SR je to tak zlé, že chodím k lekárovi do Čiech .

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 13. června 2017 13:04
Reakce na Jiná Realita:

"všechno ztíženo často nesmyslnými lékařskými zákroky, protože lékaři mají povinnost nebo možná často jen nutkání "něco" dělat."

Tak já tomu už nerozumím. Jsou doktůrci teda bezcitní lemplové, nebo naopak zbytečně agilní hujeři?!

A připojuju se k ostatním (nevyžádanou) radou: přestaň dělat rodině otroka a starej se víc o sebe, trochu se rozmazli, budeš mít pak i lepší náladu. Kdo bude pečovat o tebe, až odpadneš?

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 13. června 2017 13:38
Reakce na Jiná Realita:

Držím palce, ať se z toho vyhrabete. Sesypalo se toho na vás teď až až. Souhlasím s ostatními, že alfa a omega je zachovat si vlastní zdraví a duševní rovnováhu.Víc neporadím, sama jsem totiž poslední dobou nehorázně negativistická a zjišťuji, že mě semele každá sebenepatrnější nepříjemnost a vůbec se mi to nelíbí a nevím, co s tím.

Jo a třeba vás potěší, že jsem vždycky ráda četla vaše příspěvky. Ne vždycky jsem se s nimi tedy ztotožnila, ale vždycky mi nějak utkvěly, jste taková výrazná (v dobrém slova smyslu) :-)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 13. června 2017 13:48
Reakce na barbucha:

k lekarske peci bych mela poznamku, ze lekar ma krome jineho doporucit, jestli vubec lecit nebo ne za zvazeni nejenom diagnozy a prognozy, ale taky stavu pacienta. a ano, nekdy je vhodne se vsemi silami snazit pacientovi zivot prodlouzit a nekdy je lepsi nechat to tak. a tento nazor od lekare jako laik ocekavam, leceni za kazdou cenu je stejne spatne jako zanedbani pece.

nasi babicku nechali na rakovinu normalne umrit - poskytli paliativni peci, ale jinak to uz onkolog moc neresil. podival se na ni, na rentgen a rekl, ze to nema vubec cenu, akorat by se vic trapila, ale zivot by ji to uz neprodlouzilo. vlastne jeste kdyz zila jsem s tim souhlasila, ona brala zivot jak sel, az na uplny konec byla sebestacna, dozila prakticky doma, nemohouci byla poslednich par tydnu v nemocnici a kdyz jsem tam byla naposled tak si mi stezovala, ze ji vsichni rikaji, at neumira, a ze ona uz tady nechce byt. ze i toho papeze nechali odejit. tak jsem ji pohladila a rekla at se proste nepta a jde.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 13. června 2017 13:48

Sťažujem si, že v poslednej dobe na mňa niekto v nepravidelných intervaloch asi vylieva vrelú vodu. Ufff a to ide leto. No nič, lezie na mňa začiatok staroby. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 13. června 2017 13:49
Reakce na continuity: