Marbuša Jo. To mám v plánu taky. A mám i místo- Kvilda. Sfouknu 2 věci jednou ranou- bude tam zima a budu na mém nejoblíbenějším místě.
Stěžovací vlákno
barbucha a po sezrani pul kila prasku bejva cloveku nedobre vod zaludku
No, eště aby mi tak v poslední chvíli bylo šoufl!
viktorka_od splavu No daleko radši bych, aby babička zemřela doma. LDN byla příšerná a babička zemřela někde v sanitce při převozu na RTG. Jenže máma v té době žila v Anglii a strejda by tu péči nedával psychicky. A já byla mladá a blbá na to, abych do toho mohla mluvit. Do teď mě to trápí.
viktorka_od splavu chceš nechceš, euthanazii tu nemáme a mít nebudeme, protože v našem kocourkově by se to asi opravdu zneužívalo a doktoři nezachraňovat nemůžou. Říkají, že nemá smysl si stěžovat, že poslední kapačky dokapávají na patologii, protože oni zachraňovat musí. Že rozum má mít rodina a event. nechat toho dotyčného umřít doma a v klidu. Nojo, ale co já jako laik vím, že už jsme někde v cílové rovince a že babičce nezkrátím život o pár let? Léčit leccos umíme, ale kvalita života po vyléčení je na dvě věci a co s tím seniorem pak dělat, to už nikdo neví a ani ho to nezajímá.
Pokud to vyznělo drsně, omlouvám se, nemám čas to nějak opisovat pro citlivější povahy.
ionicera já budu jen kousek - na Knížecích Pláních :-)
Magráta - mamka taky umřela u mne, ale zážitek dost krutý, už jsem v noci nevěděla kolik náplastí na ní mám nalepit, aby neměla bolesti, nakonec jsem se ráno nějak dostala k doktorce a uprosila, ať jí přijedou dát injekci, to nechceš zažít.
Mirka ja s tebou souhlasim
Jennyfor děkuju za vysvětlení. Napadly mě jen pisoary navic.
ionicera Kvilda dobrý, já se přemístím jinam, tak se nepotkáme
Sweet Potato Tak ale když se to povede bezdomovcům, a že jim tam v trubkách koluje dost, tak asi zmrzne, ne? Neber mi iluze ![]()
ionicera já budu jen kousek - na Knížecích Pláních :-)
Hele nezamořte nám tu Šumavu celou!![]()
Dá se uběhat k smrti?![]()
Catherinne určitě :-)
Sweet Potato ještě se mi líbí Novohradky, ale zatím jsou pořád "v plánu" Knížecí Pláně ![]()
Magráta
Tady je někdo jak ten Krakonoš ve večerce: jednu Vysočinu a půl Šumavy!
Sweet Potato to neznám ![]()
A já budu mít zas večer chmurné myšlenky....![]()
![]()
Je zajímavé, jak je to v těch rodinách různé. U nás se nikdy o nikoho nemusel nikdo nemocného nikdy starat a všichni teda umřeli po 2-3 dnech v nemocnici. Jen jeden můj dědeček po obědě doma v posteli na infarkt, babička až skoro 30 let po něm. Ta žila dlouho v domově, ale ve svém pokoji s koupelnou a veškerým servisem. Naopak tam chtěla, mezi stejně staré, měla program a blízko do města, kam se roky už z vesnice nedostala. Nemusela se tahat s uhlím a každý víkend jsme ji tam brali, takže si to naopak pořád chválila.
Druhá babička umřela nečekaně v nemocnici, ani nevím na co. Dědečka tam hospitalizovali tenkrát s ní, protože nemohl už doma zůstat sám. Když umřela, tak jsme mu to ani nechtěli říct, ale on to stejně nějak věděl a umřel asi 3 dny po ní.
Magráta Mirka Nám takhle "hezky" umřela babička. Ona začala odmítat léky, i jídlo....bylo jí 95, doktor na nás tlačil, ať ji odvezeme do nemocnice, ale odmítly jsme to. Zemřela asi za tři dny, byly jsme večer u ní, seděly na terase u jejího pokoje a povídaly si dlouho do noci, zemřela asi tři hodiny poté, co jsme se rozešly. Ráno ji teta, zdravotní sestra, umyla a oblékla, zapálily jsme svíčku a otevřely okno a seděly u ní-její tři dcery, vnučky, pravnučky....když přijel doktor, říkal, že něco tak hezkého už leta nezažil.
viktorka_od splavu Můj táta zemřel taky doma ve spánku a našla ho moje dcera, byly jí asi dva a půl, měli takový rituál, že vždycky čekal v posteli, než ho přijde "vzbudit"...rozum z toho neměla, takže se nesesypala, ale trochu trauma "post" teda taky měla :-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje