Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online žluťásek
8815 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:50

Pavlena arašídy většinou při alergii na ořechy neva, není to ořech totižto. Já mám nejsilnější na lískový, vadí mi i vlašský, mandle, ale ty různý pekany a kešu a pistácie v nejakym malým množství snesu. Třeba to nebude tak zlý. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:54

Pavlena alergie je sviňa

nekdy muze byt jen na orechy se slupkou, typicky prirodni mandle nebo ty liskace, spareny loupany by treba byly ok. ale testovala bych to az nafasujes u dr. nejaky poradny prasky

Online Tabea
7885 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:57

žluťásek mám to podobně, jen teda mandle oloupaný ok, ve slupce blbý. Pavlena  mrkni, s čím mají ořechy kříženou alergii, jestli neměla něco z toho. U mně to tak bohužel je

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 06. března 2023 15:33

Pavlena Lískáče jsou hodně agresivní, ale někomu už po upečení nevadí. Kromě studený vody a antihistaminik (po dvojitý dávce se asi nic nestane, kromě toho, že budeš spát tři dny ale dneska už jsou taky míň sedativní typy) pomáhá taky kafe.

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 06. března 2023 16:56

viktorka_od splavu Tabea No mandle byly krásně loupaný, pražený, solený, prostě lahodný..

Jinak žádné pylové alergie jsem nikdy nepozorovala, kdysi dávno vyšly trávy, ty snad mohou souviset s těmi arašídy.. 

Aranel Já mám takový trochu pocit, že na mě antihistaminika neúčinkují nijak a to ani sedativně. Trpím na otoky sliznic u rýmy, doktorka radí vždy brát antihistaminika a mě tak trochu přijde, že to zabere cca 4-5.den, takže ve chvíli, kdy už rýma i otok odchází sami... A ta dvojitá dávka se mnou neudělala vůbec nic, čilá jako ryba stále.. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2023 17:01

Pavlena k té rýmě už teď prý antihistaminika nedávají, protože to prý nefunguje. Jinak pozor třeba na čokoládu, ta obsahuje histamin, takže když jí jíš společně s těmi antihistaminiky vlastně snižuje účinnost (nevím teda jak moc)

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:06

Evaeva Zajímavý, k rýmě to doporučuje i dětská i alergoložka, ORL... Čokoládu a obecně sladké skoro nejím, vůbec mi přijde, že jím hodně střídmě a zdravě, takže si potravinové alergie fakt mohly najít někoho jiného..!!

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 06. března 2023 18:54

Este ze mi nechutia orechy, k tomu miliónu alergií nemusím vyradovat ďalšiu potravinu. 

A antihistaminika teraz už podľa mňa veľmi uspavaci vplyv nemajú. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2023 19:27

Pavlena prý je to jiný mechanismus toho otoku alergie/rýma, ale nejsem odborník. Každopádně doufám, že tobě dají alergie na chvíli pokoj 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 06. března 2023 20:38

Evaeva Díky za tip, zkusím po tom popátrat, já fakt pozoruji efekt nula a tak proč to zbytečně brát, že...

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 06. března 2023 21:04

Pavlena hodne o tom na ig pise Lenka Cabalova, alis ORL_nejen_pro_deti

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 06. března 2023 21:10

Zuzuli Aáa, nevím, co by na to řekla andulka01 , ale mi z toho až oči přecházejí. Nekomentuju samozřejmě obsah, stejně nejsem schopna se na něj soustředit.

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 06. března 2023 21:12

Zuzuli chm, zajímavý. Ale zrovna Mucosolvan, který jsem brala kvůli kašli, ale rýma byla taky, mi přišlo že pomohl i na rýmu (rozpuštění hlenu).. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2023 21:12

brrr jojo, já jí taky sleduju a grafické zpracování fakt není její silná stránka 

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 06. března 2023 23:26

Pavlena já to beru jako další lékařský názor. Když mi ty léky pořadí moje lékařka, ktera mě viděla, tak si je normálně vezmu, bez ohledu na to, co říká nějaký profil na IG. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. března 2023 00:17

continuity no ona dava odkazy na cesky a zahranicni studie, souhrny a doporuceni. To se mi prave libi, ze to neni jeji nazor, ale ze vysvetluje, ze to jsou aktualni doporuceni zalozeny na evidence based medicine, zatimco doktori to ordinujou ze zvyku. Jako typicky ten uspavaci fenistil nebo prothazin pro mimina, co nepomaha, jen mimino uspi a naopak muze zpuspbit dechovou tisen...z toho je mi uzko doted, ze jsem to 3m diteti davala a jeste to tu vesele doporucovala, kdyz mi to pediatricka doporucila, ze "mozna nepomuze, ale neuskodi". No akorat ze uskodit fakt muze. Mimino, co neumi kaslat fakt nechces utlumit tak, ze se nedokaze celou noc probrat. A presto to u nas pediatri pisou ve velkym. Tak to radsi budu poslouchat doktorku z instagramu.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 07. března 2023 07:45

brrr aaaa, moje oči, takhle po ránu

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 07. března 2023 07:51

711990

tak spíš to bylo mířeno, na ty mukolytika a rýmu, protože já mám stejnou zkušenost jako Pavlena. Prostě to pomůže (mně teda lépe než ten sinupret, ten u mě žádný vodovod nikdy nespustí).

Já mám fenistil doma akorát jako gel na kousance, že existují kapky, které se dají polykat, jsem zjistila až tady. Vůbec by mě nenapadlo to dětem dávat, ani mi to teda nikdo nikdy neradil.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 07:56

711990 naše Mudr fenistil neradí, ale ten mucosolvan ano, teda ve smyslu, že když ho mají na kašel pomůže i na rýmu 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 07. března 2023 08:18

continuity Já mám fenistil v kapkách jen jako případnou první pomoc při alergických reakcích, kterých se bojím. Pravděpodobně ho nepoužiju, ale chci ho mít doma. Když mamku štípla vosa do krku (asi vteřinu po tom, co mi předala z náruče mimino), kapky jsem jí pro jistotu dala a skoro jí to neoteklo. V případě prudký alergický reakce chci mít něco v rukávu, ono to může být opravdu rychlý a nemít nic může být fakt zoufalý.