Mám doma šaty z takové jemné umělé koženky. Jsou dost krátké, chtěla bych je fiknout a udělat z nich sukni. Myslíte, že to půjde přešít? Je lepší to udělat v ruce, nebo na stroji?
Šití, pletení, háčkování,...
Já bych to vzala na stroji. S koženkou mám dobrou zkušenost,dá se prošít snadno. Jen u šití z lícové strany jsem prstem lehce potřela plet'ovým mlékem,nebo krémem, aby patka snadno klouzala po materiálu a stehy byly pravidelné. Doporučená teflonová patka to bez namazání nedala.
Nemáte, prosím, odkaz na pletení, jak se uplete trojúhelník, pak se pustí oka a ta existující oka se tím zdvojnásobí velikostí a vznikne trojúhelník větší, co se dá nosit přes ramena? No líp to asi nepopíšu. Kdysi jsem to uměla, to se na základce nosilo kolem krku a dělaly se na tom ještě třásně.
Někdy v listopadu jsem se začala učit plést a háčkovat. Vždy to byl můj sen, ale myslela jsem si, že jsem na to příliš nešikovná. Nakonec mě především háčkování chytlo za srdce, a tak vznikl můj první trojúhelníkový šátek.

A první pletená šala, kterou jsem dokončila včera.

Především ty trojúhelníkové šátky nosím moc ráda. ![]()
Dalším krokem jsou pro mě čepice.
Dalia To je tvůj první počin? Máš očko jako očko,to je neuvěřitelný
Pletu málo,jen tu a tam vnoučatům a co do pravidelnosti bys mě předčila.
rozarka Ano, co se týče pletení, tak to je má úplně první práce. Děkuji za pochvalu. ![]()
Co se týče háčkování, tak před trojúhelníkovým šátkem jsem uháčkovala ještě dva nákrčníky. Mám teď koupenou krásnou přízi v lila a bílé barvě a chci z ní uháčkovat lehký jarní šátek. Ovšem tetokrát bych ráda složitější vzor.
Dalia Na takové práce jsou zimní dlouhé večery jako stvořené ![]()
rozarka Lila jarní šátek už jsem započala ... ![]()

Dalia Tak ten bude rychleji,než jaro přijde![]()
Dalia krásný! Nevím, jestli nenosím dříví do lesa, ale znáš stránky ravelry? Je to taková komunitní síť s miliardou návodů na pletení i háčkování, většina je teda v angličtině, ale jde jen o to se naučit ty anglický zkratky, na většinu jsou podrobný návody na youtube, návody tam jsou zdarma i placený (jdou jednoduše platit přes paypal a stáhnout v pdf) a dobrý je, že jsou k nim připojeny i projekty lidí, kteří už to upletli včetně použité příze.
Taky bych ráda doporučila Vlněné sestry (eshop, blog, kanál na youtube s návody a jejich fb stránky) - taky to dost dobře funguje jako komunita včetně sdílených projektů, jako motivace fakt dobrý :-D
Tenhle šátek jsem sem dávala někdy na jaře, podle tady toho návodu na ravelry
Potrefenáhusa Ten je nádherný! Nevím, jestli bych něco takového zvládla.
Ty stránky neznám a stejně nemám paypal. Musím hledat něco, co je zdarma.
Dalia určitě jo, ono to podle návodu není těžký, to pletení zas takovou variabilitu neskýtá
Další můj "učební" kus ...

Dalia Jedno ocko ako druhe. Na zaciatocnicku je to obdivuhodne. Priznam sa, ze farba sa mi nepaci. Ty si ale snedy typ, tebe urcite pristane.
Micuska Chtěla jsem lila barvu, ale nakonec jsem sama naznala, že pro mě tou pravou nebude. Líbí se mi, ale ke mně se hodí fialová tmavších odstínů. Tento šátek byl jen takový pokus.
Děkuji za pochvalu.
Dalia Chcela som ti navrhnut farbu, ale nic ma nenapada. Keby som si mala vybrat sama pre seba: siva s este bledsou sivou. Co tak staroruzova? Co povies? ![]()
Micuska Starorůžovou mám ráda.
Nemám teď sice žádné klubko v této barvě, ale časem si seženu a něco zkusím uháčkovat. Teď dělám háčkovaný šátek z "duhového klubka" - petrolejová + béžová.
Dalia Ten bude hodně zajímavý.
A řekla bych, že hodně pěkný.
černá káva Až bude hotový, vložím foto.
A mysím si totéž. Obě barvy patří mým oblíbeným. Budou se hodit k předjaří i k podzimu.
Dalia Dali, na foto se těším užteď.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje