Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 16:43

Mám doma šaty z takové jemné umělé koženky. Jsou dost krátké, chtěla bych je fiknout a udělat z nich sukni. Myslíte, že to půjde přešít? Je lepší to udělat v ruce, nebo na stroji?

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 18:39
Reakce na MP Meri:

Já bych to vzala na stroji. S koženkou mám dobrou zkušenost,dá se prošít snadno. Jen u šití z lícové strany jsem prstem lehce potřela plet'ovým mlékem,nebo krémem, aby patka snadno klouzala po materiálu a stehy byly pravidelné. Doporučená teflonová patka to bez namazání nedala.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:10

Nemáte, prosím, odkaz na pletení, jak se uplete trojúhelník, pak se pustí oka a ta existující oka se tím zdvojnásobí velikostí a vznikne trojúhelník větší, co se dá nosit přes ramena? No líp to asi nepopíšu. Kdysi jsem to uměla, to se na základce nosilo kolem krku a dělaly se na tom ještě třásně.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 09:49

Někdy v listopadu jsem se začala učit plést a háčkovat. Vždy to byl můj sen, ale myslela jsem si, že jsem na to příliš nešikovná. Nakonec mě především háčkování chytlo za srdce, a tak vznikl můj první trojúhelníkový šátek.

A první pletená šala, kterou jsem dokončila včera.

Především ty trojúhelníkové šátky nosím moc ráda. 

Dalším krokem jsou pro mě čepice.

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 09:58

Dalia To je tvůj první počin? Máš očko jako očko,to je neuvěřitelný Pletu málo,jen tu a tam vnoučatům a co do pravidelnosti bys mě předčila.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 10:20

rozarka Ano, co se týče pletení, tak to je má úplně první práce. Děkuji za pochvalu. 

Co se týče háčkování, tak před trojúhelníkovým šátkem jsem uháčkovala ještě dva nákrčníky. Mám teď koupenou krásnou přízi v lila a bílé barvě a chci z ní uháčkovat lehký jarní šátek. Ovšem tetokrát bych ráda složitější vzor. 

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 11:17

Dalia Na takové práce jsou zimní dlouhé večery jako stvořené 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. ledna 2018 21:48

rozarka Lila jarní šátek už jsem započala ... 

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 08:27

Dalia Tak ten bude rychleji,než jaro přijde

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 09:16

Dalia krásný! Nevím, jestli nenosím dříví do lesa, ale znáš stránky ravelry? Je to taková komunitní síť s miliardou návodů na pletení i háčkování, většina je teda v angličtině, ale jde jen o to se naučit ty anglický zkratky, na většinu jsou podrobný návody na youtube, návody tam jsou zdarma i placený (jdou jednoduše platit přes paypal a stáhnout v pdf) a dobrý je, že jsou k nim připojeny i projekty lidí, kteří už to upletli včetně použité příze.

Taky bych ráda doporučila Vlněné sestry (eshop, blog, kanál na youtube s návody a jejich fb stránky) - taky to dost dobře funguje jako komunita včetně sdílených projektů, jako motivace fakt dobrý :-D

Tenhle šátek jsem sem dávala někdy na jaře, podle tady toho návodu na ravelry

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:08

Potrefenáhusa Ten je nádherný! Nevím, jestli bych něco takového zvládla.

Ty stránky neznám a stejně nemám paypal. Musím hledat něco, co je zdarma.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:10

Dalia určitě jo, ono to podle návodu není těžký, to pletení zas takovou variabilitu neskýtá

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 22:30

Další můj "učební" kus ... 

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:59

Dalia Jedno ocko ako druhe. Na zaciatocnicku je to obdivuhodne. Priznam sa, ze farba sa mi nepaci. Ty si ale snedy typ, tebe urcite pristane.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:06

Micuska Chtěla jsem lila barvu, ale nakonec jsem sama naznala, že pro mě tou pravou nebude. Líbí se mi, ale ke mně se hodí fialová tmavších odstínů. Tento šátek byl jen takový pokus.  Děkuji za pochvalu.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:47

Dalia Chcela som ti navrhnut farbu, ale nic ma nenapada. Keby som si mala vybrat sama pre seba: siva s este bledsou sivou. Co tak staroruzova? Co povies? 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 22:20

Micuska Starorůžovou mám ráda.  Nemám teď sice žádné klubko v této barvě, ale časem si seženu a něco zkusím uháčkovat. Teď dělám háčkovaný šátek z "duhového klubka" - petrolejová + béžová. 

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 17:47

Dalia  Ten bude hodně zajímavý. A řekla bych, že hodně pěkný.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 17:51

černá káva Až bude hotový, vložím foto.  A mysím si totéž. Obě barvy patří  mým oblíbeným. Budou se hodit k předjaří i k podzimu.

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 17:54

Dalia Dali, na foto se těším užteď.