Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 07:11

Wanda von Dunajew hmmm, tak ještě melír... to musí vypadat pěkně.

Na nějaký takový projekt se chystám - chtěla bych něco takhle vyplétaného přízí, co postupně mění barvu, ale ne v proužkách nýbrž v takové jako duze (nevím, jak se vyjádřit, prostě to nepruhuje ani nedělá fleky, ale postupně přechází z jedné barvy do druhé), na nějakém jednobarevném podkladu, ale jak vůbec nemám zkušenosti s tím, tak nevím, jakou vlnu na něco takového vybrat. To jsou asi spíš taková ta duhová klubíčka či ombré příze? Má někdo zkušenosti? Případně tip na vlnu?

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 08:40

Panenka jestli se chceš hodne placnout přes kapsu, tak úplně top je japonská vlna Noro (já mám zkušenost s noro kureyon a fakt , akorát teda ponožky za petikilo...ale jsou fakt naprosto fantasticky), já mám rozpletenej svetr takovej prouzkovanej, až dorazim k počítači, tak ukazu - mozna si i vzpomenu, co to bylo za vlnu

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 08:41

Panenka ponožky z noro kdyžtak vyfotim vecer doma

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 09:16

Potrefenáhusa Plácnout přes kapsu se sice nechci, ale tuším, že to asi bude nezbytné. Půjde jen o to, jak moc - jestli třeba člověk sežene něco cenově příznivějšího jak Noro... Chtěla bych nějaký takovýhle efekt:

A přijde mi, že ty sekce barvy musí být relativně dlouhé, aby to toto udělalo, a to třeba nevím, zda Drops Fabel (byť long print verze) udělá... Je tedy fakt, že Fabel long print jsem ještě neměla. Asi proto to neumím odhadnout. 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 10:20

Panenka já jsem pletla z něčeho kratšího, mám rozpletenej tenhle svetr, byl ze zbytků a chtěla jsem to vyzkoušet, časem bych ráda upletla ten cardigan

mám teda jen blbou fotku z insta, ten už mám rozpletenej taky pěkně dlouho, ale chyběj mi snad asi jen 10 cm jednoho rukávu, ten musím dodělat, jen co dopletu ten zpropadenej šátek

akorát vůbec si nepamatuju, z čeho jsem to pletla (ale koupila jsem to v Palladiu v tom Filli nebo jak se to), to šedý je lima od dropsu

tady je z toho Nora z ravelry :

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:01

Potrefenáhusa To vypadá moc pěkně! A přitom jsou to jen obyč proužky že... Co všechno udělá vlna... 

Jako já to vlastně až tak moc rychle nepotřebuju - rozpletených projetků dost, vlna na nějaké další taky nakoupená, můžu si dovolit o tom přemýšlet. Třeba na ty OL rukavice/návleky koukám po vlně už určitě přes rok. A taky mi bylo jasné, že buď to bude za balík a nebo to nebude tak eňo ňuňo, takže jsem se s částkou smířila a koukala a koukala a čekala, až se objeví někde "ta ona". Podobné to bude i s tímhle projektem, jen potřebuju zjistit, po čem že se vlastně dívám... (a pak přežvýkat tu cenu)

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:46

Panenka ty proužky a pak ty norský vzory z toho vypadaj děsně efektně

koukni sem, ale je to bavlna/akryl, hledala bych něco takovýho

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:50

Panenka má tam Katrincola i merino, 100g/450,- (fakt au, no)

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:52

Potrefenáhusa Tak to já bych chtěla asi vlnu (aspoň z 50%), ale jako jo, tak něco v tom smyslu by to chtělo no. Díky za odkaz, jdu to projet.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:54

Panenka chápu. mně by asi nevadilo cokoliv, kdyby to mělo bejt jen to vyplejtaný sedlo ve svetru. akorát blbý, že při těch nákupech přes net to člověk pořádně nevidí. u šátku už bych to taky zvážila, aby to nebylo třeba nepříjemný na krku

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:58

Panenka vlněný sestry maj tohle, to je taky krásný

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 13:11

Potrefenáhusa Ježkovyvoči, to je taky krása ten Zauberball! Jako já vlastně zatím vůbec nevím, co z toho chci... Jen se mi hrozně líbí ta kombinace norský vzor v téhle jakože duze na jednobarevném pozadí. Ale jestli triko, svetr, šátek..., to zatím nemám představu. Jsem ve fázi "jé, to je hezký, to bych chtěla někdy na něčem zkusit, jak se to dělá?". Ale na to sedlo, to vůbec není blbý nápad. To by nemuselo zas až tak moc bolet (finančně myslím).

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 01:23

dnes som zacala Gardenfence, ale zatial hrozne nadavam,  mam strach, ze mam tensiu vlnu, nez by som mala mat a teraz co s tym?  nateraz som to po 4 riadku treskla na gauc a odisla k pc. hups.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 06:19

Chloe a mas zkušební vzorek? Jestli myslíš ten gardengate od J. Steingass, tak zkušební vzorek má 22 ok a 30 řad na 10x10 cm, vlnu má doporučenou fingering, to není moc silná vlna . Já pletu dost volne, musím brat vetsinou tak o půlku menší jehlice než doporučeno v návodu 

Offline Evtum
13 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 08:50

Panenka Potrefenáhusa příze Schoppel-wolle jsou krásné, zrovna háčkuju ze Zauber Flower (barva Kunterbunt). Mám zatím hotový jeden čtvereček deky, fotka nic moc a není to ještě vypnuté, ale snad jsou tam ty barevné přechody trochu vidět. Toto je zhruba třetina klubíčka (celé má 150 g), ještě je tam zelená a žlutá, ze kterých bude další čtverec, ale ten vyfocený v mobilu nemám.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 10:20

Evtum Wow, krásné! Určitě se pochlub i s hotovou dekou.

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 12:57

Potrefenáhusa ja som si sedela na vedeni, pouzila som ine ihlice totizto. takze som to vyparala a zacala odznova a uz to ide. je to ako si pisala, ze zacnes a ono to potom nahle zacne davat zmysel.

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 12:58

Evtum velmi pekne.

Offline umpalumpa
27 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 15:40

Evtum vypadá to jako sarožitná kachle a je to krásné

Offline Evtum
13 příspěvků moje polička 07. srpna 2019 19:17

umpalumpa Chloe Panenka Díky, jste milé. Je to asi čtvrtá věc, co jsem uháčkovala (když teda nepočítám šály pro barbíny před víc než dvaceti lety), tak jsem ráda, že mi to docela jde. Celou deku vyfotím ráda, ale vidím to tak na prosinec, 2020. Ráda začínám nové věci, ale s dokončováním je to, bohužel, horší.