Jo a jste všechny hrozně šikovné, už to tu šmíruju delší dobu, jen jsem zatím neměla čím přispět. Vlastně mě tohle vlákno inspirovalo, abych zkusila taky něco tvořit. Takže díky ![]()
Šití, pletení, háčkování,...
Evtum mne to tady taky inspirovalo, hlavne Potrefenáhusa zac dekuji, nepletla jsem 20 let ![]()
continuity já se teda červenám a těší mě to
A zkusila jsem vyfotit svoje duhovky, ty ponožky jsou starý už asi 5 let, nosím je hodne v zimě doma.nejde to moc vyfotit (už je i tma), ale to noro má ty barvy nádherný, takový zvláštní a dost zářivý
druhej svetr není z moc výrazný duhový příze, a taky mi dosla, takže zbytek rukávu bude asi jen sedivej (já ho upletla před 2 a půl lety skoro za tejden a teď mi takovou dobu trva rukáv ![]()

Potrefenáhusa Svetr určitě dokonči! Je krásný. Ponožky též super, jen na mě ty barvy jsou moc zářivé...
A já mám dopleteno, to byla teda opravdu rychlovka. A už se těším na nošení.
Jsou trochu zkrácené - jednak jsem malý pívo, druhak je nebudu nosit ke tříčtvrtečním rukávům, jako to nosí v telce, nýbrž k normálnímu triku a svetru, tak se v praxi nechci trápit se zbytečným upravováním vrstev... I bez té délky na předloktí mi přijdou pěkné. Jo, a zbylo mi cca 50g vlny, to jsem zvědavá, co z toho...

Potrefenáhusa Možná pitomej dotaz...ale,ta příze na pruhovaným svetru je barevná po kusech a jak řešíš,když např. záda jsou na x ok a rukáv,dejme tomu a polovinu a proužky vycházejí jako na trupu? Já to nechápu a ani to dokonce neumím popsat. ![]()
rozarka neřeším a je to náhoda, případně to není úplně stejný a není to vidět
Potrefenáhusa No ale jak je možné,že jedna barva nekončí třeba uprostřed řady? Já vím,že ta barva přechází pozvolně,ale stejně?
rozarka ona ta barva přechází ale opravdu hodně pozvolna na dlouhým useku, nejdřív začne přibejvat jen pár jinobarevnejch nití a ta první barva zase hodně pomalu mizí
a daj se s tim dělat různý piškuntálie (všechny fotky z netu)

já mám v plánu tohle

a tyhle rukavice už jsem zkoušela a ty jsem teda nějak nezvládla

Panenka jsou pěkný, nevyzbylo by to na nějakou jednoduchou hladkou čepici? tyhle vlny jsou atraktivní i na hladkých věcech
Potrefenáhusa Jo,rozklikla jsem ten detail a tam je to vidět. Ten přechod je tak nenápadnej,vůbec mě to nenapadlo. ![]()
Prosím vás, kdybych ještě někdy chtěla plist nejakej šátek, tak mne snad radši rovnou zastrelte
gabčíkovo-nagymaros fertig!

PotrefenáhusaNo, já čepice moc nenosím... když už, tak to by mě lákalo zkusit baret, ale na ten ta vlna nebude stačit, myslím. Zkusím něco pohledat, díky za tip.
A ten šátek, to je tedy projekt úctyhodný! A nádherný.
Ale ty hodiny práce asi radši nepočítat, že...?
Panenka a na nákrčník by to nehodilo?

Panenka jako mně by ani teoreticky nevadilo to hodně pletení, ale ty šátky bez vzoru mi přijdou neuvěřitelně nudný
Potrefenáhusa Gratulujem k dokončeniu šátkoobludy
To je teda veľdielo, cez pol obývačky!!
Ja som dokončila pánske ponožky, na želanie ("tak upleť konečne niečo aj mne"). Odovzdanie prebehlo asi takto "no tak teraz ich stejne nosiť nebudem, je moc teplo" a "prečo sú šedé?" - "no lebo farebné by si aj tak nenosil" - "hm, to je pravda... tak dík no"
ehm, no tak za tú dobu čo dopletiem veľkosť 47 mám dvoje pre seba... nehovoriac o tom, že už vidím, ako skončia v nestráženej chvíli v pračke na bežný program ![]()
nehovoriac o tom, že už vidím, ako skončia v nestráženej chvíli v pračke na bežný program
No, tak budeš mať ty sivé teplé ponožky...
Potrefenáhusa úžasne krásne!!!
Potrefenáhusa prace strasna, umim si to predstavit, ale je teda ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje