Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 07:25

Mam dotaz na predevsim prazske pletarky.  Objednala jsem si u maminky upleteni svetru a rada bych, aby to bylo z nejake pekne jednobarevne vlny. Mate tip na obchod, kde nakoupit a kde by byli dle moznosti schopni trochu poradit? Mama uz dlouho nepletla a nema prehled o soucasne nabidce vln. Nebo mozne to risknout nakoupit on-line? Ja se v tomhle vubec nevyznam. Diky

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 08:44

Usila jsem si sukni. Jedna se o strih Dixie od Fibre Mood, je trochu zkracena (je cca 10 cm nad kotniky), nemela jsem dost latky na dlouhou. Strih neni pro osoby s klenutym zadkem, musela jsem posouvat bocni svy. Material je bavlneny saten s trochou elastanu. Kupovala jsem zbytek a bylo tam par kazu. Jedne male dirce jsem se bohuzel nemohla vyhnout, takze je podlepena nazehlovaci vyztuhou, v te satenove vazbe dirka nastesti neni skoro videt. Knoflikove dirky jsem udelala vypuskove, muj stroj ma poloautomatickou dirku a prijde mi, ze je to na vysledku videt. Na podsadku jsem nasila jeste hacek a ocko, aby tah na horni knoflik nebyl tak velky.  

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 09:36

Friga jee ta je bozi! A moc ti slusi

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 09:43

Friga 

Ta je krásná, vůbec se nedivím, žes tu látku vzala, i s těmi nedostatky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 09:51

slniecko Jo, to potvrzuju. Já ke konci těhotenství a krátce po porodu ujížděla na pletení lapačů snů. Napletla jsem jich strašnou spoustu. Byla jsem stršně nervózní z toho, co přijde, potřebovala jsem prostě nějaký ventil, něco, u čeho sem musela přemejšlet maximálně nad pravidelností vzoru nebo laděním barev. Prostě něco, co vypne ten neustálý kolotoč myšlenek. Třeba na čtení jsem se nemohla soustředit vůbec. Tak jsem holt napletla desítky a desítky lapačů. A to jsem přitom za normálních okolností odpůrce všech pracholapů.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 09:52

MP Meri ono takhle právě funguje i to pletení

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 09:52

Friga sukně je krásná!

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 10:24

711990 dynda Potrefenáhusa dekuju!  Mam skoro pocit, ze nejvic casu mi zabralo vymejsleni, jak strih poskladat na latku, abych se vyhla kazum a zaroven sesadila vzor na prednich dilech :)

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 10:28

MP Meri ja na tohle vypnuti hlavy mam siti. Nekde jsem cetla, ze rucni prace jsou formou meditace. Hlava se uvolni a nepremysli nad blbostma. Siti je vazne asi jedina vec, kdy se mi podari utnout tok myslenek. 

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 12:31

MP Meri presne, na konci odstavca už človek nevie, ako začínal.

Friga krásna sukňa! Vôbec sa ti nedivím, že si tú látku kúpila aj s kazmi.

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 12:36

Vy jste všechny tak šikovné!

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 12:51

Je fakt, že v poslednej dobe tiež málo čítam (beletriu), potrebujem nejakú "vypínaciu" činnosť a to intenzívne pletacie obdobie mám tak od minulých Vianoc... je to dobrý protipól k písaniu článkov na dizertáciu... 

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 12:54

Friga To potvrzuju, mám to taky tak. Většinou mi ani případné párání nevadí,pokud mě nehoní čas. Ovšem právě ten čas u toho uteče hrozné rychle, jak se dokážu na práci soustředit, hodiny letí. Na vyčištění hlavy od jiných problémů ideální. Sukně krásná. Ať se dobře nosí.

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 14:34

slniecko dekuju

rozarka taky dekuju! Ja se parani rada vyhnu, casto se u toho trochu vztekam :)  ale siti bych kvuli tomu nenechala, patri to k tomu. Ne vzdycky se vsechno povede, a kdyz je chyba dostatecne velka, tak samozrejme paru. Drobnejsi chyby se casto daji napravit zehlickou nebo je necham tak jak jsou. Siti me odnaucilo perfekcionismu, jsem dal pecliva, ale z drobnych nedostatku si uz hlavu nedelam :)

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 14:39

Friga  Taky o nich víme zpravidla jen my,co je uděláme. Pro ostatní můžou být úplně neviditelné.

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 16:01

rozarka taky si to myslim

Offline Karja
44252 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 16:41

Nechala jsem si neco usit z detske latky, je to peknej vzor, rada bych pouzila i jinde, svadlena uz nema, byl to nejaky stary zbytek nema nekdo typ, kde se tak ty detske infantilni latky objednavaji nebo jak ji najit? Svadlenu s tim uz oslovovat, kde objednava, nechci....

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 18:29

Posli fotku te latky, treba nekdo bude vedet. Jinak takoy design, bubulakovo, mraz...

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 13. srpna 2019 18:36

Karja Velký výběr má http://sijemdetem.cz/

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 18. srpna 2019 16:46

Gardengate sveter hotový a už stihol na slnku aj uschnúť. Akurát teda pri krku sa vzor stále trochu vlní, potvora