Mam dotaz na predevsim prazske pletarky. Objednala jsem si u maminky upleteni svetru a rada bych, aby to bylo z nejake pekne jednobarevne vlny. Mate tip na obchod, kde nakoupit a kde by byli dle moznosti schopni trochu poradit? Mama uz dlouho nepletla a nema prehled o soucasne nabidce vln. Nebo mozne to risknout nakoupit on-line? Ja se v tomhle vubec nevyznam. Diky
Šití, pletení, háčkování,...
Usila jsem si sukni. Jedna se o strih Dixie od Fibre Mood, je trochu zkracena (je cca 10 cm nad kotniky), nemela jsem dost latky na dlouhou. Strih neni pro osoby s klenutym zadkem, musela jsem posouvat bocni svy. Material je bavlneny saten s trochou elastanu. Kupovala jsem zbytek a bylo tam par kazu. Jedne male dirce jsem se bohuzel nemohla vyhnout, takze je podlepena nazehlovaci vyztuhou, v te satenove vazbe dirka nastesti neni skoro videt. Knoflikove dirky jsem udelala vypuskove, muj stroj ma poloautomatickou dirku a prijde mi, ze je to na vysledku videt. Na podsadku jsem nasila jeste hacek a ocko, aby tah na horni knoflik nebyl tak velky.

Friga jee ta je bozi! A moc ti slusi
Ta je krásná, vůbec se nedivím, žes tu látku vzala, i s těmi nedostatky.
slniecko Jo, to potvrzuju. Já ke konci těhotenství a krátce po porodu ujížděla na pletení lapačů snů. Napletla jsem jich strašnou spoustu. Byla jsem stršně nervózní z toho, co přijde, potřebovala jsem prostě nějaký ventil, něco, u čeho sem musela přemejšlet maximálně nad pravidelností vzoru nebo laděním barev. Prostě něco, co vypne ten neustálý kolotoč myšlenek. Třeba na čtení jsem se nemohla soustředit vůbec. Tak jsem holt napletla desítky a desítky lapačů. A to jsem přitom za normálních okolností odpůrce všech pracholapů.
MP Meri ono takhle právě funguje i to pletení
Friga sukně je krásná!
711990 dynda Potrefenáhusa dekuju!
Mam skoro pocit, ze nejvic casu mi zabralo vymejsleni, jak strih poskladat na latku, abych se vyhla kazum a zaroven sesadila vzor na prednich dilech :)
MP Meri ja na tohle vypnuti hlavy mam siti. Nekde jsem cetla, ze rucni prace jsou formou meditace. Hlava se uvolni a nepremysli nad blbostma. Siti je vazne asi jedina vec, kdy se mi podari utnout tok myslenek.
Vy jste všechny tak šikovné!
Je fakt, že v poslednej dobe tiež málo čítam (beletriu), potrebujem nejakú "vypínaciu" činnosť a to intenzívne pletacie obdobie mám tak od minulých Vianoc... je to dobrý protipól k písaniu článkov na dizertáciu... ![]()
Friga To potvrzuju, mám to taky tak. Většinou mi ani případné párání nevadí,pokud mě nehoní čas. Ovšem právě ten čas u toho uteče hrozné rychle, jak se dokážu na práci soustředit, hodiny letí. Na vyčištění hlavy od jiných problémů ideální. Sukně krásná. Ať se dobře nosí.
slniecko dekuju
rozarka taky dekuju! Ja se parani rada vyhnu, casto se u toho trochu vztekam :) ale siti bych kvuli tomu nenechala, patri to k tomu. Ne vzdycky se vsechno povede, a kdyz je chyba dostatecne velka, tak samozrejme paru. Drobnejsi chyby se casto daji napravit zehlickou nebo je necham tak jak jsou. Siti me odnaucilo perfekcionismu, jsem dal pecliva, ale z drobnych nedostatku si uz hlavu nedelam :)
Friga Taky o nich víme zpravidla jen my,co je uděláme. Pro ostatní můžou být úplně neviditelné.
rozarka taky si to myslim ![]()
Nechala jsem si neco usit z detske latky, je to peknej vzor, rada bych pouzila i jinde, svadlena uz nema, byl to nejaky stary zbytek nema nekdo typ, kde se tak ty detske infantilni latky objednavaji nebo jak ji najit? Svadlenu s tim uz oslovovat, kde objednava, nechci....
Posli fotku te latky, treba nekdo bude vedet. Jinak takoy design, bubulakovo, mraz...
Karja Velký výběr má http://sijemdetem.cz/
Gardengate sveter hotový a už stihol na slnku aj uschnúť. Akurát teda pri krku sa vzor stále trochu vlní, potvora ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje