Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 27. července 2018 19:31

Dadoo Přečetla jsem, trochu jsem se musela kousnout. No v mých nejoblíbenějších knihách to není.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 27. července 2018 20:19

Ty jo, to by me vubec nenapadlo, ze se muze nekomu blbe cist (kvitek...), to se cetlo uplne samo. :) kdyz uz bych mela nejakw vyhrady tak k verohodnosti (ze by nekdo z nejake vrstvy, vzdelani a vychovani zapadl bez problemu do vrstvy vyssi)

Offline MP Marge
6823 příspěvků moje polička 28. července 2018 04:34
Reakce na Dadoo:

Když jste tu probiraly ty humoristické a válečné. . Co takhle Jak jsem vyhrál válku?  Patrick Ryan.

U toho jsem sr nahlas chechtala ja.

​Oblibena kniha moje i tatinkova  Jedna z tech, kterou zname v podstate nazpamet, takze si z ni vzajemne citujeme nebo pouzivame ruzne hlasky, kterym samozrejme vetsina lidi nerozumi a koukaji pak na nas, ze jsme uplni cvoci  

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 28. července 2018 06:29

Dadoo mne se Kvitek líbil moc, hrozne jsem si to čtení užila a plánuju si to přečíst znova. Nejen kvůli příběhu, ale fascinuje mě znalost prostředí, detaily, obleceni...ale mne se od fabera líbilo vsechno, co jsem četla. Taky je to dobre přeloženy.

ale nemá cenu se nutit, na to je ta kniha fakt hodne dlouhá a příběh na tom není to jediny zajímavý 

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 28. července 2018 09:29

Nemáte tip na nějaký román pro chytrou a sečtělou ženu, která ale prohlásila, že už bude číst jen knížky, které ji nebudou drásat?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. července 2018 10:43

Potrefenáhusa mne to (často ) přijde taky dost zajímavé. Proto jsem to nezahodila rovnou. Vadí mi ale hlavně styl vyprávění a doslova irituje to preskakakovani v ději doslova větu od věty.

Jsem teď právě u koupě nového bytu pro Sugar,tak uvidím,jak to půjde dál. Beru to trochu zrychleně tedy..

Díky všem 

999  tak to jsem zvědavá taky. Už nechci číst nic bolaveho a drasaveho. Staci mi to,co se deje v realite..

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:00

Dadoo To já taky, jestli mi někdo s tímto zadáním poradí...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:17

999 Vzpomněla jsem si na tři knížky, které na mě ve své době velmi zapůsobily a které bych s chtěla přečíst znovu. Jednu tedy mám a četla jsem už vícekrát.

Král musí zemřít / Býk přichází z moře od Mary Renaultové - zpracování starověké báje o Théseovi. Labyrint, tanec na býku, starověká Kréta a Řecko, Amazonky. Strašně zajímavá knížka, čte se opravdu jedním dechem. Tuhle jedinou mám.

U Zeleného delfína od Elisabeth Goudge - viktoriánská Anglie a osidlování Austrálie.   Oženil se s nesprávnou sestrou a spolu pak osidlují Austrálii. Z té si už nepamatuji skoro nic, jen že mě tenkrát uchvátila.

Božská láska od Alexandry Ripley - napsala mj. Charlestony , pokračování Jihu proti Severu Scarlet a jiné. Božská láska se odehrává kolem roku 0 okolo Ježíše Krista v biblických zemích. Hrdinou je obchodník Josef z Arimatey (?). Strašně zajímavé. Život v té době a oblasti.

Všechno to jsou historické romány, zajímavé nejen dějem, ale hlavně popisem života. Určitě to není na pomezí červené knihovny, kde ta historie slouží jenom jako vycpávka..  A všechny se čtou opravdu jedním dechem

No a pak bych doporučila, jako už mockrát, Vlastní životopis Agathy Christie. Moje jedna z nejmilovanějších.

A nebo Nahy jsem přišel na svět od Davida Weisse - biografická kniha o Augustu Rodinovi. i s fotografiemi jeho děl. Fascinující život a příběh!

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:18

999 Nemůžu doporučit, protože jsem právě začala, ale ze stejných pohnutků teď čtu Julius a Albert od Horníčka. Mám teprve pár stránek, děj zatím neposoudím, ale ta čeština je balzám na duši.

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:38

Dadoo Díky, Renaultovou i Weisse jsem četla (a líbily se mi),  na ty zbývající se podívám. 

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:38

notna Díky

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:43

Dadoo Býk přichází z moře a Král musí zemřít!!

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 28. července 2018 11:45

Já teď dočetla Severní vody a líbilo se mi to, ale jako pozitivní a nedrásavou knihu bych to opravdu nehodnotila

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 28. července 2018 12:41

999 

Peter Mayle - Psí život 

Helene Uri - Ti nejlepší z nás

Offline 999
19695 příspěvků moje polička 28. července 2018 12:57

michaela Díky. Dívala jsem se na to, Psí život koupim tátovi, ta druhá kniha se zatím jeví jako vyprodaná :-(.

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 28. července 2018 13:50

Potrefenáhusa Severní vody jsem četla někdy v dubnu/květnu (a doporučovala je tady ) a byla jsem nadšena. Trochu mi připomínala Revenanta (film), asi hlavně tím, jak přežil v tom medvědovi.

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 28. července 2018 13:54

brrr na Revenanta jsem si u medvěda taky vzpomněla, ale mně ten film přišel místama až směšnej, měli malinko ubrat a bylo by ok (pád s koněm z útesu např., prostě situací moc na hranici přežitelnosti, i jedna by stačila, natož padesát za sebou)

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 28. července 2018 14:34

Potrefenáhusa jj Revenanta vnimam jako parodii i kdyz to asi nebyl zamer:-)

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 28. července 2018 15:52

999 jsem o tom musela celkem uvazovat, zjistila jsem, ze ctu skoro vyhradne drasave knizky. Ale nakonec bych doporucila to, co uz jsem tu psala zivotopis agathy chtistie a knihu Dej mi sve jmeno. 

Offline Anwen
34 příspěvků moje polička 28. července 2018 16:35

999 Moje mamka má na knížky stejné požadavky, akorát severské detektivky plné krve hltá neustále. Tak se přidám s pár tipy:

Černobílý svět - Americký venkov a příběhy černošek, které se starají o bílé děti, i když nemohou jít ani na stejný záchod, jako chodí bílí.

Porodní bába od řeky Hope plus další pokračování - Zapadlý kousek Ameriky na počátku dvacáteho století, tvrdý život, krize a spousta zajímavých historických faktů.

Zavolejte sestřičky - pokud vládnete angličtinou, rozhodně doporučuji i seriál. Je to dokonale vybroušené, od akcentů po kostýmy, vždy si u toho pobrečím, ale zároveň každý díl vždy nese naději.

Modlitba pro matku - na hraně drásavosti, množství japonských reálií.

Podivný případ se psem - skvělá kniha a možná ještě lepší je komorní představení v NDM.