brrr me se to stává často, ale většinou u knížek, které čtu poněkolikáté. A na Spalovače mrtvol se chystám ![]()
notna já si na ten styl psaní zvykám pořád. Snad se začtu pořádně.
Docetla jsem vcera vecer Hanu, libilo se mi to, obcas jsem mela dojem, ze by jazyk i postavy mohly byt zpracovane vic do hloubky, ale po docteni myslim, ze i urcita nedotazenost nebo jednoduchost byla jednim ze zameru, dodava to pribehu urcitou atmosferu. Skoky v case a deji mi nevadily vubec, naopak. Myslim, ze autorka dobre vystihla mezi radky proc Hana nebyla schopna mluvit o tom, co prozila. Hruza teda, jaky utrpeni je clovek schopnej prezit.
Dneska si koupim tu Bolavou, Ke Dnu. Tak jsem zvedava. Akorat me stve, ze to nekoupim jinak nez elektronicky.
0zero7 Taky jsem včera dočetla Hanu. Vidím to stejně.
Pinot Noir Ze jo? Ja si vzpominam, ze me jak decko strasne zasahl film Zastihla me noc. Kdyz jsem na vysce tlumocila, tak jsem brala zajezd amiku do Osvetimi a Velicky a to teda bylo neco, myslim, ze by tam meli delat povinny vylety psledni rocniky strednich skol.
Jo a tu Bolavou si nekoupim pac na iBooks neni!! Pritom bych prisahala, ze kdyz jsem se minuly tyden divala, tak to tam bylo. Koupila jsem Naslouchace od Petry Stehlikove, na zkousku, jestli nekdo necetl....
0zero7 hele a jestli máš ipad, tak si stáhnu kindle appku do ipadu a tam už si můžeš koupit knihu jakou chceš..já mám kindle appku a mám teda i čtečku a normálka to spolu komunikuje. Sem asi něčetla vˇsechno, ty kindle nechceš?
0zero7 školy do osvětimi jezdí, i základní i střední, jedno dítě bylo i v té věličce
Já jsem včera dočetla poslední díl Geniální přítelkyně, kdybych ty díly měla nějak jednotlivě zhodnotit, tak první a třetí díl se mi líbily nejvíc a tenhle poslední asi nejmíň, ale celkově Neapolská sága za mě dobrý, doba, prostředí, atmosféra, komplikovanej vztah hlavních hrdinek, no bavilo mě to.
A teď si dám dalšího Petera Granta, protože pozítří už vychází ten půldíl a já jsem stále ve skluzu...
0zero7 Do Osvětimi jezdí už i děti na ZŠ, bohužel co jsem tak zaslechla je to nijak nezasahuje, je to pro ně pravěk
Mutziputzi nesmysl.
viktorka_od splavu Furt tě to drží jo?![]()
Samozřejmě to není nesmysl, dnešní děti obecně vidí minulý století jako něco dávnýho...jestli svůj "argument" hodláš stavět na individuálním dojmu svého potomka, tak hmmm vyprávěj))
Mutziputzi Tak já mám informace od několika různých dospělých, kteří tam skupiny dětí doprovázeli, a ti říkali, že to ta děcka zasáhlo hodně.
Pinot Noir Já teda od učitelky a z Židovského muzea, tak je to asi individuální, resp. abych to upresnila, pry to vnimaji jako hruzu, samozrejme, ale spis jako horor z televize, ne jako neco co se stalo nedavno a detem jako jsou ony, proste historie jako morova rana ve stredoveku
Mutziputzi "obecně" nebo co ti kdo řekl věřím, že tomu věříš. ale já mám osobní zkušenost s několika dětmi které tam byly, dcera už na zš a pak na střední a oba kluci na konci zš. všichni se vrátili pěkně zdrbnutí.
viktorka_od splavu zřejmě výchova k altruismu, věřím taky
dočetla jsem ten cit slečny smily pro sníh.... v rámci žánru první část dobrá, druhá se mi už moc nelíbila...
viktorka_od splavu Náš mladej též přijel v devítce dost hotovej. Ještě teda předtím ve škole jim učitelka pustila nějaké dokumenty a film Colet, aby trochu měli představu, kam jedou. V každém případě to potom bylo u nás asi dvouměsíční téma, kdy se na to pořád vyptával tchána.
Renusatko jojo, já věřím že tam zaměstnancům spíš utkví nějakej jeden puberťák případně skupinka, co tam dělá bordel, než zástup těch co přijedou domů vykolejení, těch si nikdo nevšimne. člověk to na nich pozná až doma.
Šmarjá já jsem nepsala nic o puberťácích co dělaj bordel, psala jsem o tom, že pro dnešní děti je to jen historie, byť příšerná, o čemž jsem přesvědčená, i pro mě byla.
Mutziputzi Že je to pro ně pravěk, s tím bych souhlasila. Ale úplně první tvůj komentář byl, že je to nezasahuje. A to teda od tebe byla nepřípustná generalizace ![]()
Pinot Noir toz ja si jeste zageneralizuju, nezasahne je to proto, ze o tom vi prd, ve skole o tom neumi ucit, moderni historii vubec obecne neumi uci (
) ucit, neznaj souvislosti, proto je to pravek nebo dojem jak po shlednuti Saw III.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.