Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 24. února 2019 21:48

Jos Tieň vetru je jedna z mojich naj kníh, už som čítala niekoľkokrát a mohla by som čítať furt dokola...  veľakrát sa mi nestalo, že by som dala viac než 600 strán za jednu cestu vlakom  len škoda, že pokračovania už také dobré neboli, ešte ma teda čaká najnovší diel, tak možno si napraví reputáciu.

Neopouštěj mě vo mne tiež rezonovala pomerne dlho. A na film odporúčam mrknúť, síce pointa už človeka tak nešokuje, ale natočené je to fakt pekne. 

Offline brrr
12303 příspěvků moje polička 25. února 2019 09:46

notna Sweet Potato Mutziputzi Ignis Zas na druhou stranu, možná na tom záhadném mizení na Tribeči a v okolí něco bude. Před dvěma roky jsme byli s kolegou v Nitře a zakecali jsme se tak, že jsme se nemohlli vymotat z Nitranského hradu.

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 25. února 2019 10:07

brrr To se mi stává pravidelně v OC Arkády. (Kdo nezná, je malé a do kříže, nic spletitého, přesto jsem tam naposled zas málem brečela vzteky)

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 25. února 2019 10:08

Sweet Potato No, vidíš, Arkády, to by byl název díla, prostě něco mezi arkána a grády 

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 25. února 2019 10:53

Isca Arkhad horror

Pinot Noir Teda dík

Offline continuity
42717 příspěvků moje polička 25. února 2019 11:38

tak jsem precetla Neopoustej me a nevim. jako roman o mladych lidech je to asi dobre i remeselne hezky napsane (ale neni to uplne muj salek caje). ale mne ti pasivni hrdinove, kteri si nejsou schopni veci vyrikat ani v dospelosti, obecne prilis neberou.

a ta druha linka na kterou asi mirite... bude to asi tim, ze jsem pointu prokoukla jeste na prvni strance, kde je to receno hodne na placato. nijak originalni tema to neni a bylo to uz rozebrano ve vice i mene kvalitni literature horem dolem, z tohoto pohledu mi nic zasadne noveho ta kniha neprinesla.

mozna je to taky tim, ze ja ten sok uz jednou zazila, tam mi z toho bylo regularne spatne snad mesic.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 25. února 2019 11:47
Reakce na Sweet Potato:

brrr To se mi stává pravidelně v OC Arkády. (Kdo nezná, je malé a do kříže, nic spletitého, přesto jsem tam naposled zas málem brečela vzteky)

​A do OC Chodov chodíš ?  

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 25. února 2019 12:06
Reakce na continuity:

mozna je to taky tim, ze ja ten sok uz jednou zazila, tam mi z toho bylo regularne spatne snad mesic.

​Jaká knížka/film?

Offline Sweet Potato
40135 příspěvků moje polička 25. února 2019 12:16

Samantha Chodim a celkem v pohodě, občas se zamotám, ale úzkostné stavy ani hyperventilace se nedostavuji

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. února 2019 12:44

continuity tak tá pointa bola asi jasná každému, on ju tam nijako ani netaji, to len v recenziách sa tvária všetci strašne tajomne.  Originálna tá téma asi nebude ale to už dnes asi nikto ani necaka. Mňa tá téma inak absolútne nezaujíma, takže mi vyhovovalo, že tu je tak na pozadí a nerozobera ju do detailov. Ale pre fanusika tejto témy to asi nebolo to pravé orechové :)

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 25. února 2019 13:09

Mrakoplas Tak ja som asi natvrdlá, ale fakt som to na prvej stránke neprekukla (ale možno preto, že som na iné knihy s týmto námetom nenarazila)... a prečítať si to vopred v nejakej recenzii by mi asi trochu skazilo zážitok   Mňa bavilo práve to, že ten námet spracoval "ľudsky" a nie s prvoplánovým zámerom šokovať. 

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 25. února 2019 14:04

continuity já bych te tipla spis na nějaký robotictejsi technictejsi sci-fi, než smutnej příběh o vztazích 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 25. února 2019 14:17

zvuk slunečních hodin - to tady několikrát padlo, tak jsem si to přečetla, sice milionkrát zpracované téma, ale zpracované dobře, můžu doporučit těm, co ještě nečetli...

a začala jsem část ty hodiny z olova, taky to tady nedávno padlo, myslím, že někdo zvažoval, zda se do toho pustit, ale nepamatuju si kdo... sice jsem terpve na začátku, ale zatím se to jeví dobře, zajímavé téma, které bude myslím dobře zpracované... (je to teda bichle a jsem někde okolo strany 100, tak snad jsem se v hodnocení neunáhlila) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. února 2019 16:40

Wanda von Dunajew tak samozrejme  nie doslova na prvej strane ale ešte na začiatku knihy ma to napadlo ale myslela som to skôr tak, že to autor nepísal ako detektívku-napínat čitateľa o čo tu ide ale ze to síce nenapíše priamo ale to ani nijako netaji. Bože snažím sa nespoilovat a píšem ako hotentot 

Offline continuity
42717 příspěvků moje polička 25. února 2019 18:32

Potrefenáhusa vis, ze ani ne? Resp. spis ctu hard sci-fi nez fantasy, ale kvuli tomu, ze me zajimaji moralni dilemata spojene s technickych rozvojem. A to se urcite lepe resi na pude sci- fi nez cervene knihovny . Tady autor taky nahodil moc zajimavy pohled, ale nechal to byt. 

Knizky o vztazich me bavi taky, to se nevylucuje. Mozna by ten pribeh byl pro.mne mnohem lepsi bez toho druheho planu.  Ta myslenka, ze obetuji lasku pro pratelstvi protoze na tom sirem svete nikoho blizsiho nenam,  je moc hezka.

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:48

Samantha Chodov je hroznej, tam se to stává mně.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:50

Zina že jo, mně to přijde šílený megabludiště, dostanu se tam málokdy, tak to vždycky dopříště zapomenu nebo to celý přestavěj.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 26. února 2019 12:26

Na Chodově mi přijdou vtipný ty cedule, protože jak je to dokola, tak každá ukazuje správným směrem a přitom  ukazují každá na opačnou stranu. Takže vždy dojdeš do Zara nebo M&S, ale jednou ujdeš 500 mentrů a jednou dva kiláky

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 26. února 2019 13:02

V OC Chodov já lezu jenom do M&S, to je hned u vchodu z metra. Maximálně do Luxoru (když jsme v těch knihách), to je o pár metrů dál. Když tam vyjímečně musím jinam, taky si připadám jak na Tribeči