Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:13

Edge s tou jane seymour to byl seriál 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 13:39

Potrefenáhusa dik, už jsem si vzpomněla i na tu knížku... jasno, lepo, podstín, zhyna... nedávala jsi sem na ni tip? Tam ta příroda byla strašně krásně popsaná 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 15:43
Reakce na Edge:

MP Marge tak hlásím, že jsem se zatnutyma zubama nakonec dočetla tu zivou mrtvou... ke konci už to aspon začalo mít spád... a prekvapilo mě, že podle názvu jsem čekala nějakou duchařinu a ono to nakonec bylo jinak... rozhodla jsem se, že autorce dám ještě jednu šanci a zkusím třeba Hospodu Jamajka... pamatuju si, že kdyz jsem byla malá, davali v tv zfilmovanou verzi, kterou si už vubec nepamatuju, což je dobře ????

​No ten starej puvodni film tocil jeste v Britanii Hitchcock, takze urcite kvality ma

Hospodu Jamajku urcite doporucuju! Mne se od du Maurier nejvic libi Kraluv general, ale to je historickej roman, takze ma cenu jen pro toho, kdo ma rad historicky romany. Dum na pobrezi se cte taky dobre a je takovej tajemnej

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 19:21

Dalsi dil Algoru Chlad Chimery bude zkraje pristiho roku. Pry je nejdelsi. Tak hlavne doufam, ze to nebude dalsi Mycelium a petkou to skoci. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 21:09

Přečetla jsem Medvědín. A strašně, strašně moc se mi to líbilo. Zvláštní styl psaní. Moc krásná knížka.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 21:11

continuity Doufám, že vyjde podle plánu. Teď jsem v nemocnici znovu sjela tři vydané díly, mám to v čerstvé paměti a nemůžu se dočkat toho čtvrtýho.  

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 08. listopadu 2019 21:26

Konečne som mala tú česť vidieť sfilmovanú Trhlinu a je to teda zlé dosť, aj keď som vďaka nie príliš nadšeným recenziám nemala veľké očakávania. Tak nudný "horror" som dávno nevidela. Nevýrazní herci tomu dali korunu. 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 11. listopadu 2019 11:44

Dadoo Dej druhej díl. Ten je ještě lepší.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 11. listopadu 2019 12:58

Teď jsem přečetla Stará dáma vaří jed. Prý humoristicky román. To bych tedy neřekla, ale nakonec musím říci, že se mi to moc líbilo a pobavilo. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 17:24

Wanda von Dunajew já se na to budu muset podívat, už jen že zvědavosti. 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 17:31

Dadoo To je Paasilina nebo jak se to? Kdysi se mi to líbilo, vtipny (cerne) mi to přišlo dost. Ale nejlepsi je Autobus sebevrahů 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 19:06

Potrefenáhusa jj je. Ale vtipný mi to nejvíc přišlo až když jsem to dočetla. Na Autobus sebevrahů se kouknu, dík.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 20:47

Dadoo jeej na Staru damu som uz skoro zabudla. Raz som bola na jednej citacke tejto knizky a tak som si ju kupila. Uz si ju moc nepamatam (ach ta moja pamat) ale dojem mi z nej ostal taky ako pises :) zase vyhoda toho mojho alzheimera je, ze mozem knizky citat znova a znova a vzdy sa pobavim

1145 příspěvků moje polička 12. listopadu 2019 21:10

Dadoo Od Paasilinnu toho vyšlo v češtine dosť, kedysi som ho čítala, len po niekoľkých knihách už mi to prišlo na jedno brdo a niektoré úplne o ničom. Ten Autobus je ale dobrý, potom ešte Les oběšených lišek. 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 08:48

Dočetla jsem Medvědín a nějak nic, nebýt těch nadšených ohlasu, odložila bych to asi v půlce.

V tydnu jsem si koupila novou knihu od M.Ajvaze, tak na tu se tesim moc

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 09:23

Čtu Bílou Masajku. Je to čtivé, zajímavé, ale těžko uvěřitelné. Před tím jsem četla Fatwu. 

1145 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 11:17

Potrefenáhusa ja som z Medvedína mala dosť rozpačité pocity. Neviem, či ma tak iritovali postavy, námet alebo štýl rozprávania, ale tiež som sa do toho musela nútiť. Pokračovanie som už ani nedočítala, to sa nedalo. Inak mám toho autora celkom rada.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 15:15

Proč ne Eva Já Masajku četla kdysi a taky jsem to nechápala:)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 18:28

V poslední době jsem dočetla: 

Temná dcera - mně se knížky od Ferrante líbí moc, ale komu už ostatní krátký novely nesedly, nesedne mu ani tohle rozhodně, řeší hodně podobný témata podobným způsobem. Mě to teda fascinuje v pozitivním slova smyslu.

Možnosti milostného románu - veskrze protichůdný pocity, má to opravdu skvělý místa i fakt blbý místa, víc než u jakékoli jiné knížky jsem u toho hloubala, jestli by vůbec někdo něco takovýho měl psát a když už to teda napsal, tak jestli by to pak někdo měl číst. :) 

Zvony Londýna - nejnovější Peter Grant, důstojný zakončení série podle mě, ale teda začíná mě fakt dráždit tým korektorů Arga, protože už v předchozím díle tam bylo šílený množství chyb (překlepy, vynechaný písmena nebo slova, atd.) a teď se to teda o něco zlepšilo, ale zvlášť ke konci se tam zas začly ty chyby nějak kupit...

A teď se chystám na Zprávu o životě vesmířanů, což je závěr trilogie Poutníci od Becky Chambers, jestli to bude stejně dobrý jak předchozí díly, tak budu spoko.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 18:41

Karoleena Tyjo ty čteš jako drak.. já teď čtu ty zvony landýna a ty píšeš, že to je poslední díl? Docela škoda..