Jo, tak to bude asi to Mycelium, díky za tip.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Potřebuju tip na dárek!
Se všema v rodině si pod stromek dáváme knihy a přítelova ségra projevila přání vykročit letos mimo svůj obvyklý detektivní žánr. Čte jinak fakt samý detektivky, nejraději má ty severský - Nesbo, Kepler, Adler-Olsen. Tak si říkám, že aby to pro ni nebyl moc velkej šok (mimo ty detektivky fakt totiž nic moc jinýho nikdy nečetla), zkusím se poohlídnout po něčem ze současné české nebo světové literatury, co sice není detektivka, ale má to alespoň nějakou napínavou zápletku. Nenapadá vás někoho něco? Mě totiž zatím vůbec... Jo a asi by to nemělo být sci-fi ani fantasy a na nějakou velkou romantiku ji taky moc neužije, je to starej cynik. :)
Můj dnešní balíček (ale začala jsem Peterem Grantem) ![]()

Připojím se k dotazu na dárek - ale prosím pro muže. Aby i autorem byl muž a přitom to nebyla detektivka, natož severská, těch má/m už plný zuby. Aby to mělo spád a nebylo to sci-fi. Aby to nebylo echt umělecké, spíš odpočinkové - ale ne zas uplná sračka. Klidně i životopis nebo tak, ale čtivý (např. nevím jestli tady ale dostala jsem před pár lety super tip na životopis Andre Agassiho, to byla pecka)
Děkuji vřele!
viktorka_od splavu Co třeba tohle
- seriál byl skvělý
Karoleena no a tak co Reky Londyna? Zajimava zapletka a zaroven mimo detektivky?:-)
viktorka_od splavu Petr Stancik, Mlyn na mumie!:)
711990 No to je vlastně docela dobrej adept! Tak trochu detektivka, ale ne tak úplně. Ale nevím, jak by se tvářila na to nadpřirozeno a magii... i když je tam celkem pěkně jakobyvědecky pojatá, třeba by to prošlo. :)
viktorka_od splavu Karoleena ehm, ja trošku nesmelo skúsim navrhnúť Tuffova dobrodružství od G. R. R. Martina. Je to súbor poviedok, síce niečo na spôsob sci-fi, ale väčšina príbehov má celkom prekvapujúce, nečakané vyústenie a dosť dlho nad jednotlivými príbehmi potom človek rozmýšľa. Minimálne je to teda niečo úplne mimo detektívny žáner. A KaroleenaGeniálnu priateľku čítala? Ja veľmi nie som na súčasnú beletriu (mimo sci-fi a fantasy) a bavilo ma to veľmi.
Karoleena prave, prijde mi to tam dost civilni!:)
DrowRanger Nečetla, ale půjčovala jsem všechny díly její mamce, takže to chvíli měla pod nosem (bydlí spolu) a moc o to nějak neprojevila zájem, tak nevim jakou to má šanci. Ty Tufovy povídky ale každopádně zaujaly mě, i recenze to má dobrý, to omrknu! :)
viktorka_od splavu Gentleman v Moskvě?
Karoleena Co třeba Cop? To se mi dobře četlo.
Co Pražský hřbitov od Ecca?
Karoleena Hm, Naplivu na vaše hroby od Viana? Či to má byť ľahší žáner?
viktorka_od splavu Nic se nestane náhodou od Richarda Bacha?
viktorka_od splavu Forsytha ma precteneho?
Pokud ano, jeste bylo hodne ctive s realnym podkladem Spion za miliardu dolaru.
Karoleena Den trifidů nebo něco od Merleho
Edit: sorry, přehlídla jsem, že to má být současné
Hanka H
tjo nevím, tady ty psychohrátky mi připadají právě typicky ženský čtivo. seriál jsem neviděla, ale kouknu jestli bude knížka někde k nahlídnutí, děkuju
711990 Mlýn na mumie jsem četla a mně se to teda líbilo, jemu spíš ne, ale díky
@continuity jasněže má:-) jo ten Špion vypadá dobře!
Sweet Potato jj Pražský hřbitov už tuhleva dostal:-)
nellielovett ten Gentleman zní jako knížka, co se bude líbit mně!:P stejně jako Tuff:-)) DrowRanger
slniecko ta vypadá opravdu lákavě, poohlídnu se po ní
díky moc všem za tipy!
viktorka_od splavu pravda, neni to pro kazdyho:)
viktorka_od splavu jak jsi zmínila, že se manželovi líbil životopis Agassiho, doporučuju Life od Keitha Richardse
Edge Jo to sem taky chtěla akorát doporučit, že by to nemuselo bejt zly
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.