Samantha Ja bych ani neřekla, ze Kniha zvláštních novych věci má nabozenskou tematiku, nebylo to to hlavní. Ta knížka se mi líbila hodne.
I Kvitek, i když do nej jsem zacitala dele. A super byla minisérie natočena podle toho :)
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Tulipe ? Kniha zvláštních novych věci je pro €*# přepsána bible... nebo jsme četla jinou knihu?
Samantha No ano, hlavní hrdina byl sice misionář, ale ja bych knížku určitě necharakterizovala jako "knihu s nabozenskou tematikou", to mě v tvém dotazu zaujalo. Ja to vnímám jako příběh o komunikaci, samotě, existenci, trochu sci-fi. Ale tak každý si to přebere jinak, tak to má být, ne? :)
Samantha prepsana bible?
711990 No ten Peter přece přepisoval pro domorodce části bible, ktere se pokoušel transformovat tak, aby a) rozuměli vyrazům b) uměli to vyslovit = nedokázali vyslovit "t" a "s" ...
Děvčata, nevíte, jestli byl Egypťan Sinuhet i zfilmovaný?
Dalia https://www.csfd.cz/film/1925-egyptan-sinuhet/prehled/
Vraj v 1954, ale percentá to nemá najhoršie.
Samantha ja jsem z tvyho postu rozumela, ze mas pocit ze jde pribehove jen o prepsanou bibli. Ja nazev knizky zasadne vyslovuju jako Kniha zvlaftnich novych vefi![]()
DrowRanger Děkuji za odkaz. ![]()
Potrefenáhusa mne se z kvitku libil hrozne moc zacatek. tak od pulky uz docela vopruz, takova prepjata cervena knihovna
Potrefenáhusa viktorka_od splavu
Jestli vás zajímá ten viktoriánskej život včetně tehdejší sexuality a smutnýho přístupu k tetinám (z lehce feministickýho hlediska
), vřele doporučuju Francouzovu milenku. O několik řádů kvalitnější než Kvítek, řekla bych.
barbucha To je skvělá kniha.![]()
barbucha Viděla jsem kdysi film
Film je povedenej (Jeremy a Meryl ![]()
), ale kniha fakt stojí za přečtení! Je tam (pochopitelně) víc prostoru pro autorovy úvahy a srovnávání...
Potrefenáhusa Ten film byl krásný, ale kniha je dost jiná.
Cetl tu nekdo knihu Mendeleho trpaslik? Mam dost rozporuplne pocity. ta knizka me rozciluje :). Chvilku me bavi, chvili nudi, casto mam chut ji odlozit, ale jsem zvedava na zaver.
Lamicka Měla jsem z ní stejné pocity, ale dočetla jsem ji a nelituji toho. Nechci spoilovat, tak se omlouvám za obecnou odpověď.
katkas Tak to se tesim na zaver. Dneska to asi zvladnu docist.
Lamicka Četla, byla jsem zklamaná. Od Mawera má načteno dost, moje nejoblíbenější je Pád a Dívka, která spadla z nebe. Trpajzlík mě nebavil, přišel mi nudný, ale už je to tak deset let, takže si ani moc nepamatuju, jak to dopadlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.