Proč ne Eva a teraz ma strašne zaujíma, čo to je za krajinu
Cestování
Kokoska Portugalsko je teda aj moja vysnívaná domovina, keby prišlo k tomu, ale ten jazyk... Pár mesiacov som sa portugalčinu učila, a keď som potom prehovorila po portugalsky pred jedným známym, skoro spadol od smiechu zo stoličky. Ale bolo to skôr preto, že ja som sa nevedomky učila brazílsku portugalčinu ![]()
betsey Proč ne Eva I mě..![]()
A pochopitelně jazyk je obrovská bariéra, to je jasné, i taková ta kulturní blízkost, třeba kamarádka žije v Londýně a prvních pět let byla nadšená, teď říká, jak jí začíná chybět takové to "viděli jsme stejné večerníčky jako malí....", hlášky z filmů a tak.
tohle mi připadá hrozně obtížný v blízkých vztazích... až téměř nemožný zvládnout
viktorka_od splavu jakoze je nutny ve vztahu sdilet treba maxipsa fika nebo kremilka a vochomurku??![]()
viktorka_od splavu Prečo nemožné?
asi to nepokladám za podstatnú vec vo vzťahu, vidieť rovnaké večerníčky... kamarátskom či partnerskom, to je jedno. Ono ja to vidím presne naopak, s kamarátmi cudzincami sa práve hrozne rada bavím o tých "zvláštnostiach", máme tak v podstate nevyčerpateľnú tému na rozhovor. Ale chce to samozrejme nájsť ľudí, ktorí sú naladení na rovnakú strunu - a to vôbec nezávisí na tom, z akej kultúry pochádzajú.
Zarinya :-D:-DHihihi, hlavne s chlapem vid, ten ma to detstvi prece jen jine. Mne vadi, ze jako nemuzu rikat vtipy nebo.takove ty poznamky bez pridane hodnoty, protoze za tim nekdo ten obsah furt hleda, v CJ pochopej, ze je to marny:-D
Karja by ses chodila vymacknout sem![]()
Karlicka Máme velké štěstí, v naší obci jsme za atrakci
a každý se nám snaží pomoct. Teď jsme tam byli malovat a naši řemeslníci nás zásobovali melouny, dokonce i šampaňské jsme dostali....koupili jsme byt v dvoudomku, pod náma bydlí stavař, sice nemluví vůbec anglicky (a my italsky), ale celé nám to dozoruje a je na něj spolehnutí. Co se kvality týká, nesrovnatelně lepší než u nás!
u nas to chodi naprosto stejne.To je ta jejich mentalita.
je to parada a proto se tam clovek citi super a jako doma.![]()
Karja ja vtipy nemam rada,kremilka a vochomurku uz sem zapomnela tak proto nam to asi klape.![]()
Mne prvnich par let ziti v cizine vadilo,ze jdu ven a proste nepotkam nikoho znamyho...no i pres to se da prenest.:-)
Zarinya pro vzájemné porozumění určitě není nutné bavit se o maxipsu fíkovi, ale nějaké společné informační základy ano, určitě to tak nemá každý, ale já to vnímám hodně silně, asiže se právě neumím moc vyjadřovat, tak takové ty společné zkušenosti a porozumění beze slov je důležité Wanda von Dunajew jasně, u kamarádů je to super, zajímavý, podnětný, to mě baví. u blízkého člověka moc ne. potřebuju takový ten pocit, že "víme" i bez vysvětlování
viktorka_od splavu tak ver se nebo ne to mam s muzem cizincem,dokonce ve stejny cas myslime na stejne veci a jeste je tam generacni rozdil....fik byl samozrejme nadsazka,ale o tom to fakt neni,kdyz potkas spravneho cloveka.
viktorka_od splavu Jo, vždycky je super potkat někoho, kdo jede na stejné vlně, když stačí jen naťuknout a on už ví, nebo to i dopoví. ![]()
Zarinya ale jasněže věřím, prostě obrovský štěstí, se máš!
viktorka_od splavu jo mam.:-)
Pratele,posilam pozdrav z normandie. Pokud to nekoho zajima,ctete dal.konkretne z lisieux.uz se zacnu pomalu vracet.stihla jsem toho strasne malo,protoze bych potrebovala asi tak mesic,abych videla aspon neco.snedla jsem nejvic listoveho testa v zivote edit:...a dal byla cela strana textu,ktera nekam zmizela :-o takze pokracovani priste!uz to nemuzu psat znova,musim jit bookvat hotely a tak :)zitra jsem zpet
Jiná Realita super
ses borka!
Jiná Realita Si hustá! dúfam, ze sem časom hodíš aj nejaké foto ![]()
Zarinya No vtipy klasicky ne, ale ja si treba z pritele delam furt legraci a to by mi neslo. Mam kamaradku z Hamburku a jako ta mi rika, ze mluvim dobre nemecky, protoze mi rozumi a to je prej hlavni. Kdyz ale rekne neco vtipneho tak dost casto tak jako koukam, tak uz dodava, ze to byl vtip:-D. Ale ani jsem to nemyslela tak na partnersky zivot ale celkove, ze rada poklabosim a to by mi chybelo,hovory o pocasi me nebavi;-). Ovsem moje rodna vesnice, to je extrem, kazdej mi tu tyka a furt na me neco hlasi at se hnu kam se hnu, ale partnerovi se to hrozne libi, on je z mesta a je tady z tohodle vyrizenej v pozitivnim smyslu slova:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje