Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 20:25

Proč ne Eva a teraz ma strašne zaujíma, čo to je za krajinu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 20:28

Kokoska Portugalsko je teda aj moja vysnívaná domovina, keby prišlo k tomu, ale ten jazyk... Pár mesiacov som sa portugalčinu učila, a keď som potom prehovorila po portugalsky pred jedným známym, skoro spadol od smiechu zo stoličky. Ale bolo to skôr preto, že ja som sa nevedomky učila brazílsku portugalčinu

Offline Tabea
7667 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 20:58

betsey Proč ne Eva I mě..

Online viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:06
Reakce na Garfie:

A pochopitelně jazyk je obrovská bariéra, to je jasné, i taková ta kulturní blízkost, třeba kamarádka žije v Londýně a prvních pět let byla nadšená, teď říká, jak jí začíná chybět takové to "viděli jsme stejné večerníčky jako malí....", hlášky z filmů a tak. 

​tohle mi připadá hrozně obtížný v blízkých vztazích... až téměř nemožný zvládnout

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:34

viktorka_od splavu jakoze je nutny ve vztahu sdilet treba maxipsa fika nebo kremilka a vochomurku??

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:35

viktorka_od splavu Prečo nemožné? asi to nepokladám za podstatnú vec vo vzťahu, vidieť rovnaké večerníčky... kamarátskom či partnerskom, to je jedno. Ono ja to vidím presne naopak, s kamarátmi cudzincami sa práve hrozne rada bavím o tých "zvláštnostiach", máme tak v podstate nevyčerpateľnú tému na rozhovor. Ale chce to samozrejme nájsť ľudí, ktorí sú naladení na rovnakú strunu - a to vôbec nezávisí na tom, z akej kultúry pochádzajú.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:36
Online Karja
43817 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:37

Zarinya :-D:-DHihihi, hlavne s chlapem vid, ten ma to detstvi prece jen jine. Mne vadi, ze jako nemuzu rikat vtipy nebo.takove ty poznamky bez pridane hodnoty, protoze za tim nekdo ten obsah furt hleda, v CJ pochopej, ze je to marny:-D

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:40

Karja by ses chodila vymacknout sem

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:52
Reakce na Garfie:

Karlicka Máme velké štěstí, v naší obci jsme za atrakci  a každý se nám snaží pomoct. Teď jsme tam byli malovat a naši řemeslníci nás zásobovali melouny, dokonce i šampaňské jsme dostali....koupili jsme byt v dvoudomku, pod náma bydlí stavař, sice nemluví vůbec anglicky (a my italsky), ale celé nám to dozoruje a je na něj spolehnutí. Co se kvality týká, nesrovnatelně lepší než u nás!

​u nas to chodi naprosto stejne.To je ta jejich mentalita.je to parada a proto se tam clovek citi super a jako doma.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:54

Karja ja vtipy nemam rada,kremilka a vochomurku uz sem zapomnela tak proto nam to asi klape.

Mne prvnich par let ziti v cizine vadilo,ze jdu ven a proste nepotkam nikoho znamyho...no i pres to se da prenest.:-)

48923 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:56

Zarinya pro vzájemné porozumění určitě není nutné bavit se o maxipsu fíkovi, ale nějaké společné informační základy ano, určitě to tak nemá každý, ale já to vnímám hodně silně, asiže se právě neumím moc vyjadřovat, tak takové ty společné zkušenosti a porozumění beze slov je důležité Wanda von Dunajew jasně, u kamarádů je to super, zajímavý, podnětný, to mě baví. u blízkého člověka moc ne. potřebuju takový ten pocit, že "víme" i bez vysvětlování

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 21:59

viktorka_od splavu tak ver se nebo ne to mam s muzem cizincem,dokonce ve stejny cas myslime na stejne veci a jeste je tam generacni rozdil....fik byl samozrejme nadsazka,ale o tom to fakt neni,kdyz potkas spravneho cloveka.

Online Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:01

viktorka_od splavu Jo, vždycky je super potkat někoho, kdo jede na stejné vlně, když stačí jen naťuknout a on už ví, nebo to i dopoví.

48923 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:02

Sweet Potato

Zarinya ale jasněže věřím, prostě obrovský štěstí, se máš!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:07

viktorka_od splavu jo mam.:-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:18

Pratele,posilam pozdrav z normandie. Pokud to nekoho zajima,ctete dal.konkretne z lisieux.uz se zacnu pomalu vracet.stihla jsem toho strasne malo,protoze bych potrebovala asi tak mesic,abych videla aspon neco.snedla jsem nejvic listoveho testa v zivote edit:...a dal byla cela strana textu,ktera nekam zmizela :-o takze pokracovani priste!uz to nemuzu psat znova,musim jit bookvat hotely a tak :)zitra jsem zpet

48923 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:19

Jiná Realita super ses borka!

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:25

Jiná Realita Si hustá! dúfam, ze sem časom hodíš aj nejaké foto

Online Karja
43817 příspěvků moje polička 15. srpna 2019 22:39

Zarinya No vtipy klasicky ne, ale ja si treba z pritele delam furt legraci a to by mi neslo. Mam kamaradku z Hamburku a jako ta mi rika, ze mluvim dobre nemecky, protoze mi rozumi a to je prej hlavni. Kdyz ale rekne neco vtipneho tak dost casto tak jako koukam, tak uz dodava, ze to byl vtip:-D. Ale ani jsem to nemyslela tak na partnersky zivot ale celkove, ze rada poklabosim a to by mi chybelo,hovory o pocasi me nebavi;-). Ovsem moje rodna vesnice, to je extrem, kazdej mi tu tyka a furt na me neco hlasi at se hnu kam se hnu, ale partnerovi se to hrozne libi, on je z mesta a je tady z tohodle vyrizenej v pozitivnim smyslu slova:-D.