continuity 14 dní předem budu mít k řešení asi jiné věci, to už budeme v běhu léta. Já zatím nic nekupuju, ale chci mít trošku představu/varianty. Teď si spíš tak ujasňujeme, co chceme, jestli letět, zůstat v Čechách,... My se musíme dopředu sladit s hlídači taky![]()
Cestování
Tabea už som poriesila tu Kretu, včera našla aj ubytko, tak teraz sa len modliť, aby do toho neprišla nejaká choroba :)
Evaeva jo takto,no my měli termín jasnej, to ti pak odpadne nějaká ta přeměnna.
Mrakoplas A kam to nakonec bude? Kreta je vazne moc krasna
.
continuity jo, my taky více méně víme. Já ráda plánuju, prohlížím si fotky a tak. A taky chci vědět, na co se vlastně těším![]()
Evaeva ja tiež rada plánujem a hľadám a sambo to doviedol k dokonalosti, pozerá ubytka aj na Google street view :)
Jos Daratsos kúsok západne od Chanie, aby sa dalo autom aj výlet na tie západné pekné pláže spraviť, autobusom je to chvíľa do Chanie. Sú tam dve malé pláže v zátoke a jedna veľká otvorená. No som sama zvedavá, či sme dobre vybrali, nechcela som dlhy presun z letiska s deťmi. Mala som pôvodne vybranu dedinu Kalyves ale začala som sa báť, že sa tam s deťmi unudim, predsa len to je taká diera akurát pre mňa ale oni potrebujú viac podnetov. A na nejaké veľké letoviska typu Rhetymno zas nemám nervy ja. Ale ak je to tam blbé, píšte, storno je zdarma do 6.juna ![]()
MPLee prosím te, nez vyberes dovolenou, důkladně si vyřeš pojištění, ono v srpnu už to budeš mít hodně na konci, ne? Skoro žádná pojišťovna nepojistuje, určitě ne tak, aby se mi to libilo, my takhle zrušili dovolenou v 7.měsíci. Těhotné slušne pojistí snad jen ta Evropská. Netušila jsem, ze je to takový problém. A nebo ještě sezenes pojištění jakž takž pro sebe, ovšem už nezahrnuje pojistku pro novorozence, pokud by se to povedlo nějak dřív a potřeboval nějakou zásadnější péči. Jako je to přes 3 roky zpět, mohlo dojít ke změně na trhu, ale radši si to nastuduj.
Malenge to je dobrá připomínka. My byli pokaždé v zahraničí, když jsem byla na začátku šestého měsíce a bylo to, myslím, na hranici.
Evaeva Ona i letadla berou jen do 27. TT a i to jen s potvrzenim od gynekologa myslim.
Solathis my byli autem, takže tohle jsem neřešila.
Když si představím, jak mi bylo vždycky v 8. a 9. měsíci, nechápu, že má někdo touhy někam cestovat. Jasně že každý to má jinak a některé rodí téměř za běhu, aniž si všimnou. Já ve stavu hrocha bych to nedala.
Garfie uf, tak ještěže to dobře dopadlo. Já pojištění měla, ale nemusela jsem řešit podmínky letenky. Mě přišlo, že tě nepojistí prakticky hned po té době, kdy se to dítě zachraňuje, ta neonatologická péče je hrozně drahá.
Kokoska my byli na přelomu osmého a devátého měsíce na Šumavě, normálně jsem chodili na výlety. Mně chůze nevadila, já nemohla dlouho sedět a stát![]()
Evaeva vždyť jo, já jen že na sebe v tom období vzpomínám jako na funící kouli, a to jsem před prvním porodem vážila míň než teď ![]()
Kokoska
zas si nepředstavuj bůhví jaké výkony. Sice jsem ušla deset kilometrů, ale nemohla jsem se ohnout, že jo. Pamatuju si, jak mně nějaká maminka ukazovala malému synovi, co nechtěl ťapat![]()
Evaeva já jsem spíš potřebovala každou chvíli do vodorovna, srovnat záda.
Kokoska chápu, to jsem dělala večer. Tohle bylo druhé těhotenství, s tím malým prďolou to bylo doma náročnější než tady.
Kokoska Já to první těhotenství ani nevěděla, že jsem těhotná! Přibrala jsem 8 kilo, žádné potíže jsem neměla, nic, jen na začátku trochu únava. Jo a maso jsem nejedla. Já dokonce nepoznala ani ten rozjetej porod!
Poslal mě do nemocnice můj doktor rovnou z pravidelné prohlídky, tam nechtěli věřit, že nemám kontrakce. Když jsem se zeptala, jestli si aspoň můžu skočit domů pro věci, tak na mě doktor křičel, že jsem se zbláznila! (přišla jsem tam v botech na podpatku, téměř vybitým telefonem a kabelkou, do které se vlezla kromě toho telefonu přesně těhotenská průkazka.
No teď je z toho dobrá historka, ale teda bylo to o fous!
Garfie Hlavně, že to dobře dopadlo. Ale teda uf!
Já poprvé porod taky nepoznala, bála jsem se, jestli nemám ledvinovou koliku
(bolely mně záda). Ale osm kilo navrch jsem měla tak v pátém měsíci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje