Jos My jí projeli celou, ale už si fakt nepamatuju něco jako uááá, když už jsi tam byla taky. Byli jsme v září, jen my a němečtí důchodci. Záviděla jsem jim, ne že ne. Muž tam pak jel za rok na kolo a od tý doby nechce M ani vidět :-)
Cestování
Jsou tu zkušené matky cestovatelky, co je lepší místo pro pobyt u moře s 2 a 4 letým dítětem? Dubrovník a nebo Malaga, případně jiné letovisko na jihu Španělska, kam se dá pohodlně doletět? Nebo uplně jiné místo?
Chceme jet v červnu na 3 týdny někam k moři. Pronajmout si nějaký byt přes airbnb a muž bude většinou dopo pracovat,tj. záškodníci budou jen na mě a odpoledne a o víkendu budem společně. Na jednu stranu by se mi líbilo jet autem kvůli množství krámů, plínky, vzali bysme odrážedla atd. Tj. Chorvastko, jenže když si představím jak vypadají větsinou chorvatské pláže, tak mám strach že to bude pro mě hodně náročné.
To španělsko by se mi líbilo i z důvodu že jsem tam nikdy nebyla, a myslím že by to tam pro mě mohlo být jednodušší, ale zas si nedokážu představit že bych jim měla do kufru zabalit tolik hraček a všeho, abysme to tam tak dlouho zvládli.
Zu
to je krása, květiny mezi starými zdmi
stes Pro me byl ten zapad jako velke zjeveni. Cekala jsem placatou pelidnenou Mallorcu a ono ne vsude Nemam nejak extra nacestovano, tak me to prijemne prekvapilo. Pro cestu s malym ditetem mi to prijde jako dobra alternativa. Za sebe bych znova jela na Madeiru, ale tam to koupani pro batole neni ani nahodou
. V Chorvatsku jsem nikdy nebyla, v Recku naopak mockrat (hlavne Lefkada je ale bozska) a Thajsko daleko. No a mista jako Korsika by me akorat mrzela, ze nemuzeme vic a volneji cestovat. Zu Dekuju, to je krasne! Pisu si.
Sairon úplně neporadím v tom, co potřebuješ, ale až budeš vybírat ubytování, hledej takové, kde je nějaký "dětský koutek", hračky k dispozici nebo podobně. Děti tam budou mít nové podněty. V Malaze bych se bála, že bude hodně horko, jinak Andalusie je můj sen.
Evaeva díky za tip, by mě nenapadlo, že by v těch ubytovanich mohly být i hračky. A myslíš že v červnu už tam bude moc teplo?
Sairon na koupání asi bude dobře, záleží, co je pro tebe moc horko:) Řekla bych, že tam bude tepleji než u nás tou dobou.
Já jsem si právě všimla, jak hledám na tom rbnb, i jak už jsme někde byli, tak někde nemají pro děti nic a někde je to moc pěkně vybavené.
Sairon nejsem matka cestovatelka, jen cestovatelka, ale moje osobní zkušenost ze Španělska, i jsem to slyšela od hodně známých, je to, že je tam výrazně studenější moře (oproti Řecku, Itálii...) a poměrně strmý přístup z pláže do vody, takže jestli jsou děti hodně cachtací, tak bych volila spíš Chorvatsko, pokud nemáte možnost jet ještě někam jinam (Itálie, Albánie třeba)
Mermaid máme možnost jet v podstatě kamkoliv,kde nás to nezruinuje finančně a kde bude DMko, nebo jiná dobrá drogerie ve které budu moct nakoupit mladíkovi kaše a skleničky na oběd ![]()
A cachtací jsou děti hodně, plán je ráno na pláži vypustit a před oběděm s velkým brekem tahat z vody. A to Španělsko mi přišlo že je hodně jižně,takže by tam v tom červnu mohlo být už i teplé moře +podle fotek to právě vypadá že tam jsou ty dlouhé písčité pláže, kde se bude dětem dobře chachtat v akorát hloubce.
Sairon v Malaze jsme byli ještě bez dětí, ale jestli máš ig, teď tam s dětma byla mycooking diary i kate travnicek. Podle mě by to tam mohlo být fajn. My byli na vánoce na Tenerife, nevím jaká je tam teplota v červnu, ale bylo to super. Byli jsme na jihu v Los Cristianos, je to takové ospalé městečko, ale pláže pěkné písčité, jsou na nich primárně pro vozíčkáře dřevěné pergoly s polostínem, takže se tam pohodlně dojede s kočárem. Jídlo i pivo bylo levné, pro křupky a lepší skleničky se musí do většího hypermarketu na kraj města. Kousek je park kde se dají krmit opičky a morčata. Půjčení auta také nebylo drahé a nebo jezdí i výletní autobusy do zoo a na jiná zajímavá místa na ostrově. Jo a taky jsem na airbnb viděla plně vybavený byt pro děti, jestli najdu, tak pošlu. Jinak teda dcera si na dovolených vystačí s pár věcma, zkoumá nové okolí a tak. A nějaké levné bábovky a kyblík na písek nebo příšeru do vody určitě seženeš někde na místě![]()
edit: tak to byl Tento byt Spíš pro představu, že prostě někde mají i židličku, zábranu na postel, nočníky, vaničky a bednu hraček na ven i na doma ![]()
Sairon Taky myslim, ze v Andalusii bude voda tepla. Troufam si tvrdit, ze vic nez v Chorvatsku. Jinak koukni na predpokladanou teplotu vzduchu a vody v cervnu a porovnej to. Nejaky zakladni prehled ti to da. Ono i v Recku byl rozdil treba Korfu a Rhodos, kde se v srpnu nedalo chodit po plazi naboso..
Andalusie me taky strasne laka, treba za rok az otestujeme moznosti cestovani s ditetem.
Sairon tak ve spanelsku( v barcelone) to bylo teda s tema drogeriema ted fakt blby, v Chorvatsku je klasicky nase DM se stejnym sortimentem, pokud se na tohle chces spolehnout. Ale zas je tam skvely ovoce, jidlo obecne a prislo mi, ze tam maj fakt radi deti. V Chorvatsku zas v cervnu muze bejt fakt hnusne....
Sairon já jsem si taky myslela, že jižní Španělsko = teplá voda, ale fakt to tak není, kdyžtak koukni na srovnání teplot moře v různých destinacích v červnu. Já už takhle x let odkládám Kanáry, protože byť jsou jižně, tak ani v létě tam (pro mě) teplá voda není, a abych lezla z moře prokřehlá, mě nebaví. To jsem si nedávno zažila na Kapverdách, kde bylo moře 22 stupňů a byl to horor. Ale třeba jste otužilejší ![]()
Edit Jsem se ze zvědavosti koukla a Malaga v červnu průměrně 20,9 a Dubrovník 23,1
Sairon my sme boli v Andaluzii v júli a teplota vody bola max 21 stupňov. No liezla som tam celkom dlho kým som sa odhodlala ponoriť celá ![]()
Sairon ja som nad Dubrovnikom tiez rozmyslala ale nakoniec zavrhla, podla googla tam nie su moc plaze pre deti (male, preplnene, kamienkove..) ubytovanie nic moc výber (ale nepozerala som velke hotely).
Ja som teda hladala v meste, zalezi ci by ste chceli priamo tam alebo niekam mimo Dubrovnika
MPLee Kanary jsem vyloučila právě z důvodu co píše Mermaid níže, očekávám že Atlantic bude studený.
Právě kate travnicek mě na to španělsko nalakala ![]()
Když jsem hledala průměrnou teplotu moře, tak v Andalusii i Dubrovníku jsem našla 20-23°C tj srovnatelné.
Mrakoplas A koukala jsi jen Dubrovník, nebo i okolí? Já asi nepotřebuji přímo Dubrovník, ale zas nechci to nějaké díry, kde budu ty tři týdny střídat na večeři dvě restaurace.
Mermaid blbý dotaz, ale v té Albanii jsi byla u moře? Podle googlemaps to vypadá že tam je jedno velké letovisko.
Sairon Priamo v Dubrovniku, okolie neviem.
Tak jinak, máte některá tip na jakékoliv místo u moře, kde se dají v červnu strávit příjemné 3 týdny s dětma a bude to nějak pohodlně dostupné?![]()
Sairon Co Olympská riviéra? Byla jsem tam koncem června s tehdy osmiletým, krásné pláže - drobounké měkké kamínky, voda teplá - určitě 23+. Problém Olympské riviéry je ovšem poněkud rušná pobřežní komunikace, která se táhne stovky kilometrů v blízkosti pláží - tudíž ubytování hledat nikoliv v první vlně u pláží. Vesnice se jmenovala Velika - byla to tedy tehdy dost díra, ale za těch více než dvacet let se určitě mnohé změnilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje