Evaeva No mně právě nebylo nic, druhý den jsem měla v plánu sjíždět Baťův kanál!
(jako když to teď čtu, přijde mi, že jsem byla úplně vypatlaná, ale já se prostě cítila skvěle). A jestli tě to potěší, zatímco to první nakonec vydrželo a narodilo se jen asi 2 týdny před termínem, druhému chyběl do termínu víc než měsíc a to už jsem měla 20 kilo navrch!
Cestování
Garfie těch dvacet kilo bych už chápala
ale až do porodu jsem se taky cítila dobře
Baťův kanál ![]()
Garfie tyjo, to je teda historka, teď k zasmani, když to dobře dopadlo, ale jinak
Evaeva mas naprostou pravdu, já jako chápu, ze pojišťovny nemají zajem hradit tu neonatologickou péči, stojí to nepochybne balík, ale pro nás toto zjištění bylo důvodem zrušení dovolené, kdyby se mě dítě mělo narodit nějak dřív, samozřejmě bych pro nej chtela kvalitní péči, ale zase nemame přebytečné miliony, abychom si ji mohli dovolit zaplatit. Takže jsem nakonec co nejlépe pojistila pro případne komplikace sebe, letadlo jsme odpískali a jeli autem na Slovensko s tím, ze kdyby bylo nejhůř, tak mě snad muž stihne dovézt přes hranice a svagrova se zatím postará o staršího. A bylo to na přelomu 6/7. měsíce a jet o trochu později, už by to pojištění bylo skoro nesehnatelne i pro mě.
Garfie tos měla štěstí. Na podpatkách jsem chodila celý první těhotenství až do mateřské. Sice jsem se sotva valila, ale podpatky 6 - 8 cm jsem nevzdala. A na fotce z první procházky s kočárem je mám taky! Pak to teda vzalo rychlý konce.
Kokoska No jo, to jsou ty naivní prvomatky! ![]()
Malenge samozřejmě, o tom žádná. My plány nerušili, akorát jsme si pohlídali termín. Byli jsme v Rakousku a podruhé u Baltu. Mě to vycházelo na červen, takže to nebyl problém.
Malenge Evaeva Garfie Solathis Kokoska Pojištění je jasné, minule jsme byli na konci 6. měsíce a i tehdy jsem hledala kdo případně kryje i péči o nedonošené mimino. Do letadla berou do 27.tt bez omezení, pak do 36 s potvrzením gynekologa - podle letecké společnosti. Možná pojedeme jen autem, to se ještě uvidí podle okolností. Jinak teda s dcerou jsem přibrala přes 20 kg, ale stejně jsem v 8. měsíci zvládla vyjít na sněžku a v 9. udělala výlet na Šumavě na skialpech
Takže snad budu schopná nějaké neakční dovolené. Navíc s dcerou je pro mě jakýkoliv pobyt mimo domov opravdu dovolená - nemusím vařit, uklízet, muž je mnohem víc k dispozici a dítě se zabaví skoro samo zkoumáním nového prostředí. Hele no a na přelomu července/srpna mě čeká měsíc táblrů pro děti s bruslením ![]()
MPLee Ja v 31+5 vystupovala s fireshow a v 36. mela foceni na ktery se slo asi kilometr lesem (z nej nam profilovku), do porodnice jsem sla na podpatcich (zdravim Kokoska ) s kontrakcema do zad po sesti minutach a z ni taky. A furt jsou to moje nejoblibenejsi a nejpohodlnejsi boty (jenze jsou zimni, nevim, co budu delat na jare a v lete, ani tenisky nejsou tak fajn). Pribrala jsem asi 16 kilo. A dalsich 10 uz predtim behem corony, no krasa proste.
Solathis lufthansa bez problému do 36. týdne. Emirates taky. Doporucujou certifikat od lékaře po 28./29. týdne.
Tabea Husty, tak mozna to chtely cestovky a me me lete spolecnosti (vloni touhle dobou jsem vymyslela posledni bezdrtnou dovolenou - no, nejeli jsme nikam)
Solathis přísný jsou lodní společnosti. Dovolená na lodi je možná jen do 23. týdne. ![]()
Tabea to je zajímavé! Nevíš, jaký to má důvod?
Evaeva když je loď na moři a u těhotné se něco zkomplikuje, tak to může trvat dost dlouho, než loď někam dojede. Letadlo asi v nejhorším může nouzové přistát. ![]()
Tabea aha, asi to tak bude.
Luna Dočítám se zpožděním, ale kromě tipů, které už tu padly, doporučím ve Florencii ještě baziliku di San Miniato al Monte, má úžasnou atmosféru a je od ní krásný výhled na celé město ![]()
Tak prave citam, ze od 6.4. predlzilo Grecko platnost certifikátu o prekonani covid na 180 dni
. Tak uz len aby sme boli zdravi a snad to vyjde.
Dlouho tu nikdo nic nepsal. Tak my mame letenky na Mallorku, v cervnu. V planu je zapadni pobrezi a vyhnout se velkym rezortum, koupani v cervnu stejne moc nedame. Takze asi zahajime v horskem mestecku Soller s historickou tramvaji, z ni bude nas maly milovnik vsech vozidel u vytrzeni
. A muz se tesi na paellu. Kdyby mel nekdo zaruceny tip v okoli, budu vdecna. My uz driv projeli mys, Pollencu, Sa Calobru, klaster (jmeno nevim) a lehce i Valdemossu. Ale ted jsme s ditetem, tak toho moc nezvladneme.
Jospláž Es Trenc nebo jak se to píše. Dorůžova, takovej polokaribik neco jako Elafonisi na Krétě. Ale pozor, nikde nic , jeden umolousanej stánek s vodou, bez jídla. Tedy realita před 4 roky, třeba od té doby zlepšení. Asi za půl km potraviny u nějaké velkého hotelu, ale zase nevím, z které strany. Ale nádherný koupání, opravdu stojí za to. A dlouho mělko, což je pro děti plus.
stes diky, zkusim zakomponovat. Podle fotek moc pekna! Byla jsem kdysi na vychode, jak je nekolik jeskyni a pak jednou na severu u Alcudie, ale to jsme tam jen prespavali a cestovali. Takze neznam jih a jihozapad. Jeste mi zbyvaji asi 2-3 dny pred navratem do Palmy, nastesti je ostrov na presuny rychly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje