EvaevaCarcassone me tema lidma uplne otravilo, museli jsme se dovnitr doslova prodrat. Uz v roce 1996, kdo vi, jak husty to tam je ted.
Cestování
Kokoska my tam byli večer a to to šlo. Je to teda taky už dávno, okolo 2000
Victoria no, australský havěti... Pár zážitků bych měla
ale nechci tě nijak odrazovat, všechno to bylo při kempování nebo cestou v buši. V civilizací jen švábi, vos jsem si teda nevšimla vůbec, v centrální části trochu mouchy.
Zažitky, prosím, raději ne, i když kempování by se mě vůbec netýkalo kdekoliv:-) Ale pokud byste měla tip na poznání pobřeží kolem Brisbane ve 24 hodinách, tak tím bych nepohrdla:-)
Victoria Naše sousedka žije 3-4 měsíce v ČR a zbytek v Austrálii a jediné, co jí na žití v Aus vadí, je právě ta přítomnost různé havěti. Ona má panickou hrůzu z hadů a pavouků (např. k nám chodí na návštěvu jen na zahradu, protože doma máme užovku :-D) a tam si to tedy dost "užívá". A říká, že skutečně nemůže nechávat např. otevřené dveře dokořán, aby tam něco nevlezlo (stalo se jim to samozřejmě, takže velké prohledávání...). Její dcera tam taky žije už spoustu let a vždycky se těší do ČR, až si bude moci zaběhat v přírodě, aniž by se bála, že na něco šlápne nebo že na ní něco spadne :-)
To je přesně to, co o životě v Austrálii s havětí slýchávám. Je to vlastně docela stres řekla bych, pro ty citlivější jedince, takže ji obdivuji, že se při té panické hrůze do země vrací. Ale ta země není jenom to havěti:-)
Victoria Budete to mít vážně jen jako přestávku? 24 hodin v Austrálii, to je boží!
Myslím, že pokud se bojíte havěti, tak je to tak akorát. Já pochopitelně nejsem žádný expert na Austrálii, ale protože jsem se právě z Brisbane vrátila, tak přihodím tip. Pokud chcete vážně pobřeží a ne národní park
tak bych se asi vydala na Moreton island. Měla jsem ho v plánu a nestihla, takže nemám osobní zkušenost, ale podle pátrání, které jsem tomu věnovala, mi to přijde jako nejlepší varianta, na těch 24 hodin tak akorát, je tam všechno tak v kostce, pláže, jungle, duny, delfíni...A v Brisbane samotném bych šla asi jen na South Bank, pokud bych neměla víc času.
Garfie Děkuji moc! Je to zatím plán, ale dostali jsme od lodní společnosti nabídku na leden 2025 plavbu podél Nového Zélandu (z Aucklandu) přes Tasmánii do Sydney. Je tam fakt velká finanční úspora (vzhledem k tomu, kolik ty plavby stojí) a pak je tam na NZ výlet do Edorasu (království Rohanu), takže je to lákavé. Plavba končí v Sydney, kde bychom zůstali tak dva dny a když už tam budem, nepředpokládám, že se v životě do Austrálie vrátím, tak přesun do Brisbane a tam fakt tak jen jeden den kvůli pobřeží, by stálo za to. A pak letět přes Singapur domů. Už tak to bude na nás dost dlouhé, proto jen ten jeden den, max. dva.
O zvířata nestojíme vůbec, to nás vůbec nebere, spíš ty dlouhé písky a vlny a oceánský lifestyle:-)
Victoria
To zní úplně báječně, trochu závidím. Tak pokud se budete přesouvat ze Sydney do Brisbane, celé to pobřeží je prakticky jedna velká pláž, to jsme přesně absolvovali my. I když my teda na tom pobřeží nakonec strávili méně času než jsme si původně představovali. V tom případě můžeže zvážit i Gold Coast. Ze Sydney se dá letět tam i tam a z Gold Coast se dá dostat do Brisbane zhruba za hodinu a půl vlakem. Ale stejně hlasuju pro Moreton a budu závidět ještě víc!
Jo a pokud budete v Sydney chtít do opery, dopručuju rezervovat včas vstupenky online, my to bohužel nedokázali (původně jsme měli letět jinam) a bylo beznadějně vyprodáno. Dost mě to mrzelo, mají tam i speciální prohlídku zaměřenou na architekturu.
Garfie Opravdu srdečné díky za rady! Ale není co závidět. Cesta je to opravdu pěkná, ale můj pocit k tomu je takový, že zaplatíme zálohu, ale zda to uskutečníme, zda se to uskuteční, je velmi nejisté. Svět je tak rozechvělý, nestabilní, konfliktů přibývá a stát se může cokoliv...
Victoria To je pravda, ale tento kousek světa zatím vypadá bezpečně. Což mi připomíná, že jsme v Austrálii spali celkem asi na sedmi nebo osmi různých místech a pouze v jediném (velký hotel v centru Brisbane) po nás chtěli pas. Jednou jsme jen dokonce dostali vzkaz "váš pokoj má číslo tři, je naproti bazénu a klíče jsou uvnitř na stole...".
Garfie Jste optimistka:-) Pokud Čína využije stoupající nestability ve světě a napadne Tchaiwan (a Xi dělá momentálně velké čistky v armádě), tak bude "horko" i v Austrálii.
Victoria Á, to je pravda, na Taiwan jsem vůbec nepomyslela (což je ostudné vzhledem k tomu, že jsem s jednou Taiwankou dnes probírala volby).
Jeden blbý a cestovní dotaz dohromady.
Našli jsme nějaké hotely a ubytování na jihu Itálie, Sardinie, Sicílie a okolí. Všude chtějí, aby člověk měl do bazénu koupací čepici. Setkali jste se tím? Dodržuje se to? Vypadá v tom člověk jako debil? (tady předpokládám, že ano)
Mha 3x ano ![]()
Stačí látková, můžeš si ji koupit na místě a dodržování záleží spíš na konkrétním místě, ale připrav se, že spíš jo.
Achich ouvej. Některé děti mají vlasů až příliš... A myslíš, že to platí i pro plešatý?
Našla jsem jednu faaakt motivační ![]()

Mha ale uplne presne tuhle jsem mela, kdysi v praveku
Jo, já taky. Nešla sundat. Ani oblict. Smrděla. Myslím, že i ta svinibrodská zeleň souhlasí.
Tak jsem už objednala jakousi látkovou, na vyzkoušení. Ale jak mám velkou hlavu a velikost je uni, bude to jistě komické.
Mha takovou jsme taky měly, já jsem z ní trhala ty okvětní lístečky
Mha já jsem to naposledy v Itálii vyřešila takovou tou hotelovou. Dodržovalo se, no :) ( a jsem dodržovatel, nezkoušela jsem o tom dikutovat, ale i ostatní koupači měli, Toskánsko)
Mha Já myslím že s tou budeš ozdoba bazénu! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje